Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Αρχίζει η μεγάλη αεροναυτική άσκηση των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο

Kαι στο Μαξίμου αρχίζει εντός ολίγου η τριμέρης συνάντηση: Κωστάκη - Βαγγέλα - Ντορούλας (μιά μικρή παιδική χαρά!)

Αρχίζει από
σήμερα μέχρι και την 16η Ιανουαρίου, η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Cevik Pence» (Ατσάλινη Πένσα) των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σε περιοχές που έχουν δεσμεύσει στο Αιγαίο από τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο. Η δραστηριότητα των αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της άσκησης αναμένεται ότι θα είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τις 3:00 το μεσημέρι συνεχής, ενώ των λοιπών ασκουμένων καθ’ όλο το 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι Τούρκοι ζήτησαν για την άσκηση επιπλέον περιοχές, τις οποίες η ελληνική πλευρά δεν ενέκρινε, ενώ διατηρούν ενεργές μέχρι και το τέλος του μήνα πέντε ακόμη περιοχές που δέσμευσαν από τις αρχές του Ιανουαρίου.
Η τουρκική άσκηση έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Ελληνοτουρκικά, καθώς η Άγκυρα εδώ και τρεις εβδομάδες έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο με τις αξιώσεις της στην περιοχή του Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου να προβάλλονται με πρωτοφανείς και επικίνδυνες ενέργειες στα όρια της κρίσης.
Επειδή κατά την διάρκεια της ασκήσεως η δραστηριότητα των μέσων θα είναι πολλαπλή και ιδιαιτέρως έντονη, εκφράζεται από Ελληνικής πλευράς η ανησυχία για την τυχόν πρόκληση θερμού επεισοδίου, με επακόλουθο την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο. Το γεγονός τούτο σε συνδυασμό με τις τουρκικές ενέργειες, ανάγκασε την Ελληνική πλευρά να λάβει πρόσθετα μέτρα ετοιμότητος των Μονάδων.
Στο πλαίσιο της «Cevik Pence», τρία υποβρύχια και περισσότερα πλοία θα κινούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις δεσμευμένες περιοχές από τη Χίο και μέχρι τη Σαμοθράκη, αλλά και νοτίως της Ρόδου, ενώ μεγάλος αριθμός μαχητικών θα συμμετέχει στην αεροναυτική άσκηση.
Οι προβληματισμοί επιτελών του ελληνικού Πενταγώνου, πέραν της γενικής ανησυχητικής εικόνας, έγκεινται στα εξής: Αφενός μεν οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει πολλές περιοχές πίσω ακριβώς από το FIR Αθηνών, στο δικό τους εναέριο χώρο, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η τουρκική αεροπορία για μαζικές εισόδους οπλισμένων μαχητικών στον εθνικό εναέριο χώρο, αφετέρου δε, νοτίως της Ρόδου, πέραν της περιοχής που νόμιμα έχουν δεσμεύει οι Τούρκοι εντός του FIR Αθηνών, έχουν σχεδιάσει ασκήσεις σε ακόμη πέντε περιοχές που είναι στα όρια ή επικαλύπτουν τμήμα του FIR Αθηνών (είναι αυτές που δεν εγκρίθηκαν από την ΥΠΑ).
Πέραν τούτων εκφράζονται ανησυχίες και φόβοι μήπως η άσκηση εστιαστεί περί τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι και τότε όντως θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.
πηγή:Syndesmos71

1 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" 12 Ιανουαρίου 2009 - 10:18 π.μ.  

καλο θα ητανε σε ενα πολυσυλλεκτικο ιστολογιο να εχουμε ολοι ενα στυλ που να μην προσβαλει τους υπολοιπους...
ο καθενας μας εχει πολιτικη θεση και αποψη αλλα ας κρατησουμε καποιες γραμμες
οι Υπουργοι εχουν ονοματεπωνυμο και δεν ειναι φιλοι μας απο τον στρατο...
μην χαλας το σημαντικο που δημοσιευεις
φτιαξε μια σατυρικη αναρτηση και βαλτην με ετικεττα χιουμορ- αστειο
αλλα σοβαρη ειδηση με το εισαγωγικο σου σχολιο ξεφτιλιζει και εσενα και την αναρτηση σου..
καλημερα

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP