Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Ιάσιος

Καλησπέρα ή καλημέρα ότι προτιμάτε φίλοι μου.
Άλλοι δουλεύουν, άλλοι κοιμούνται.
Άλλοι κοιμούνται ανήσυχοι, άλλοι τον ύπνο του δικαίου.
Άλλοι προγραμματίζουν για καταστροφή, άλλοι ο κώλος τους πονεί.
Άλλοι βλέπουν, άλλοι κοιτούν.
Άλλοι πάνε αριστερά, άλλοι κοιτάνε δεξιά.
Άλλοι μιλάνε δεξιά, άλλοι ακούνε αριστερά.
Άλλοι μας διδάσκουν με τα λόγια, άλλοι με τις πράξεις.

Ξεκίνησα να γράφω αυτή την ανάρτηση αλλά για κάποιο λόγο σταμάτησα.
Όταν γύρισα έκανα refresh στον "Καφέ" και είδα την ανάρτηση του ιντερνετικού φίλου Δημήτριου.
Δεν θα κρύψω ότι με λύπησε η αποχώρηση του αλλά και με παραξένεψε, κι αυτό γιατί μετά το μεσημεριανό μας διάλογο περίμενα από τον Δημήτριο να κάνει υπομονή. Περίμενα από το Δημήτριο υπομονή μέχρι την Παρασκευή για τους λόγους που κι εκείνος ξέρει.

Το ιστολόγιο "Με τον Καφέ" σε λίγες ώρες από τώρα συμπληρώνει τα δύο (2) 24ωρα ζωής. Όπως έγραψε συνολικά το Πεντάεδρον σε προηγούμενες αναρτήσεις και σχόλια ο "Καφές" είναι ένα πολυσυλλεκτικό ιστολόγιο. Μπορεί να έρθει ο καθένας να γράψει ότι θέλει.
Αυτά που πιστεύει, αυτά που θέλει να πιστεύει, αυτά που νομίζει ότι πιστεύει, αυτά που θα ήθελε να πιστεύει. Αλλά μέσα σε δύο μέρες από τη γέννηση του ο "Καφές" ενηλικιώθηκε.

Έτσι είναι και η κοινωνία. Η παγκόσμια και η ελληνική. Η κοινωνία μας. Έχει όλων των τύπων ανθρώπους. Ανθρώπους με κεφαλαίο Α, και ανθρώπους με μικρό. Ανθρώπους μικρόνοους και οξύνοους. Βλάκες και έξυπνους. Κοντούς και ψιλούς. Ομαδικούς και μονόλυκους. Επικοινωνιακούς και περιθωριακούς. Γλυκόξινους και γλυκανάλατους.
Σωτήρες και πρόβατα.

Φίλε Δημήτριε, λυπάμαι που φεύγεις αλλά είναι δικαίωμα σου. Αλλά μοιάζει να φεύγεις σα λαγός κυνηγημένος. Γιατί; Ήρθες με το κεφάλι ψηλά, το Πεντάεδρον σε κάλεσε και σε εμπιστεύτηκε και σε τίμησε. Εσύ όμως φεύγεις με δική σου απόφαση. Δεν σε διώχνει κανένας.
Απ' ότι φαίνεται δεν είχαμε τη γεύση που περίμενες. Αλλά δεν έκατσες να προσπαθήσεις να την διορθώσεις μπας και ταιριάξουμε κάτω από την ίδια στέγη. Από μένα τουλάχιστον είναι αποδεκτό. Υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι όπως εσύ. Υπάρχουν και άλλοι όπως εγώ και άλλοι όπως ο Μακελάρης και άλλοι όπως οι άλλοι.

Φίλε Δημήτριε, καλό δρόμο να χεις και επιτυχία στα ιστολόγια σου και πορεία στα διάφορα fora και aggregators που συμμετέχεις. Λυπάμαι.

Ο "Καφές" είναι εδώ. Ζει απο τον κόσμο που αποδέχτηκε να είναι εδώ και γράφει εδώ. Ο καθένας που ήρθε να "συνοδοιπορήσουμε", το έκανε με την θέληση του. Αν η θέληση αυτή αλλάξει είναι ελεύθερος να φύγει. Όμως μπορεί να φύγει με το κεφάλι ψηλά ή βρίζοντας σιωπηλά ή φωναχτά αυτούς που μένουν πίσω.
Ο "Καφές¨είναι εδώ και ζει όσο υπάρχεται εσείς και τον στηρίζεται. Δεν εξαρτάται από το Πεντάεδρον και την Ομάδα Π. Εμείς ατομικά και ομαδικά έχουμε τα ιστολόγια μας και την πορεία μας. Ο "Καφές" θα πεθάνει όταν θα φύγει και ο τελευταίος συντάκτης του.

Σταματώ εδώ και δεν θα αναφερθώ ξανά στο θέμα της αποχώρησης. Το σημαντικό είναι η μεγάλη αποδοχή της ιδέας του "Καφέ", η μεγάλη και συγκινητική προσέλευση τόσων άξιων bloggers που τίμησαν την ιδέα της συστέγασης. Της προσπάθειας για κάτι καλύτερο, κάτι μεγαλύτερο.

Κανένας δεν ευθύνεται για τον άλλο. Ο καθένας ευθύνεται για τον εαυτό του, για τα πιστεύω του, τα γραφόμενα του ακόμα κι όταν τα αναδημοσιεύει, τα προωθεί, τα αναμασά. Ο καθένας ευθύνεται γι αυτά που πιστεύει ή που νομίζει ότι πιστεύει. Ο καθένας έχει ευθύνη γι αυτά που πιστεύει είτε είναι δικά του αποκυήματα είτε του τα σερβίρουν οι άλλοι. Δεν ευθύνεται ο Δημήτριος γι αυτά που πιστεύει ο Ιάσιος που του τα σέρβιρε ο Παναγιώτης. Ας έψαχνε και ερευνούσε ο Ιάσιος για να μάθει και να κρίνει άν ο Παναγιώτης έχει δίκιο και ποιοι είναι οι σκοποί του.

Φίλε και συνιστολόγε Δημήτριε δεν σε παρεξηγώ, θα σε παρακολουθώ κι εγώ όπως στο παρελθόν απο τα ιστολόγια σου.

Φίλοι μου Καληνύχτα ή Καλημέρα, όπως την προτιμάτε

1 σχόλια:

iraklio web radio 15 Ιανουαρίου 2009 - 8:17 π.μ.  

καλημερα ! νομιζω οτι ειναι δικαιωμα του καθενος,υπαρχουν τα σχολια οπου ο καθενας μπορει να γραψει τα θετικα η αρνητικα του σχολια στα post.
οποτε δεν χρειαζονται κατα την γνωμη μου απολογητικες επεξηγησεις.
Αν δεν κανω λαθος Ο ΚΑΦΕΣ ειναι "ανοικτο" blog οποτε ? ε ?Αμα σ αρεσει μενεις αν δεν σ αρεσει ...στο καλο !

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP