Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ - ΤΡΙΜΕΡΗΣ - CFR


Αφορμής δοθείσης της συνάντησης της περιβόητης Λέσχη Μπίλντερμπεργκ τον Μάιο στην Αθήνα (*), παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο που είχε δημοσιευτεί παλαιότερα στο περιοδικό άρδιν...

Είναι αλήθεια ότι οι διεθνείς εξελίξεις παρουσιάζουν μια εξαιρετική πολυπλοκότητα, όμως πολύπλοκη είναι και η μηχανή της εξουσίας που προσπαθεί να τις ελέγξει όσο γίνεται περισσότερο. Κι ολοένα αυξάνουν αυτοί που βλέπουν υπερεξουσιαστικές διαδικτυώσεις στο παρασκήνιο της παγκόσμιας κατάστασης, μιλώντας για μια πανίσχυρη ελίτ, που είναι η αιχμή της Νέας Τάξης πραγμάτων, και η οποία εκφράζεται κυρίως μέσα από τρεις ημιμυστικές εταιρείες :
τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, την Τριμερή Επιτροπή, και το Συμβούλιο επί των Εξωτερικών Σχέσεων (CFR).
Φυσικά υπάρχει κι η πλευρά που λέει ότι μπροστά στην πολυπλοκότητα των γεγονότων ακόμα κι οι πιο καλοδομημένες υπόγειες οργανώσεις είναι αδύναμες. Ο Ζβιγκνιέου Μπρεζίνσκι, από τους εκλεκτούς της Ν. Τάξης, λέει :
“Η Ιστορία είναι πιο πολύ ένα προϊόν χαοτικών καταστάσεων, παρά μιας οποιασδήποτε συνωμοσίας. Σταδιακά τους πολιτικούς ηγέτες τούς ξεπερνούν όλο και περισσότερο τα γεγονότα και οι πληροφορίες.” (Νιου Γιορκ Τάϊμς, 18-1-81).
Η απέναντι όμως πλευρά ανταπαντά :
“Κάθε συνωμοσία έχει σαν πρώτη της φροντίδα να μην αποκαλυφθεί, και φυσικά επιστρατεύει γι΄ αυτό κάθε θεωρητικό όπλο που της προσφέρεται.” (Συνωμοσία ή Παρακμή; Ρ. .Όλιβερ, καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόϊς). Ίσως σε αυτό το θεωρητικό οπλοστάσιο να εντάσσεται και το προαναφερθέν επιχείρημα του Μπρεζίνσκι.

Ανεξάρτητα πάντως από το πώς κινείται η Ιστορία, ένα είναι το γεγονός. Στόχος και των τριών παραπάνω εταιρειών, που έχουν ιδρυθεί και ελέγχονται από ιδιώτες, είναι το να επιτευχθεί μέσα από παρασκηνιακές διαδικασίες ο μέγιστος δυνατός έλεγχος του πλανήτη.

Το CFR είναι ένας από τους σημαντικότερους πυρήνες-μήτρες της Νέας Τάξης, και είναι αυτό που ουσιαστικά χαράζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Δημιουργήθηκε στις 29-7-1921 από μια σφιχτοδεμένη ομάδα μεγαλοτραπεζιτών και μεγαλοεπενδυτών της Γουώλ Στρητ, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Ροκφέλερ. Από τα σπλάχνα του CFR βγήκαν ο ΟΗΕ (1945) και το ΝΑΤΟ (1949). Το γεγονός ότι η έκταση όπου κτίστηκε το κτίριο του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη είναι δωρεά των Ροκφέλερ, θα πρέπει κάτι να σημαίνει. Αλλά από το CFR γεννήθηκαν και η Μπίλντερμπεργκ και η Τριμερής.
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1954 από τον Πρίγκιπα Βερνάρδο της Ολλανδίας και τον Ντ.Ροκφέλερ και φέρει το όνομα του ξενοδοχείου όπου έγινε η πρώτη συνάντηση των μελών της λέσχης στην πόλη Όστερμπεϊκ της Ολλανδίας.

Η δε Τριμερής Επιτροπή ιδρύθηκε το 1973 από τον Ντ.Ροκφέλερ και τον Μπρεζίνσκι, και ονομάστηκε έτσι επειδή στην παρέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης προσθέτει κι ένα τρίτο μέρος, την Ιαπωνία.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το CFR, μέσα από διάφορα παρακλάδια του, έπαιξε ρόλο στην χρηματοδότηση των Ναζί και στην άνοδο του Χίτλερ. Σ΄ αυτήν την ιστορία ξαναβρίσκουμε παρούσες τις τράπεζες των Ροκφέλερ. Αλλά κι ο Λούκιος Ντ. Κλέϊ, ο Λούις Ντάγκλας και ο Γουίλιαμ Ντράπερ, που υπήρξαν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές στο αμερικανοναζιστικό αλισβερίσι τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του πολέμου, ήταν κι οι τρεις τους μέλη του CFR και μεγάλα κεφάλια υπερεταιρειών όπως της Τζένεραλ Μότορς, της Ντίλον Ρεντ και άλλων δορυφορικών επιχειρήσεών τους που πρόσφεραν αρκετά στη ναζιστική οικονομία. Κι υπήρξαν κι άλλες αμερικανικές εταιρείες που ενίσχυσαν τους Ναζί τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.
Φανταστείτε το σοκ που θα δέχονταν τότε οι πολίτες των συμμαχικών εθνών αν μάθαιναν ότι η αμερικάνικη Στάνταρ Όϊλ ανεφοδίαζε μέσω Ελβετίας με καύσιμα τους Ναζί, την ώρα που αυτοί περίμεναν σε ατέλειωτες ουρές έξω από τα βενζινάδικα με τα κουπόνια στα χέρια.
Τί θα γινόταν αν μάθαιναν για τις δοσοληψίες, ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, της Τσέϊζ Μπανκ (οίκος Ροκφέλερ) με τα οικονομικά κέντρα του Χίτλερ. αν πληροφορούνταν ότι η Φορντ κατασκεύαζε φορτηγά για τα γερμανικά στρατεύματα και ότι η ΙΤΤ βελτίωνε τα γερμανικά συστήματα τηλεπικοινωνιών και τους πυροδοτικούς μηχανισμούς των ιπτάμενων βομβών που θα κατέστρεφαν αργότερα το Λονδίνο. και ότι, συν τοις άλλοις, έφτιαξε και τα βομβαρδιστικά Φόκε-Βουλφς της ναζιστικής αεροπορίας, για να ρίξουν αργότερα τις βόμβες τους στα κεφάλια των Βρετανών, Αμερικανών και άλλων συμμάχων στρατιωτών.
Αλλά στις οικονομικές συναλλαγές με τους Ναζί βοήθησαν και κάποιες τράπεζες, η ιδιοκτησία των οποίων ήταν στα χέρια μεγαλοκεφαλαιούχων εβραϊκής καταγωγής (Βάρμπουργκ, Οπενχάιμ, Μέντελσον). Αυτό δείχνει το βαθμό παράνοιας αυτής της υπερεθνικής εξουσιολάγνας ελίτ, που, εκτός από τα εκατομμύρια των νεκρών απ΄ τους λαούς όλου του πλανήτη, κόστισε και την απάνθρωπη γενοκτονία-ολοκαύτωμα των Εβραίων της Διασποράς.
Αυγά του φιδιού, που φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας και γεννούν ερπετά της τυραννίας. Η παραμυθολογία του δήθεν “δεξιού” και “αριστερού” εξυπηρέτησε μόνο τις διαδικασίες πινγκ-πονγκ των ενορχηστρωτών της επερχόμενης παγκόσμιας ισοπέδωσης. Στην ουσία δεν υπάρχουν παρά μόνο λάγνοι του πολέμου και της εξόντωσης των άλλων, των διαφορετικών, των εκτός, των ασυμβίβαστων, και κυρίως των εραστών της Ελευθερίας, του Έρωτα και της Ειρήνης. Ένας αγώνας μεταξύ της αληθινής Δημοκρατίας και των Ολοκληρωτισμών κάθε μορφής.
Το 1975, λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Τριμερής Επιτροπή εξέδωσε ένα βιβλίο που ήταν για καιρό “Βίβλος” για τα μέλη της. Το μέρος μάλιστα του βιβλίου αυτού που έχει να κάνει με τις ΗΠΑ και τις στρατηγικές της έχει γραφτεί από τον γνωστό μας Σάμουελ Χάντιγκτον. Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Η κρίση της Δημοκρατίας: Έκθεση προς την Τριμερή Επιτροπή σχετικά με την ικανότητα διακυβέρνησης των Δημοκρατιών”.
Ο Νόαμ Τσόμσκυ διάβασε καλά το βιβλίο και το “ξετίναξε” μ΄ ένα άρθρο του στο περιοδικό “7 ημέρες” στις 14 Φεβρουαρίου 1977. Το άρθρο του Τσόμσκυ είχε τον τίτλο “Τριμερούς RX για την Κρίση: Ικανότητα διακυβέρνησης ΝΑΙ, Δημοκρατία ΟΧΙ”.
Φαίνεται ότι σημαντικό όπλο στα χέρια του διεθνούς ολοκληρωτισμού είναι τα εκατομμύρια των ανθρώπινων όντων που χάνουν τις ψυχοπνευματικές τους αντιστάσεις και υποχωρούν κάτω από το ανηλεές σφυροκόπημα της εξουσίας, η οποία “παίζει” με τις λεγόμενες “βασικές” ανάγκες τους ένα βρώμικο παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να περιγραφεί σαν μια προσπάθεια ελέγχου όλων των πηγών ενέργειας αλλά και της παραγωγής από τα αφεντικά του πλανήτη. Αλλά αυτό δεν είναι παρά ένα πρώτο βήμα, για να ακολουθήσει εύκολα το επόμενο :
“αφού, κύριοι, εμείς έχουμε την ενέργεια και την παραγωγή στα χέρια μας, θα χορέψετε όπως σας παίξουμε”. Έτσι λέει η κλίκα. “Θέλετε να καλυφθούν οι ανάγκες οι δικές σας και της οικογένειάς σας ; Θέλετε τα παιδιά σας να έχουν τα απαραίτητα γι΄ αυτό που έχουμε φροντίσει να σας πείσουμε πως είναι άνετη ζωή ; Τότε, για να τα έχετε, θα ακολουθήσετε τα ωράρια που σας λέμε, θα πάρετε τις διακοπές που σας επιτρέπουμε, θα ψηφίσετε τα κόμματα που εγκρίνουμε, και θα συνταξιοδοτηθείτε όποτε εμείς θέλουμε.”
Βασικά επίσης όπλα της πλανητικής εξουσιαστικής κλίκας είναι οπωσδήποτε και οι πληροφορίες (βλ. Μυστικές Υπηρεσίες), τα χρέη ανθρώπων και κρατών-εθνών (βλ. Τράπεζες) και η τεχνολογία (βλ. Επιστήμη και Στρατιωτικά Πειράματα). Αυτά είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά αυτού του βρώμικου παιχνιδιού. Όλα τα παραπάνω, συν την συνεχή πλύση εγκεφάλου από τα ελεγχόμενα στο μεγαλύτερό τους ποσοστό μέσα ενημέρωσης , καταφέρνουν το φαινομενικά ακατόρθωτο: να μεταλλάξουν σε τέτοιο βαθμό την ψυχή και το πνεύμα των ανθρώπων, ώστε στο τέλος να υπάρχουν πολλοί που συμπαθούν και ίσως κάπου και να δακρύζουν για τον “Μπιγκ Μπράδερ”.
Ας δούμε τί έχει να μας πει για αυτά ο ένας των ιδρυτών της Τριμερούς και συνιδρυτής της Μπίλντερμπεργκ, ο Ντ.Ροκφέλερ. Σε λόγο του στη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ στο Μπάντεν-Μπάντεν (6 έως 9 Ιουνίου 1991) είχε πει τα εξής:
“Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στην Ουάσινκτον Ποστ, στους Νιου Γιορκ Τάϊμς, στο περιοδικό Τάϊμ, αλλά και σε άλλες μεγάλες εταιρείες του τύπου, των οποίων οι διευθυντές έχουν συμμετάσχει στα συνέδριά μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για εχεμύθεια και διακριτικότητα επί περίπου 40 χρόνια. Θα ήταν αδύνατον για μας να προωθήσουμε τα σχέδιά μας εάν είχαμε βρεθεί κάτω από το φως της δημοσιότητας. Όμως ο κόσμος τώρα είναι έτοιμος για το πέρασμα σε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Ένα υπερεθνικό διευθυντήριο είναι σίγουρα προτιμότερο από ένα τοπικό εθνικό αυτοπροσδιορισμό, όπως γινόταν παλαιότερα.”
Αλλά ας ακούσουμε και τον μαχητικό γερουσιαστή της Αριζόνα, Μπάρι Γκολντγουώτερ, όπου στο βιβλίο του “Χωρίς Απολογίες”, στο κεφάλαιο “Μη εκλεγμένοι κυβερνήτες”, γράφει :
“Οι άνθρωποι της Τριμερούς, κατά τη γνώμη μου, επιδιώκουν την εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Οικονομικής Δύναμης κατά πολύ ανώτερης των πολιτικών κυβερνήσεων των Κρατών-Εθνών. Σαν δημιουργοί αυτού του συστήματος θα εξουσιάσουν τον κόσμο. Η Τριμερής αντιπροσωπεύει μια επιδέξια προσπάθεια για να έχει τον έλεγχο στα παγκόσμια γεγονότα και φροντίζει να ισχυροποιεί τον έλεγχό της μέσα από τέσσερα βασικά κέντρα δύναμης: το πολιτικό, το νομισματικό, αυτό της διανόησης και το εκκλησιαστικό.”
Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση και πλανητική αλληλεξάρτηση για την οποία μας μιλούν σήμερα κάποιοι;

(*) Κάποιο από τους φετινούς συμμετέχοντες είναι οι εξέις βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, Μισέλ Μπαρνιέ και Κρις Πάτεν , πρώην επίτροποι της ΕΕ, Καρλ Μπιλτ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Χοσέ Λουίς Θεμπριάν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΡRΙSΑ, ο οποίος εκδίδει την εφημερίδα «Εl Ρais», Ντομένικο Σινισκάλκο, πρόεδρος της Μόργκαν Στάνλεϊ, και Λόρενς Σάμερς, επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου. Από ελληνικής πλευράς θα είναι όπως πάντα παρών ο επικεφαλής του ομίλου της Coca-Cola στην Ελλάδα κ. Γ.Δαυίδ και ο επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) κ. Λ.Τσούκαλης , αλλά και δύο ακόμη έλληνες μάνατζερ που έχουν αναλάβει τη χορηγία της συνόδου: ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τ.Αράπογλου και ο διοικητής του ΟΤΕ κ. Π.Βουρλούμης.Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP