Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Το απόλυτο κενό


Απο το debate των πολιτικών αρχηγών είδα μόνον 10 λεπτά. Και πρίν κλείσω την ιντερνετική μου σύνδεση εντελώς, συνεχίζοντας το μάθημα του Macromedia Flash (καταπληκτικό πακέτο σχεδιασμού), έπεσα πάνω στην ερώτηση κάποιου δημοσιογράφου προς τον κ. Καρατζαφέρη. Η ερώτηση (παραφράζω) αφορούσε το μάθημα των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία, και το τι θα έκανε η πολιτεία τώρα που οι μουσουλμάνοι θα απαιτούσαν τα δικά τους θρησκευτικά μαθήματα. Ηταν άλλωστε το νόμιμο ευρωπαϊκό τους δικαίωμα.

«Οι μουσουλμάνοι δεν έχουν καμμία υποχρέωση να παρακολουθούν τα χριστιανικά μαθήματα» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης. «Tις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων τις καλύπτει ο ιμάμης τους, που είναι συγχρόνως παπάς και δάσκαλος». Ο δημοσιογράφος δεν ικανοποιήθηκε. «Δεν μου απαντάτε στο ερώτημα» διαμαρτυρήθηκε. «Θά έχουν ή δεν θα έχουν δικαιώματα για δικά τους θρησκευτικά μαθήματα;»

Εμεινα σκεπτικός. Γιατί, αναρωτήθηκα, απευθύνει αυτού του είδους την ερώτηση ο δημοσιογράφος προς τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος εκπροσωπεί μόνον 4% του εκλογικού σώματος, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πρωθυπουργός, και όχι προς τους εν δυνάμει πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου που εχουν και πάνω απο το 80% των ψήφων; Σε τί στο κάτω κάτω ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό η γνώμη ενός περιθωριακού πολιτικού κόμματος γιά ενα τόσο μείζονος σημασία θέμα, μέρος του μεγαλύτερου κοινωνιολογικού προβλήματος (της αφομοίωσης των μεταναστών) που καλείται να επιλύσει σήμερα η χώρα μας;

Η επιλογή της ερώτησης και του προσώπου του ερωτηθέντος, καταδεικνύει κατα τη γνώμη μου, την αμορφωσιά των ελλήνων δημοσιογράφων, την έλλειψη επαγγελματισμού τους, τον άκρατο τηλεθηρικό λαϊκισμό τους, και την ατζέντα τους.

Η επιλογή ερώτησης και ερωτηθέντος, έγινε (κατα τη γνώμη μου) για τους εξής (κουτοπόνηρους) λόγους:

(1) Για να μην τεθεί η ίδια ερώτηση στούς κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, που ασφαλώς και θα μπαρουφολογούσαν πως ναί, όλα θα γίνουν, όλοι θα πάρουν απ’ τα ίδια (και μετά τις εκλογές δεν θα έπαιρναν τίποτα). Η δημοσιογραφία λοιπόν έβγαλε τους δύο κατ' εξοχήν υπεύθυνους για τις αποφάσεις, Καραμανλή και Παπανδρέου, απο τη δύσκολη θέση να αναφερθούν στο θέμα. Με τον τρόπο αυτό, το τι θα γίνει δεν θα το μάθουμε ποτέ.

(2) Για να γίνει χαβαλές, το Μάννα της τηλεθέασης. Να τσιμπήσει ο Καρατζαφέρης, να πετάξει μια εθνικιστική ατάκα που θα μείνει on tape, και μετά απο το debate, να γίνουν άλλες 50 παραθυράτες εκπομπές όπου θα σφαχτούν απίθανοι καλεσμένοι, άλλοι υπέρ βωμών και εστιών, και άλλοι υπέρ φτωχών και καταπιεσμένων μεταναστών. Μεγάλος χαβαλές, μεγάλη τηλεθέαση.

(3) Και το κυριότερο. Για να δωθούν τα υποσυνείδητα μηνύματα πως το θέμα της Θρησκείας εν Ελλάδι, είναι ασχολία μόνον του γραφικού Καρατζαφέρη (κανείς άλλος έλληνας δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός), ο οποίος επιμένει να βάζει τον Χριστιανισμό στην ατζέντα συζήτησης (ενώ οι υπόλοιποι Ελληνες ειναι flexible και δεν τους πολυνοιάζει), ενώ ο μέν κ. Καραμανλής δεν ασχολείται με τέτοια πράγματα, ο δε κ. Παπανδρέου, εντάξει, προχωρημένος σοσιαλιστής, σιγά μην συζητήσει το ευτελές θέμα της σύγκρουσης πολιτισμών, ενώ ο τρίτος, ο κ. Αλαβάνος, γνήσιος λαϊκός υποστηρικτής όλων των καταπιεσμένων, (που δεν πολυγουστάρει Ευρώπες), δεν υπάρχει λόγος ούτε κάν να ερωτηθεί για το αυτονόητο.

Και για να ολοκληρώσω τη συλλογική μου, το κυρίαρχο υποσυνείδητο μήνυμα της ερώτησης είναι πως όσοι διαφωνούν με την εισβολή των 2 εκατ. Μουσουλμάνων στην Ελλάδα και δεν τους θέλουν, είναι κολλημένοι Χριστιανοί που σίγουρα ψηφίζουν Καρατζαφέρη.

Και επειδή το θέμα έχει πολύ ψωμί και μάλλον θα ξαναεπανέλθουμε (άλλωστε κάπου στις 6 Δεκεμβρίου αναμένω και την καταπληκτική λαϊκη επέτειο "εργασιών" (με την προσθήκη και καινούργιων πολυπολιτισμικών στοιχείων που τώρα προετοιμάζονται), να σας παρεπέμψω σε ένα άρθρο του κ. Ανδριανόπουλου περί μεταναστών (με το οποίο συμφωνώ πάνω κάτω), μερικά χρήσιμα links (ενδεικτικά για του τί είδους θέματα θα αντιμετωπίσουμε), καθώς και ένα βιντεάκι απο την συνεχιζόμενη αφομοίωση των Ταλιμπανέζων που βρίσκεται εν εξελίξει στο κοντινό μας φολκλορικό Londonistan (που άφησε τους Ιμάμηδες με ελεύθερο curriculum).

Most British mosques led by foreign clerics
Muslim medical students refuse to attend lectures
Violent Islamists in the UK and Europe

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP