Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Το σύστημα νονός και προστάτης της διαφθοράς!!

Και να που ο κ. Δένδιας κατέβασε το νομοσχέδιο που είχε υποσχεθεί μετά τη θεαματική απόδραση του Παλαιοκώστα και που ψηφίστηκε σε μια νύχτα στο καλοκαιρινό τμήμα της Βουλής και ήδη δημοσιεύτηκε στο 112 Α' ΦΕΚ με τον αριθμό 3772/2009 και άρχισε να ισχύει από τη δημοσίευσή του, δηλαδή από 10-7-2009.
Ο νόμος τιτλοφορείται, "Οργάνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, κλπ." και περιέχει κεφάλαια για την πάταξη της διαφθοράς υποτίθεται στα σωφρονιστικά ιδρύματα!
Διάβασα λοιπόν τις διατάξεις αυτές και αναρωτήθηκα, εγώ είμαι χαζή ή η Κυβέρνηση και ο Κερκυραίος δικηγορίσκος υπουργός της, κάνουν το βλάκα??
Όλοι γνωρίζουμε ότι η διαφθορά μέσα στις φυλακές ξεκινά και τελειώνει στους Διευθυντές και Αρχιφύλακες!! Ο κόσμος τόχει τούμπανο, δηλαδή και εμείς κρυφό καμάρι!!!
Επιβεβαίωση αυτής της κοινής αντίληψης όλων όσων ασχολούνται με τις φυλακές και τη δικαιοσύνη γενικά ήρθαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τη μαφία απαγωγής του Παναγόπουλου, στην οποία ήταν εμπλεγμένοι διευθυντές και αρχιφύλακες φυλακών...
Και ενώ περιμέναμε διατάξεις ανάλογες που θα έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους και κυρίως ως προς την αξιοκρατική επιλογή των παραπάνω στελεχών, ιδού τι ψηφίστηκε:

Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Με το Άρθρο 24 παρ. 1 τροποποιήθηκε η παράγραφος 2 του άρθρου 172 του Ποινικού Κώδικα το οποίο αντικαθίσταται ως εξής:

"1. Όποιος με πρόθεση ελευθερώνει φυλακισμένο ή άλλον που κρατείται με διαταγή της αρχής
τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών".
2. Όποιος γίνεται από αμέλεια υπαίτιος κάποιας από αυτές τις πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση, αν ήταν για οποιονδήποτε λόγο υπόχρεος να φυλάξει εκείνον που απέδρασε.
Μένει εντελώς ατιμώρητος αν με δική του προσπάθεια συλληφθεί, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, αυτός που απέδρασε."
Με την παρ. 3 του ίδιου άρθρου 24 του παραπάνω νόμου τροποποιήθηκε και το άρθ. 173 του Ποινικού Κώδικα και μετατράπηκε σε κακούργημα η συμμετοχή σωφρονιστικού υπαλλήλου σε απόδραση κρατουμένου από πρόθεση, ως εξής:
1. Αν αποδράσει φυλακισμένος ή άλλος κρατούμενος με διαταγή της αρμόδιας αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.
Η παραπάνω ποινή εκτελείται ολόκληρη μετά την έκτιση της ποινής που επιβλήθηκε ή που θα επιβληθεί για την πράξη για την οποία ήταν κρατούμενος αυτός που απέδρασε.
2. Οποιοσδήποτε άλλος συμμετείχε στην απόδραση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών".
"Αν ο συμμετέχων στην απόδραση έχει την ιδιότητα του σωφρονιστικού ή αστυνομικού υπαλλήλου, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών."

Σκέφτηκα λοιπόν, εάν κάποιος κρατούμενος καταφέρει να φύγει από τη φυλακή, πράγμα που θα γίνει πρωτίστως λόγω των ελλείψεων και της ανεπάρκειας της πολιτείας να τον φυλάξει με το ανάλογο προσωπικό (ένας σωφρονιστικός υπάλληλος αντιστοιχεί στη φύλαξη 250 κρατουμένων συνήθως) αλλά και της ανεπάρκειας των σωφρονιστικών της καταστημάτων όπου συνωστίζονται 6 κρατούμενοι σε κελιά για 3, τότε η πολιτεία θα αναζητήσει ευθέως τον ένοχο στον απλό σωφρονιστικό ή αστυνομικό υπάλληλο τον οποίο θα τιμωρήσει ακόμη και από αμέλεια, που ουσιαστικά θα είναι δική της ανικανότητα!

Όσο για την πρόθεση, όλοι γνωρίζουμε ότι και από αμέλεια να είναι η απόδραση, ή και χωρίς καν αμέλεια, οι διώξεις θα ασκηθούν κατά το σύνηθες με τη βαρύτερη μορφή τους, προς εκτόνωση και της λαϊκής αγανάκτησης φυσικά, και θα διωχθούν τότε το πιθανότερο αθώοι
απλοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που υπηρετούν αντί πινακίου φακής, με όλους τους κινδύνους και τις ανθυγιεινές συνθήκες του επαγγέλματός τους, για κακουργηματικές πράξεις, που ακόμη και αν καταφέρουν να αποδείξουν την αθωότητά τους, η εξόντωσή τους μέχρι την τελική τους απαλλαγή θα είναι βέβαιη!!!
Και φυσικά οι αποδράσεις δεν πρόκειται να αποκλεισθούν αφού οι ιθύνοντες και οι υπαίτιοι αυτών αλλού θα ...βρίσκονται και μάλιστα σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που ως συνήθως θα είναι στο απυρόβλητο!

Στη συνέχεια με τις παρ. 3 και 4 του ίδιου άρθ. 24 του παραπάνω νόμου ορίστηκε:
3. Ο υπάλληλος ο οποίος κατέχει ή χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο εντός του χώρου διαβίωσης και προαυλισμού των κρατουμένων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος, με οποιονδήποτε τρόπο, προμηθεύει με κινητό τηλέφωνο κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης.
4. Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται με την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης. Η πράξη αυτή επιφέρει αυτοδικαίως τη μετάθεση του σωφρονιστικού υπαλλήλου σε άλλο κατάστημα κράτησης, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Και εδώ πλέον έρχεται η πλήρης εξόντωση των απλών σωφρονιστικών υπαλλήλων στους οποίους απαγορεύει γενικά ένα πρώτιστο ανθρώπινο δικαίωμά τους, να φέρουν επάνω τους το προσωπικό τους κινητό, για οποιαδήποτε επικοινωνία τους, με τους οικείους τους, και τους τιμωρεί με την ίδια ακριβώς ποινή με αυτόν που θα συλληφθεί να δίδει κινητό τηλέφωνο σε κρατούμενο!!!!!!
Επειδή δηλαδή η πολιτεία είναι ανίκανη ή δεν θέλει να συλλάβει το διεφθαρμένο που θα προωθήσει έναντι ανταλλάγματος κινητό σε κρατούμενο, απαγορεύει να έχουν κινητό τηλέφωνο όλοι οι απλοί υπάλληλοι λες και αυτό θα εμποδίσει τους διεφθαρμένους να βρουν τρόπο να προωθήσουν κινητά σε κρατούμενους!!
Α
πλά θα ανεβάσουν την τιμή της προώθησής τους !!!!!
Μου θυμίζει σαν την τάξη στο σχολείο, που αν κάποιος άτακτος μαθητής κάνει αταξία, ο δάσκαλος που δεν μπορεί να τον βρει, τιμωρεί όλη την τάξη!!

Τώρα πέστε μου αν έχω άδικο που θεωρώ το σύστημα και την Κυβέρνηση που σήμερα το υπηρετεί, νονό και προστάτη της διαφθοράς??
Είναι νόμοι αυτοί για την πάταξή της??
Έλεοςς!! Αυτοί είναι νόμοι για την εξόντωση των απλών υπαλλήλων στους οποίους γενικά, ανεξέλεγκτα και εντελώς αόριστα φόρτωσαν όλη τη δική τους διαφθορά και σαπίλα, αλλά και ανικανότητα, αφορίζοντας όλους ανεξαιρέτως τους σκληρά εργαζόμενους στις φυλακές!!!

Τελευταία απορία μου:
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των παραπάνω σωφρονιστικών και αστυνομικών υπαλλήλων πώς επέτρεψαν να περάσει ένα τέτοιο εκτρωματικό νομοσχέδιο??

Πώς επέτρεψαν να τους θεωρήσουν όλους a priori ύποπτους και διεφθαρμένους??
Πώς επέτρεψαν να τους απαγορέψουν ένα αυτονόητο ατομικό τους δικαίωμα να φέρουν πάνω τους το κινητό τους τηλέφωνο??
Πώς επέτρεψαν να τους καταστήσουν ύποπτους για κακουργηματικές αποδράσεις ή για αποδράσεις έστω και εξ αμελείας, τη στιγμή που η ίδια η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και φύλαξης, που επιτρέπουν να γίνονται αυτές οι αποδράσεις από δική της βαρειά αμέλεια αλλά και δόλο??
.

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP