Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

busy bee: Τσι μεγάλες αποκρές κουζουλένονται κι γρες!!!!

busy bee: Τσι μεγάλες αποκρές κουζουλένονται κι γρες!!!!

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

Ένας αλλιώτικος περήφανος αϊτός.
Ο χαρταετός, η χιλιόχρωμη χαρά των μικρών και μεγάλων στο πανηγύρι της Καθαρής Δευτέρας, δεν είναι απλώς ένα ακόμα παιχνίδι, που ίπταται στον αέρα εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το πέταγμά του στα ύψη και ο χορός του με τον άνεμο, ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, δεν υποδηλώνει παρά την ανάταση και την κάθαρση της ψυχής μετά το διονυσιακό ξεφάντωμα της Αποκριάς.
Μολονότι ο χαρταετός πρωταγωνιστεί στα Κούλουμα,πατρίδα του είναι η μακρινή Ανατολή.

Η ιστορία των χαρταετών...των ουράνιων χορευτών
Ο χαρταετός φαίνεται να άνοιξε για πρώτη φορά τα πολύχρωμα φτερά του περίπου στα 1000 π. Χ., και έκτοτε δεν έπαψε να χρωματίζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τον ουράνιο θόλο, από την Ανατολή έως τη Δύση.
Από την Κίνα, φτιαγμένος από μετάξι και μπαμπού, με τη μορφή του δράκου που ήταν ιερό, θεϊκό σύμβολο, αντικείμενο θαυμασμού και λατρείας για τον λαό, πέταξε μακριά.
Πέταξε στην Κορέα κι από εκεί στην Ινδονησία και τη Μαλαισία, για να φτάσει στην Ιαπωνία, όπου εμπλουτίστηκε με περισσότερο έντονα χρώματα και πήρε τη μορφή των αυστηρών Σαμουράι.
Στη Βόρεια Ινδία, εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι αιθέριοι χορευτές υποδέχονται την άνοιξη, σε γιορτές που έχουν τις ρίζες τους στην ινδουιστική μυθολογία.

Eπίσης και κατά την ελληνική αρχαιότητα υπήρξαν δείγματα προσπαθειών κατασκευής αετών. Αναφέρεται ότι ο αρχιμηχανικός Αρχύτας, χρησιμοποίησε στις μελέτες του τον αετό. Ο Αρχύτας (440 - 360 π.Χ.) ήταν ένας μαθηματικός από τον Τάραντα, μαθητής του Πυθαγόρα που ασχολήθηκε και με πτήσεις. Θεωρείται ο τελευταίος αλλά και ο σημαντικότερος των Πυθαγορείων. Κείμενα του Αρχύτα λέγεται ότι μελετούσε και ο Γαλιλαίος. Επίσης σε ελληνικό αγγείο της κλασικής εποχής, υπάρχει παράσταση κόρης, η οποία κρατά στα χέρια της μια λευκή σαΐτα από το νήμα της, έτοιμη να την πετάξει.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρήση του χαρτιού δεν ήταν ακόμη γνωστή, εικάζουμε ότι τα χρόνια εκείνα, τα όποια πειράματα ή παιχνίδια με αϊτούς θα πρέπει να τα έκαναν με πανί, αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιούσαν στα πλοία έως και τα μεσαιωνικά χρόνια.
Πολύ αργότερα, ο Μάρκο Πόλο, γυρίζοντας από τα ταξίδια του, φέρνει το χαρταετό στη Μεσαιωνική Ευρώπη.
0 χαρακτήρας του εξαγνισμού, τον οποίο πολλοί απέδιδαν στο πέταγμα του χαρταετού, με τον καιρό γίνεται απολαυστικό παιχνίδι, επιστημονική έμπνευση και πηγή μιας διαρκούς ικανοποίησης του ανθρώπου για την υποταγή της ύλης στα πιο ευφάνταστα και τολμηρά του όνειρα. 0 χαρταετός, στη μακραίωνη ιστορία του, χρησιμοποιήθηκε ποικιλοτρόπως: για τη μέτρηση της Θερμοκρασίας και της ταχύτητας των ανέμων, για μελέτες της ατμόσφαιρας και του ηλεκτρισμού, αλλά ακόμα και για αεροφωτογραφίσεις. Έσωσε ναυαγούς, έστειλε στρατιωτικά σήματα, κίνησε κάρα, ακόμα και αυτοκίνητα.
Στην ιστορική διαδρομή του αγαπημένου χαρταετού, συνέβησαν πολλά και διάφορα:
• Το 1749 ο Σκωτσέζος μετεωρολόγος Alexander χρησιμοποίησε χαρταετούς με θερμόμετρα, προκειμένου να καταγράψει και να μελετήσει τις θερμοκρασιακές μεταβολές σε μεγάλο υψόμετρο.
• Το 1752 ο Βενιαμίν Φραγκλίνος εκτέλεσε το διάσημο πείραμα με τον χαρταετό, προκειμένου να αποδείξει ότι οι αστραπές δεν είναι τίποτα άλλο παρά στατικός ηλεκτρισμός.
Τα χρόνια 1799-1809, ο σερ George Cayley άρχισε να πειραματίζεται με τους χαρταετούς, προκειμένου να κατασκευάσει μια μηχανή που να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ανθρώπους στον αέρα. Και τα κατάφερε! Το 1853 πέτυχε να πετάξει το πρώτο ανεμοπλάνο, που μπόρεσε να σηκώσει το βάρος ενός ατόμου για σαράντα ολόκληρα δευτερόλεπτα.
• Το 1833 ένας Βρετανός, αυτή τη φορά, μετεωρολόγος, χρησιμοποίησε τους χαρταετούς για να ανυψώνει ανεμόμετρα, ώστε να καταγράφει και να μελετά τις ταχύτητες των ανέμων στα διάφορα υψόμετρα.
• Το 1887 ο Ε. Β. Archibald τράβηξε τις πρώτες αεροφωτογραφίες χρησιμοποιώντας χαρταετούς

3. Ιστορίες για χαρταετούς...
- Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν, ένας στρατηγός χρησιμοποίησε έναν χαρταετό μ’ έναν ιδιαίτερα έξυπνο και ενδιαφέροντα τρόπο. Προκειμένου να καταλάβει με τον στρατό του ένα παλάτι, έπρεπε να σκάψει ένα υπόγειο τούνελ. Μη γνωρίζοντας, όμως, το μήκος που θα έπρεπε να έχει το τούνελ, πέταξε τον χαρταετό έως πάνω από το παλάτι, κρατώντας την άκρη του νήματος στο σημείο απ όπου Θα ξεκινούσε το τούνελ, και έτσι έκανε τους απαραίτητους σχετικούς υπολογισμούς.
-Παλαιότερα, στην Κίνα, στην Κορέα και στην Ιαπωνία, πίστευαν ότι οι χαρταετοί είχαν τη δυνατότητα να διώχνουν τα κακά πνεύματα, γι’ αυτό και το πέταγμά τους, ακόμη και σήμερα, προϋποθέτει ολόκληρη τελετουργία. Σύμφωνα με κάποια παράδοση μάλιστα, μια νύχτα ένας Ιάπωνας στρατηγός πέταξε πάνω από το στρατόπεδο των εχθρών του έναν χαρταετό γεμάτο κουδούνια, με αποτέλεσμα οι εχθροί να νομίσουν ότι τους επιτέθηκαν τα κακά πνεύματα και να το βάλουν στα πόδια.
- 0 αυτοκράτορας της Κίνας Γουέν Χσουν έκανε πειράματα πτήσεων με αετούς φτιαγμένους από μπαμπού, χρησιμοποιώντας για επιβάτες τους κρατούμενούς του. Οι τυχεροί που επιζούσαν κέρδιζαν την ελευθερία τους.
- 0 Μάρκο Πόλο περιγράφει τους χαρταετούς και τις επικίνδυνες επανδρωμένες πτήσεις τους. Πολύ γρήγορα, στην Ιαπωνία απαγορεύτηκαν οι χαρταετοί πάνω από ένα μέγεθος, ώστε να αποφεύγονται τα επανδρωμένα μοντέλα και οι κίνδυνοι που συνεπάγονταν.

4. Χαρταετοί ... στου κόσμου τις γιορτές
Σε κάθε χώρα, το πέταγμα του χαρταετού παίρνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση, καθώς με διάφορους τρόπους, συσχετίζεται με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Πάντως, είτε ως παιχνίδι και συνήθεια του χθες είτε ως παιχνίδι του σήμερα μα και του αύριο, το πέταγμα του χαρταετού έχει τη δύναμη, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους του έτους για κάθε χώρα, να ξεσηκώνει σε όλο τον κόσμο μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σ’ ένα διαφορετικό, αλλά πάντοτε πολύχρωμο πανηγύρι χαράς.
Για παράδειγμα, στην Κίνα διοργανώνονται κάθε χρόνο διαγωνισμοί για την ανάδειξη του πιο όμορφου χαρταετού· οι περισσότεροι από τους χαρταετούς αυτούς, όχι μόνο αναπαριστούν δράκους, ψάρια, πουλιά και άλλα αιώνια σύμβολα της μακρινής Ανατολής, αλλά συχνά έχουν ενσωματωμένες σφυρίχτρες ή σωλήνες που μπορούν να βγάζουν μουσικούς ήχους χάρη στον αέρα που περνά από μέσα τους, δημιουργώντας έτσι ένα μαγευτικό υπερθέαμα εικόνας και ήχου.
Στην Οσάκα της Ιαπωνίας, κάθε χρόνο, την Πέμπτη ημέρα του Μαίου, οι μικροί Ιάπωνες περιμένουν με αγωνία το Κοντομόνο—χι ή αλλιώς τη Μέρα των Παιδιών. Εκείνη την ημέρα, οι οικογένειες που έχουν μικρούς γιους συνηθίζουν να ανεμίζουν στον κήπο πολύχρωμες κορδέλες και πελώριους χαρταετούς σε σχήμα κυπρίνου, που τους έχουν δέσει σ’ ένα μεγάλο στύλο από μπαμπού μ’ έναν ανεμόμυλο στην κορυφή του.
Οι γιρλάντες και οι χαρταετοί-κυπρίνοι συμβολίζουν την οικογένεια: ο πρώτος χαρταετός τον πατέρα, ο δεύτερος τη μητέρα και ο τρίτος το παιδί-γιο.
0 κυπρίνος είναι ένα δυνατό και γερό ψάρι, γνωστό για την ενεργητικότητα και την αποφασιστικότητά του, καθώς κολυμπάει κόντρα στο ρεύμα και πετάγεται ψηλά πάνω από την επιφάνεια του νερού.
Έτσι, ο κυπρίνος αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τους μικρούς Ιάπωνες, που πρέπει να μάθουν και εκείνοι να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο της ζωής με δύναμη και αποφασιστικότητα.
Ωστόσο, μια από τις πιο εντυπωσιακές γιορτές των αιθέριων αιώνιων χορευτών πραγματοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Βόρεια Ινδία και παίρνει μοναδικές διαστάσεις στη γιορτή "Basant" η γιορτή γίνεται για την υποδοχή της άνοιξης κάθε Φεβρουάριο στη Λαχώρη στο σημερινό Πακιστάν και αντανακλά παγανιστικές συνήθειες του παρελθόντος.
Πρόκειται για ένα ξέφρενο γλέντι, το οποίο προσμένουν με μεγάλη ανυπομονησία μικροί και μεγάλοι. Σε αυτή τη γιορτή, όλοι λαχταρούν να κατακτήσουν με τον χαρταετό τους τον ουρανό, πράγμα που θα τους εξασφαλίσει η χρήση των πιο καλών υλικών, και ιδιαίτερα του ανθεκτικότερου σπάγγου, ο οποίος επικαλύπτεται με σκόνη γυαλιού. Μαζί με τα υλικά, αυτό που καθορίζει τη νίκη είναι η έξυπνη άμυνα, οι δυναμικές επιθέσεις και οι επιδέξιοι χειρισμοί που γίνονται κυρίως από τις ταράτσες των σπιτιών.
Η ομορφιά που προσφέρουν την ημέρα οι εκατομμύρια πολύχρωμοι χαρταετοί συνεχίζεται και τις νύχτες, καθώς συνεχίζεται και το παιχνίδι, με ολόλευκους χαρταετούς, λουσμένους όχι μόνο στο φως του φεγγαριού, αλλά και στο φως που πλημμυρίζει την πόλη, ειδικά για την περίσταση.

Πηγή:http://dim-sapon.rodsch.gr

Και οι ανεμόσκαλες;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα κατά των γραφείων του «Δικτύου» στα Εξάρχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο που είχε «ακαταχώρητες (δηλαδή πλαστές) πινακίδες». Είναι απορίας άξιον γιατί οι τρομοκράτες αυτής της επίθεσης μπήκαν σε τόσα έξοδα και τόσο κόπο. Δεν βλέπουν πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες στο κέντρο της Αθήνας, δίχως να τους ενοχλεί κανείς; Αν πήγαιναν στην οδό Τσαμαδού χωρίς πινακίδες ποιος θα τους σταματούσε;

Πρώτον, τα Εξάρχεια είναι άβατο για τις διωκτικές αρχές και, δεύτερον, η αστυνομία δεν ασχολείται με αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες. Η αστυνόμευση της χαμηλής παραβατικότητας έχει επίσης καταρρεύσει. Κουίζ: πόσοι ελέγχονται σήμερα επειδή δεν φορούν ζώνη ασφαλείας, όταν μάλιστα προ διετίας έγινε ένα τόσο μεγάλο ταρατατζούμ για αυξημένα πρόστιμα και «διαρκείς ελέγχους»;

Η δεύτερη απορία είναι...

Διαβάστε τη συνέχεια στο apneagr

Σπασμένο καράβιΕΡΩΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


ΕΡΤ:λογοκρισία και στον τηλεμαραθώνιο για Γάζα;

με αφορμη το βιντεο που στειλαμε οι blogers sthn ΕΡΤ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣΤάνια Δημητριάδη , ζωγράφος
η διεξαγωγή του τηλεμαραθώνιου έπρεπε να υποταχθεί σε τρείς ‘ντιρεκτίβες’. Πρώτη η γραμμή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι δεν θα υπάρξει πολιτική πλευρά του θέματος, αλλά μονάχα φιλανθρωπία στα παιδιά της Γάζας.
Δεύτερη η Ισραηλινή πρεσβεία που διαμαρτυρήθηκε για άνιση μεταχείριση και για προβολή τρομοκρατικών οργανώσεων. Γι’ αυτό και το προηγούμενο βράδυ πριν από το τηλεμαραθώνιο η ΕΡΤ έπαιξε την συναυλία του Γ. Νταλάρα στο Ισραήλ . Η Παλαιστινιακή Πρεσβεία τέλος, με τη σειρά της ζήτησε να μην μιλήσει κανένας Παλαιστίνιος!!

Θα πρέπει να συγχαρούμε τις μαριονέτες αυτού του συστήματος που λέγονται δημοσιογράφοι και μάλιστα με ονόματα που κάποτε εμπνέανε σεβασμό. Από την ομάδα των δημοσιογράφων που χειρίστηκαν αυτόν τον τηλεμαραθώνιο με περισσό ζήλο και κράτησαν την γραμμή της Μπακογιάννη, της πρεσβείας του Ισραήλ και των Κουίσλιγκς της Παλαιστίνης, έλειπε μόνο ο Πρετεντέρης να μαστιγώνει ή και να πυροβολεί όσους τολμούν να ξεστομίσουν την λέξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. , ο Κώστας Καζάκος προσπάθησε να ξεστόμισει την απαγορευμένη για την ΕΡΤ λέξη Αντίσταση και να παρομοιάσει την Παλαιστινιακή Αντίσταση με το δικό μας ΕΑΜ και τους Ισραηλινούς με τους Ναζήδες, διεκόπη αμέσως για να παρακολουθήσουμε όλοι εμείς έκπληκτοι «το επόμενο τουβλάκι που έμπαινε στη μακέτα του νοσοκομείου». Αυτό όμως που πρέπει να ζητήσουμε από τους διοργανωτές (Οι 13 οργανώσεις και επαγγελματικοι - συνδικαλιστικοι φορείς) είναι πώς και με ποιο τρόπο θα υλοποιηθούν οι στόχοι, που αν καταλάβαμε καλά είναι η αναστήλωση του «χριστιανικού» νοσοκομείου (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας).

Πρώτον όφειλαν να γνωρίζουν ότι το λεγόμενο χριστιανικό Νοσοκομείο (το οποίο ούτε είδαμε ούτε ακούσαμε) είναι μικρό ιδιωτικό νοσοκομείο χτισμένο στην πόλη της Γάζας απο τους Εγγλέζους την δεκαετία του ‘40 και κυρίως δεν έχει πληγεί από βομβαρδισμούς, πέρα απο κάποιες μικροκαταστροφές από βομβαρδισμούς σε γειτονικά σπίτια. Βέβαια φαίνεται ότι κανείς δεν έκανε το στοιχειώδες, δηλαδή να έρθει σε επαφή με τους φορείς τη Γάζας, να ακούσει τις ανάγκες τους και την γνώμη τους και να διαμορφώσει ανάλογα τους στόχους της καμπάνιας (αυτό που οι κουτόφραγκοι λένε needs assessment). Άν το κάνανε αυτό θα γνωρίζανε ότι η νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας, είναι εδώ και περίπου 2 χρόνια (δηλαδή από την έναρξη του αποκλεισμού) στα μπετά. Και αυτό γιατί όλα τα οικοδομικά υλικά εισάγονται από το Ισραήλ.

Οφείλουμε να ζητήσουμε διευκρινίσεις. Τα υλικά θα αγοραστούν από το Ισραήλ, θα μεταφερθούν από Ελλάδα? Ακούστε τα λόγια του Νάντερ αλ Αμπάντλα από την τελευταία ανακοίνωση του Ελληνοπαλαιστινιακού συνδέσμου φιλίας :
«Η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνεται στη Γάζα περνάει από δυο διαδρομές. Η μια είναι από το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα της Αιγύπτου που βρίσκεται 450 χιλιόμετρα από το Κάϊρο. Μέχρι τώρα η Αίγυπτος έλεγε ότι από κει, και από ένα διπλανό πέρασμα, η μόνη βοήθεια που θα περνάει είναι ιατροφαρμακευτικά υλικά. Απαγορευόταν να περάσουν για παράδειγμα τσιμέντο και άλλα υλικά οικοδομών για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων σπιτιών. Γι΄ αυτό υπάρχουν ακόμα χιλιάδες άνθρωποι που μένουν σε αντίσκηνα μέσα στο κρύο.

Όμως, από την περασμένη Πέμπτη (5 Φεβρουαρίου) η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι τα περάσματα κλείνουν. Μόνο σε ‘έκτακτες περιπτώσεις’ θα επιτρέπεται το πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας και αυτό θα κρατήσει μέχρι να γίνει ‘μόνιμη εκεχειρία’ με το Ισραήλ.

Την περασμένη βδομάδα επίσης το Ισραήλ κατέλαβε ένα καράβι που είχε ξεκινήσει από το Λίβανο, στο οποίο επέβαιναν οχτώ άτομα που συνόδευαν 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Το άρπαξαν το καράβι και το οδήγησαν σε ένα ισραηλινό λιμάνι. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει το εξής: Ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνουν όλες οι χώρες μέσω Ισραήλ πάει σε ισραηλινές αποθήκες και από κει πρέπει να πληρώσουν τέλη αποθήκευσης, τέλη φύλαξης, τέλη μεταφοράς, τέλη εισόδου και εξόδου? Στην ουσία το Ισραήλ λεηλατεί την ανθρωπιστική βοήθεια. Λίγες μέρες πριν έβγαλε σε πλειστηριασμό κοντένεϊρ με ανθρωπιστική βοήθεια γιατί η χώρα που το είχε στείλει δεν είχε πληρώσει τα τέλη αποθήκευσης.

Γι΄ αυτό πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας.»

Πρέπει να είμαστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί έστω και αυτήν την ώρα (και εδώ η ευθύνη βαρύνει τους φορείς) έτσι ώστε να μην καταλήξουν τα λεφτά των πατεράδων και γιαγιάδων μας στις Ισραηλινές τσιμεντοβιομηχανίες, ή και κατευθείαν στο Υπουργείο Οικονομίας του Ισραήλ. Μια λύση (που μάλλον θα προκριθεί) είναι να αγοραστει Νοσοκομειακός εξοπλισμός. Αλλά και εδώ υπάρχει η περίπτωση αυτοί οι μαγνητικοί τομογράφοι και οι συσκευές αιμοκάθαρσης να βγουν σε πλειστηριασμό απο το Ισραηλινό κράτος.

Υπάρχει μια λύση και είναι απλή: Ότι και αν περιλαμβάνει η βοήθεια πρέπει να παραδοθεί στα χέρια των ανθρώπων της Γάζας κατ’ευθείαν. Και πως θα γίνει αυτό? Με την άρνηση του αποκλεισμού, με την κατάδειξη ότι ο αποκλεισμός είναι ανήθικος και παράνομος. Και τρόποι υπάρχουν. Ας αναφέρουμε έναν που βασίζεται και στο μεγάλο καμάρι του έθνους μας: την ναυτοσύνη.

ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ: ΛΙΜΕΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Για παράδειγμα, να φύγει ένα καράβι από τον Αστακό με τα υλικά συνοδεύομενα από τους αντιπροσώπους των 13 φορέων και από άλλες οργανώσεις που πήραν μέρος στο τηλεμαραθώνιο και να φτάσει στο λιμάνι της Γάζας. Η κίνηση αυτή είναι συμβολική, βαθύτατα πολιτική και πράξη ουσιαστικής αλληλεγγύης στον περήφανο λαό της Παλαιστίνης που ξέρει να αντιστέκεται και να έχει ψηλά το κεφάλι. Αυτό που αυτοί ζητάνε από εμάς είναι η αναγνώριση της ηθικής τους ανωτερότητας και η πολιτική αλληλεγγύη μας που θα μεταφράζεται σε θαρραλέες πράξεις, και όχι τα λεφτά μας.

Μην ξεχνάμε ότι αυτοί που έσπασαν μετά από 40 χρόνια τον αποκλεισμό της Γάζας στις 23 Αυγούστου 2008, ήταν δύο ελληνικά καϊκια σε συνεργασία με το FREEGAZA MOVEMENT.
Σε αυτό το ιστορικό ταξίδι πρώτη φορά έδεσαν πλοία με ξένη σημαία στο λιμάνι της Γάζας, και για πρώτη φορά αναγράφηκε σε οποιοδηποτε διαβατήριο “ENTRY POINT: GAZA PORT”.

Τάνια Δημητριάδη , ζωγράφος

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

Ας δώσουμε μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα

Καλπάζουσας μορφής διαγνώστηκε προ ολίγου σε 17χρονο κορίτσι από την Καρυά Λευκάδος.

Οι γονείς παρακαλούν όσους μπορούν να δώσουν αίμα ή αιμοπετάλια να μεταβούν άμεσα στο Νοσοκομείο Λευκάδας ή σε οπουδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Το όνομά της είναι Βλάχου Ελπίδα και νοσηλεύετε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ας δώσουμε όλοι μας μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα δεν μας κοστίζει τίποτα.

busy bee: "Η Ελληνική Υγεία...νοσεί", μέσα από το "Ευρωπαικό μάτι" μιας Ελληνίδας!!

busy bee: "Η Ελληνική Υγεία...νοσεί", μέσα από το "Ευρωπαικό μάτι" μιας Ελληνίδας!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ,,

ΕΝΤΕΚΑ χιλιάδες έκαναν φέτος αίτηση για σύνταξη και η κυβέρνηση αυτό που δεν λέει είναι ότι δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει λεφτά που τα έχουν προκαταβάλει από τις κρατήσεις χρόνων
δείτε ένα παράδειγμα στο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Το Ταμείο ΠΤΩΧΕΥΣΕ.!!!!!!!!!!!!!
http://taspa-taspan-taspa.blogspot.com/όπου έκοψαν το επικουρικό ταμειο σε συνταξιούχους τράπεζας
τα έφαγαν οι εφραιμηδες τα ομόλογα οι μίζες οι πολιτικοί

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΟΣ Β.Α.Σ.Τ. (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ)


Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

ΖΩΝΤΑΝΟΙ....ΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΕΚΡΟΙ !

Ρωτήστε έναν εξουσιαστή...
''Μήπως είσαι μωρό και δεν νιώθεις αιδώ;''
και θα σας απαντήσει...
''Ούτε μωρό-ούτε αιδώ ! Και τα δύο τα μισώ !''


Για όσο ο ήλιος θα κατακαίει την γη,
η ματαιοδοξία θα ξυπνά,με την πρώτη αυγή !
Ανέκαθεν εξουσιαστή , σε χαρακτήριζε ο φαρισα'ι'σμός -
και το αποκαλούσες από παλιά,πολιτικός ελιγμός !
Μα σαν σε ξεβρακώνει ένας κλέφτης απλός,
που το μυαλό του ,δεν έχεις δυστυχώς ,
αποποιείσαι την κάθε ευθύνη
και λες πως φταίνε , οι εργαζόμενοι οι κρετίνοι !
Όχι πως δεν υπάρχει κι εκεί διαφθορά,
αλλά ποιός τους έμαθε να επιπλέουν,στα βρώμικα νερά ;
Έχεις μάθει στην ξεφτίλα εξουσιαστή-
και καμμιά ντροπή δεν είναι αρκετή !
Θα ήθελα να σ'ακούσω να μιλάς στα δικά σου τα παιδιά,
για την 'εμπάθεια' που χαρακτηρίζει την ανθρωπιά !
Ναι ! γελοίε εξουσιαστή-
θα ήθελα να το ακούσω αυτό-
και να θυμάμαι να γελώ-
σ'όλη την ζωή !
Τί θα ντυθείς την αποκριά-αχρείε μασκαρά;
Ένας ηθικός χριστιανός-με ύφος και σοβαρός ;

Αναρρωτηθείτε πόσους κλέφτες-ψεύτες-λωποδύτες,
έχει η σημερινή'αυλή';
Συλλογιστείτε αν είναι ικανοί-να δώσουν στο λαό ψωμί !
Δεν θα πω για ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ!Είναι προνόμια που τα συναντάς,σε οργανωμένη κοινωνία !

busy bee: Προς Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο!!!

busy bee: Προς Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο!!!

Η νηνεμία πριν την καταιγίδα;


Θυμίζει τις πεταλούδες που γυρίζουν περί τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Mέχρι να πέσουν αναίσθητες στο έδαφος. O λαμπτήρας είναι οι 1.700 μονάδες. Oι 1.680 για την ακρίβεια... Mέρες τώρα η αγορά πλησιάζει και απομακρύνεται...

H συντριπτική πλειοψηφία των θεραπόντων της σολομωνικής μεθόδου των προβλέψεων διατείνονται ότι είμαστε καταδικασμένοι να πάμε παρά κάτω, από 300 ως δεν ξέρω εγώ πόσες μονάδες...

Διαβάστε τη συνέχεια στο apneagr

η μαγεια της 4ης διαστασης

http://dikaiopolis.pblogs.gr/2009/02/to-sympan-poy-agaphsa-h-mageia-ths-4hs-diastashs.html

busy bee: Ο Τουρισμός στην Τουρκία: "FEEL LIKE A STAR"! Ο Ελληνικός Τουρισμός???

busy bee: Ο Τουρισμός στην Τουρκία: "FEEL LIKE A STAR"! Ο Ελληνικός Τουρισμός???

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Εξωτερικά Δάνεια: Η εκούσια αφαίμαξη της Ελλάδας

Πέρυσι τέτοιον καιρό ο τέως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο μονίμως χαμογελαστός (χαζοχαρούμενος) κ. Αλογοσκούφης, θριαμβολογούσε για τις φοροαπαλλαγές που χάριζε στον Ελληνικό λαό! Ένα χρόνο αργότερα, η Ελλάδα έχει για μια ακόμη φορά τεταμένη τη χείρα της επαιτείας προς τις διεθνείς τράπεζες, προσκυνώντας όποιον θα την δανείσει με μικρότερο επιτόκιο. Αυτή είναι τώρα η ευγενής φιλοδοξία μας: όχι ν’ αποφύγουμε το δανεισμό, αλλά το να μην επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το κόστος του δανεισμού!

Πέρυσι τέτοιον καιρό, ο αποτυχημένος ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας...

Διαβάστε τη συνέχεια στο apneagr

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Η κυρίαρχη αντίληψη είναι ότι με μια ισορροπημένη διατροφή, εξασφαλίζουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια καλή υγεία, έχοντας σύμμαχο και τη μεσογειακή μας δίαιτα. Ισχύει αυτό σήμερα;

Πώς μπορούμε να καθορίσουμε την ισορροπημένη διατροφή; Πως γνωρίζουμε ποιες είναι οι ανάγκες του οργανισμού κάθε στιγμή σε θρεπτικά συστατικά; Τα λαχανικά, το γάλα, η όποια τροφή παίρνουμε έχει πράγματι θρεπτική αξία; Υπάρχει όντως ο μύθος της ισορροπημένης

διατροφής, αλλά ποιος είναι ο ορισμός της; Απάντηση δεν υπάρχει, αφού δεν γνωρίζουμε ποιες είναι κάθε στιγμή οι ανάγκες μας πού μεταβάλλονται μονίμως, αλλά ακόμα κι αν τις γνωρίζαμε, η μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να τις καθορίσουμε, δεν ξέρουμε αν η τροφή που

παίρνουμε τις καλύπτει. Αφού δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε το πρώτο, αδυνατούμε να εντοπίσουμε και το δεύτερο. Επίσης η ισορροπημένη δίαιτα, δεν είναι ένα πράγμα που αφορά όλους, πρέπει να αφορά συγκεκριμένο άτομο, γιατί όπως εδώ και 25 χρόνια υποστηρίζει η

διατροφολογία, καθένας μας είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Μεγάλος μύθος και η μεσογειακή δίαιτα, που είναι τι; Ψάρι, φρέσκα φρούτα, λαχανικά, λάδι, ελιές, ότι παρέχει η συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμα κι αν τρεφόμαστε μ αυτά, θα παίρναμε ταυτόχρονα και μεγάλες ποσότητες

χημικών που χρησιμοποιούνται ευρέως στις καλλιέργειες από τους αγρότες.

Η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι τα βιολογικά προϊόντα; Η κοινωνία έχει υποτιμήσει- και είναι σκάνδαλο αυτό, την τοξικότητα και τη φθορά που προκαλεί στον οργανισμό η χρόνια άθροιση όλων αυτών των χημικών λιπασμάτων . Βιολογικά προϊόντα, ναι. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν, μπορούν όμως και κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Οι διάφοροι πιστοποιητικοί οργανισμοί απ όσο γνωρίζω κάνουν επιλεκτικούς ελέγχους, δεν γίνεται να κάνουν σ’ όλους, αλλ’ ακόμα κι αν γινόταν, από ποιόν θα γινόταν, πόσο σωστά και τι είδους σχέσεις μπορεί να έχει ελεγχόμενος και ελέγχων;

Ακόμα κι αν ελέγχονται, αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια, σ όλα τα στάδια. Γνωρίζεις σε μια λαϊκή αγορά ακόμα κι αν υπάρχει πιστοποιητικό στον πάγκο που ψωνίζεις πώς αυτά που παίρνεις είναι βιολογικά λαχανικά κι όχι μισά και μισά; Πολλά ερωτήματα, καθόλου

εγγυήσεις. Κι επειδή κάποιοι βλέποντας τον κόσμο να στρέφεται στα βιολογικά προϊόντα, θεώρησαν ότι βρήκαν μια ευκαιρία απάτης και κερδοσκοπίας, δυστυχώς συμπαρασύρουν και τους τίμιους καλλιεργητές.

Αυτό πού συνήθως γίνεται, είναι να καταφεύγει κανείς σε τυποποιημένες τροφές, όπως κεχρί και όσπρια που έρχονται από χώρες της Ευρώπης και είναι πιο ελεγμένα, αφού οι μεγάλες εταιρίες δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν τα κέρδη τους, ξέροντας ότι αν κάποιος έλεγχος

ακυρώσει την αξιοπιστία τους , θα καταστραφούν οικονομικά.

Αν θέλετε, αγοράζουμε κάτι που μπορεί να είναι βιολογικό κι αυτό είναι καλύτερο από κάποιο άλλο που σίγουρα δεν είναι. Εξαρτάται από την οξυδέρκεια και την έρευνα του καθενός τελικά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει το να έρθεις σ επαφή με το βιοκαλλιεργητή η να επισκεφτείς μια βιοκαλλιέργεια.Λέτε λοιπόν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά τρόπος να καθορίσω αλλά και να ελέγξω την ατομική μου δίαιτα, άρα να διασφαλίσω την υγεία μου;

Nα διευκρινίσω! Το πρόβλημα της τροφής δεν είναι καινούργιο, έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, ξεκινά όμως 150-200 χιλιάδες χρόνια πίσω, από τότε πού ο άνθρωπος άρχισε να καλλιεργεί την τροφή του. Εξελιχθήκαμε σε μια πορεία εκατομμυρίων ετών σαν οργανισμοί και για μια μακρά χρονική περίοδο μπορούσαμε να βρίσκουμε την τροφή μας στο

περιβάλλον, να κόβουμε το φρούτο από το δένδρο, να βρίσκουμε τη ρίζα, να κυνηγάμε το θήραμα, να πιάνουμε το ψάρι. Η παλαιοντολογία της διατροφής-κομμάτι της διατροφολογίας-πιστεύει ότι με την τροφή, ο άνθρωπος δεν επεδίωξε ν αναπτύξει το σώμα, αλλά τον εγκέφαλο του.

Ήξερε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να συναγωνιστεί σε δύναμη το ρινόκερο η τον ελέφαντα, η δύναμη του ήταν το μυαλό του και το μυϊκό του σύστημα κι αυτά ενδυνάμωσε μέσω της διατροφικής του επιλογής, γι αυτό στράφηκε σε τροφές που περιείχαν λόγου χάριν τα ζωτικά λιπαρά Ω3 και Ω6, τροφές που περιείχαν ψευδάργυρο κλπ.

Όταν άρχισε να καλλιεργεί την τροφή του όμως ,αποκόπηκε από το περιβάλλον, όπως κι όταν άρχισε να χρησιμοποιεί την τροφή σα μέσο συναλλαγής και εμπορίου.

Αποκόπηκε από τη φύση καλλιεργώντας;

Ναι! Άρχισε να επεξεργάζεται την τροφή, να την μαγειρεύει, να την αλλοιώνει. Η γνάθος, τα δόντια του, άλλαξαν γιατί έπαψε να μασάει σκληρή τροφή, επενέβη δυναμικά στην εξελικτική του πορεία. Γι’ αυτό λέω ότι ο άνθρωπος πρέπει να διαβάζει ιστορία και να χρησιμοποιεί τη

φαντασία του. Αποκλείεται να καταλάβεις τι σου συμβαίνει τώρα και γιατί, πού είσαι και που θα πάς, χωρίς γνώση της ιστορίας, γι αυτό τη θεωρώ τη βασίλισσα των επιστημών.

Επομένως, τα τελευταία 10.000 χρόνια, άρχισε η πτώση. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο άνθρωπος ζούσε πολύ περισσότερα χρόνια απ όσα ζει σήμερα κι ενώ η βιολογία υποστηρίζει ότι ο μέσος όρος ζωής θα’ πρεπε να είναι τα 150-200 χρόνια κι εμείς έχουμε μόλις κατακτήσει

το 1/3, η ψευδοεπιστήμη και οι ψευδείς στατιστικές, επιμένουν πώς αυξάνουμε κάθε χρόνο το όριο ζωής κατά 2-3 χρόνια. Μεγάλο ψέμα, απαράδεκτο. Η ιστορία τους διαψεύδει, διαβάστε. Ο Σοφοκλής πέθανε στα 92 και ο Σωκράτης πήρε το κώνειο στα 70 του… Το όριο ζωής μας δεν έχει αυξηθεί, έχει μειωθεί. Τα υπόλοιπα είναι στατιστικά μαγειρέματα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η επιστήμη βελτιώνεται, προοδεύει κι οι συνθήκες αλλάζουν χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής κι όλα πάνε καλά!

Άλλο μεγάλο ψέμα! Επίσημες έρευνες στις ΗΠΑ και στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Βρετανίας, δείχνουν ότι μέχρι το 2010, ένα στα δύο άτομα, το 50% του πληθυσμού, θα είναι παθολογικά παχύσαρκο και θα παρουσιάσει κάποια μορφή καρκίνου!

Ο καρκίνος, που εξελίσσεται στο εθνικό μας σπορ… Υπάρχει κάποιος που να μην έχει σήμερα στο άμεσο οικογενειακό η φιλικό του περιβάλλον καρκινοπαθή;

Αν αυτές οι στατιστικές κυκλοφορήσουν ευρέως, φαντάζεστε τον πανικό; Τα πράγματα είναι χειρότερα απ ότι μπορείτε να φανταστείτε κι όλα είναι απόλυτα συνδεδεμένα –και η μείωση του ορίου ζωής και οι εκφυλιστικές παθήσεις- με τη διατροφή, τον τρόπο που δίνουμε θρεπτικά

συστατικά στον οργανισμό μας, το περιβάλλον που ζούμε, τη ρύπανση, το άγχος, την έλλειψη άσκησης, την έλλειψη ενυδάτωσης, την έλλειψη σωστής αναπνοής, την έλλειψη σωστής σκέψης τελικά, αφού ο τρόπος που σκεφτόμαστε έχει άμεση συνάρτηση με τον τρόπο που τρεφόμαστε, η τροφή στηρίζει εγκέφαλο και νευρικό σύστημα.

Αν ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα δεν λειτουργούν σωστά, τότε και η σκέψη σαν δομή και έκφραση πάσχει, έχουμε συναισθηματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις, πού απλά παραβλέπουμε. Διατροφή δεν είναι ό,τι μασάμε και αν αυτό είναι εύγευστο η όχι, αυτό

είναι επικίνδυνη απλούστευση. Είναι μια ολόκληρη, πανίσχυρη επιστήμη, που πολλοί φροντίζουν να μην γίνεται γνωστή, γιατί απειλεί το κατεστημένο. Γιατί βασισμένη στη βιοχημεία και τη φυσιολογία, βοηθά τον άνθρωπο να καταλάβει τι πραγματικά σημαίνει τροφή, τι σημαίνει θρεπτικό συστατικό κι αν αυτό συμβεί, τότε θα υπάρξει μια επανάσταση

στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία, πού βασίζεται πάνω στα θύματα που η βιομηχανία τροφίμων προετοιμάζει κι οι φαρμακοβιομηχανίες αποτελειώνουν.

Γίνεται επίτηδες; Υπάρχει κάποια συνωμοσία; Πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα, αδράνεια, απάθεια η εγκληματική αμέλεια; Ας βγάλει καθένας τα δικά του συμπεράσματα…

Σε παγκόσμιο επίπεδο, βλέπουμε μια προσπάθεια μονοπωλίου των σπόρων, εταιρείες ανακατεύουν μεταλλαγμένους και μη μεταλλαγμένους για να μην ξέρει κανείς πια τι τρώει.

Όλοι όσοι θέλουν να επικρατήσουν, προσπαθούν να μονοπωλήσουν και να διαχειριστούν την τροφή. Αν ο 19ος αιώνας, ήταν ο αιώνας της βιομηχανίας κι ο 20ος της πληροφορικής, ο 21ος θα είναι ο αιώνας της διατροφής. Αν είναι η στιγμή της επανάστασης μας, ποιο θα’ πρεπε να είναι το πρώτο βήμα;

Καινούργιος τρόπος σκέψης, ενημέρωση, οι καταναλωτές πρέπει να ξεχάσουν τους «ειδικούς», δεν υπάρχουν ειδικοί, ειδική είναι μόνο η φύση. Αυτό λέω στους πελάτες μου: Διάβασε, ψάξε, ενημερώσου. Ότι κι αν τους πω, σύντομα θα διαπιστώσουν την αντίφαση και τη σύγχυση,

ακόμα κι ανάμεσα στους ειδικούς. Μπείτε στο internet, ψάξτε τη σχέση διατροφής και παθήσεων, από τον απλό πονοκέφαλο ως τον καρκίνο, το διαβήτη και τα καρδιοαγγειακά προβλήματα και πόσο συνδέονται όλα αυτά με τη διατροφή.

Μάθετε ότι κάθε τροφή είναι φάρμακο, πραγματικά είναι φάρμακο. Για κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα πού κυκλοφορεί, υπάρχει ένα αντίστοιχο θρεπτικό συστατικό, που έχει τα ίδια αποτελέσματα και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες. Δεν μπορείς όμως να πατεντάρεις θρεπτικά στοιχεία για να τα εκμεταλλευτείς, πρέπει να τα κάνεις φάρμακα!

Ποια είναι η πρώτη πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση που μπορούμε να κάνουμε αμέσως;

Nα ενδιαφερθούμε για την τροφή μας σοβαρά κι υπεύθυνα, αδιαφορώντας

για το κόστος. Να ιεραρχήσουμε από την αρχή τις ανάγκες μας, ξεχνώντας τη διαμορφωμένη καταναλωτική μας συνείδηση. Πρώτα λοιπόν η ψυχοσωματική μας υγεία και η βάση της, η σωστή διατροφή, γιατί χωρίς αυτά, τίποτα δεν έχει αξία . Οι διακοπές, η διασκέδαση, η δουλειά δεν έχουν νόημα χωρίς υγεία. Απλά δεν έχουμε ακόμα πιστέψει, δεν ξέρουμε το πόσο σημαντική είναι η διατροφή για τη διατήρηση της υγείας μας.

Όλες οι παθήσεις, οφείλονται σε δύο παράγοντες και συμβαίνει να αλληλοεπηρεάζονται:για να γίνει σωστή αποτοξίνωση, χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, όσο πιο πολύ τοξινώνεται ένας οργανισμός, τόσο μειώνονται τα θρεπτικά του συστατικά. Αν η τροφή σου δεν σου

προσφέρει θρεπτικά συστατικά, αλλά σε φορτώνει με περισσότερες τοξίνες, τότε τα λίγα στοιχεία που παίρνεις δεν μπορούν να σε αποτοξινώσουν κι αυξάνεται η τοξικότητα.

Τι κάνουμε λοιπόν; H τροφή δεν είναι μυστήριο, μυστήριο είναι τα θρεπτικά συστατικά και ο τρόπος που λειτουργούν. Όμως ο καθένας μπορεί με πολύ μικρές αλλαγές , πρώτα στη νοοτροπία και μετά στην πρακτική, να προστατέψει την υγεία του και ταυτόχρονα να απαλλάξει τον εαυτό του από πολλά παθολογικά συμπτώματα. Πιστεύω πως πάνω από το 50% των παθολογικών συμπτωμάτων που είναι επαναλαμβανόμενα, όπως κόπωση, δερματοπάθειες, πονοκέφαλοι, δυσμηνόρροια κλπ, εξαφανίζονται- κι αυτό είναι κλινικά αποδεδειγμένο -με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις της διατροφής.

Πολύ και καθαρό νερό, φίλτρου ή εμφιαλωμένο, όχι βρύσης. Όσο πιο ζωντανή τροφή γίνεται και ζωντανή τροφή είναι η ωμή τροφή. Άσκηση, ακόμα κι ένα απλό περπάτημα 1-2 χιλιομέτρων την ημέρα, κινητοποιεί όχι μόνο τα λιποδιαλυτικά ένζυμα, αλλά ενεργοποιεί και το νευρικό και ορμονικό σύστημα και βοηθά στην αποτοξίνωση. Περπατώ σημαίνει αποβάλλω τοξίνες και δυστυχώς δεν βαδίζουμε πια, κυκλοφορούμε με οχήματα η ανεβαίνουμε κυλιόμενες σκάλες. Να μάθουμε από την αρχή πώς να ζούμε και να τρεφόμαστε, γιατί κατά τη γνώμη μου, αν ένας λαός δεν καταλάβει την αξία της διατροφής του,

κινδυνεύει να αφανιστεί. Ο λαός πού θα το κατανοήσει αντίθετα, θα δημιουργήσει ανώτερο πολιτισμό. Έχω πολλές φορές μιλήσει για το πόσο και πώς η διατροφή επηρεάζει τον πολιτισμό, για το ότι πληθυσμοί και λαοί που βάσισαν τη διατροφή τους στη χορτοφαγία είχαν αναπτύξει ανώτερο πολιτισμό, οι σκέψεις τους ήταν πιο αρμονικές, λιγότερο

εμπαθείς, ειρηνικές. Αντίθετα η κρεοφαγία, συντείνει σε χαμηλότερη πνευματική ανάπτυξη, κάνει τους ανθρώπους πιο βάρβαρους .

Είμαστε λοιπόν πράγματι ό,τι τρώμε!

Απόλυτα! Και κάνει τεράστια εντύπωση όταν το λέω, αλλά όλα τα κύτταρα του οργανισμού, είναι θρεπτικά συστατικά, 100% θρεπτικά συστατικά και νερό! Ο άνθρωπος δεν ξέρει ότι αυτό που θεωρεί σώμα του-και θέλω να το τονίσετε ιδιαίτερα αυτό-και το θεωρεί σπουδαίο, το ντύνει, το γεμίζει τοξικά και χημικά για να το κάνει πιο εμφανίσιμο, το πλένει,

το χτενίζει, είναι στην πραγματικότητα, θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες, λιπαρά, μέταλλα και νερό. Αυτά που λέτε, θεωρούσα ότι περιέχονται στα κύτταρα. Όχι, όχι περιέχουν, όχι περιλαμβάνουν, είναι! Άρα αφού τα κύτταρα είναι τροφή και νερό, δεν είναι λογικό, αυτό που τρώμε και πίνουμε να είναι ο οργανισμός μας;

Ας επανέλθουμε σ’ αυτό που είπατε, ότι η διατροφή του καθενός μας, πρέπει να είναι εξατομικευμένη και προσωπική.

Η ποιότητα είναι ίδια για όλους μας, η ποσότητα και οι συνδυασμοί όμως διαφέρουν ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες και λειτουργίες κι εφόσον οι ομάδες θρεπτικών στοιχείων είναι οι σωστές κι ο τρόπος που τρεφόμαστε σωστός, τότε ο καθένας θα βρει μόνος του τις

ιδιαιτερότητες του και μόνος του θα γίνει γιατρός του εαυτού του.

Πάντα όμως με ζωντανή τροφή. Θα συνιστούσα ωμοφαγία και σ αυτήν περιλαμβάνω και τα ατμόβραστα λαχανικά, 1/3 όσπρια, φρούτα και τακτικές αποτοξινώσεις, Τι σημαίνει αυτό; Μία φορά την εβδομάδα μόνο νερό η μόνο φρούτα και νερό, αν σε κάποιον είναι δύσκολο.

Ακόμα και για τα παιδιά; Για όλους μας! Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει κι ένα μήνα μόνο με νερό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, μόνο με νερό. Η νηστεία, η επιστημονική νηστεία όπως λέγεται, κινητοποιεί μηχανισμούς αυτοκάθαρσης του οργανισμού. Ανακυκλώνει θρεπτικά συστατικά και δημιουργεί συνθήκες επιβίωσης μόνο με νερό. Στα παιδιά εξαρτάται από την ηλικία και το περιβάλλον που ζουν, όλοι μας όμως πρέπει να εκπαιδευτούμε στο να φροντίζουμε την υγεία μας. Ένας ενήλικας –κι αυτό είναι καταγεγραμμένο- μπορεί να ζήσει μόνο με νερό 90 μέρες.

Σίγουρα πάντως μια μέρα τη βδομάδα με τέτοιο κέρδος για την υγεία μας δεν είναι κάτι τραγικό, είναι απλά ψυχολογικό ξέρετε, έχουμε συνδέσειτη λήψη τροφής με τη δύναμη. Λάθος!

Οι Άραβες έχουν μια πολύ σοφή άποψη πάνω σ αυτό: Αρρωσταίνουμε τρώγοντας και θεραπευόμαστε χωνεύοντας. Κάθε φορά που τρώμε δημιουργείται μια θύελλα φλεγμονών στον οργανισμό, μια τεράστια πίεση προκειμένου να διαλύσει και να αφομοιώσει την τροφή. Για να γίνει αυτή η διεργασία χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας, επομένως

ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας, της ευτυχίας, της δύναμης;

Συστηματικός υποσιτισμός! Μείωση των θερμίδων με αύξηση της ποιότητας της τροφής! Λιγότερη τροφή πολύ υψηλότερης θρεπτικής αξίας. Εκείνο που μ ενδιαφέρει είναι να δώσουμε στον Έλληνα μια άλλη διάσταση γι αυτό που ονομάζουμε «φαγητό». Για το πώς βλέπουμε την τροφή μας, για το πώς επιλέγουμε με τι τρεφόμαστε. Δείτε τι γίνεται στο μοναχισμό. Ο νέος καλόγηρος, τα πρώτα δυο πράγματα που αλλάζει είναι το όνομα και

τη διατροφή του. Το ένα για ν’ αλλάξει την πνευματική του ταυτότητα,

το άλλο για ν αλλάξει τη βιοχημεία του, να κάνει το σώμα του ναό της

ψυχής. Αν στο σώμα σου φέρεσαι όπως σ έναν κάδο σκουπιδιών, αυτό θα

γίνει, έτσι θα μυρίζει κι αυτή τη χρησιμότητα θα έχει.

Όταν ανοίγουμε το στόμα μας τόσο για να φάμε όσο και για να μιλήσουμε, ας σταματήσουμε για μια στιγμή κι ας αναλογιστούμε «τι είναι αυτό που βάζω στο στόμα μου;».Και τα δύο, έχουν ένα κόστος η ένα όφελος. Κόστος που φτάνει στην τροφική δηλητηρίαση, άλλο μεγάλο θέμα που επίσης αποκρύπτεται συστηματικά. Αποσιωπάται το μέγεθος των τροφικών δηλητηριάσεων, κυρία Αλεξανδρή. Αυτή τη στιγμή στην Αγγλία πάνω από 15.000 άτομα πεθαίνουν από τροφικές δηλητηριάσεις, που οι περισσότερες περνούν απαρατήρητες. Πόσες άραγε στην

Ελλάδα; «Σταμάτησε η καρδιά»! Ναι, αλλά γιατί; H τροφή μας και ιδίως αυτή που τρώμε έξω, είναι τοξινωμένη, οι συνθήκες υγιεινής άθλιες, τα μικρόβια παντού. Άρα, υποσιτισμός με την έννοια που τον περιγράψαμε, φρέσκιες τροφές,όσπρια και από… βίτσιο μόνο κρέας! Προσωπικά, έχω να φάω κρέας από το 1981.Δεν είναι όμως ένα βίτσιο που περιέχει κάτ’ αποκλειστικότητα κάποια θρεπτικά συστατικά;

Tίποτα! Είναι μια υπερτιμημένη τροφή, τροφή από δεύτερο χέρι! Τροφή για τους βιομηχανικούς πληθυσμούς, που διατηρείται με πολλούς,βολικούς τρόπους, π.χ. παστώνεται, κονσερβοποιείται,αποθεματοποιείται. Ο Πυθαγόρας, όπως και πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι,ήταν χορτοφάγος. Η τροφή έχει καθορίσει κι έχει διαμορφώσει την

παγκόσμια ιστορία -και θα το ξανακάνει- με τρόπους που ούτε φαντάζεται ο άνθρωπος. Αυτή η απλή, ταπεινή διαδικασία, που λέγεταιδιατροφή δημιούργησε την ανάγκη για τις πρώτες κοινωνίες, την ύπαρξηστρατών, βασιλέων, τάξεων. Αυτή θα εξελίξει η θα εξοντώσει και στομέλλον λαούς και κοινωνίες.

H συζήτηση μας οδηγεί σ’ ένα άλλο μεγάλο θέμα, στα συμπληρώματα διατροφής. Υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση πάνω στο θέμα, παραφροσύνη, αντιεπιστημονικός παραλογισμός. Φθάνουν να τα συνδέουν με τα αναβολικά.

Παραπλανούν ως προς τη χρησιμότητα τους. Ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μια από τις χώρες που τα προωθούν, τα μάχεται. Η χώρα του Ιπποκράτη, που δίδαξε πως η τροφή είναι φάρμακο, που υπό το βάρος των αποδείξεων γνωρίζει ότι δεν τρώμε σήμερα παρά σκουπίδια, δεν έπρεπε να μας παροτρύνει να συμπληρώνουμε τις ελλείψεις και τις ανάγκες του οργανισμού μας;

Kι εδώ όμως η επιλογή δεν πρέπει να είναι εξατομικευμένη;

Συμπτωματολογικά. Αν νοιώθεις καλύτερα, αυτό χρειάζεσαι. Σωστή διατροφή συν συμπλήρωμα, ίσον ενέργεια, ευεξία, εξαφάνιση ιδίωςχρόνιων συμπτωμάτων.

Και βεβαίως εδώ βοηθά και η ορθομοριακή κλινική διατροφολογία. Τι συμπλήρωμα, σε ποια δοσολογία, με ποια στοιχεία, ποιας ποιότητας και προέλευσης.

Η διαιτολογία είναι παραϊατρικό επάγγελμα, η διατροφολογία είναι ορθομοριακή ιατρική, ασχολείται με την πρόληψη και θεραπεία μέσω τηςδιατροφής και του τρόπου ζωής, συνιστά θρεπτικά συστατικά σε φαρμακολογικές δοσολογίες για συγκεκριμένα προβλήματα. Είναι

βιοχημεία και φυσιολογία, αλλά η συμβατική ιατρική δεν την προωθεί , τη φοβάται.

Το μέγα σκάνδαλο ξέρετε ποιο είναι; Όταν ένα φάρμακο έχει αποτέλεσμα, γίνεται παγκόσμιος σάλος. Όταν μια βιταμίνη, όπως η υπερβιταμίνη C,σώζει εκατομμύρια ζωές, σου λένε ότι προκαλεί νεφρολιθίαση! Έμαθε ποτέ ο κόσμος ότι μόνο με νιασίνη, βιταμίνη Β3, είχαμε θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία πάνω από 5,000 σχιζοφρενών; Αυτά δεν

βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιατί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα

που χρηματοδοτούν τα μέσα ενημέρωσης.

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση υπερβιταμίνωσης; Δεν υπάρχουν κι εδώ παρενέργειες;

H βιταμίνη δεν έχει καμιά σχέση με το φάρμακο, ακόμα κι αν υπερδοσολογήσεις. Μόλις σταματήσεις τη λήψη, όλα τα συμπτώματαεξαφανίζονται, αντίθετα με τις παρενέργειες των φαρμάκων. Στα 45 χρόνια συμπληρωμάτων, δεν υπήρξε ούτε ένας θάνατος, αλλά κάθε χρόνο στην Αμερική θρηνούν 150.000 θανάτους από λάθος φαρμακευτικές αγωγές.

Τους τελευταίους δυο μήνες στα εκπαιδευτικά σεμινάρια για γιατρούς του ινστιτούτου μας, αυτά είναι που θέλουμε να περάσουμε, μαζί με μια νέα νοοτροπία που απορρίπτει τις λέξεις «ασθένεια» και «ασθενής». Εδώ μιλάμε για επίπεδα υγείας, όπως πριν 2.000 χρόνια έκανε ο Γαληνός. Σε ποιο σημείο βιολογικής δυσλειτουργίας ονομάζεις κάποιον ασθενή; O

οργανισμός κάνει δισεκατομμύρια χημικές λειτουργίες κάθε λεπτό, έχουμε τρόπο να εκτιμήσουμε αν όλες γίνονται σωστά έστω και στιγμιαία; Σε κυτταρικό επίπεδο δεν ξέρουμε τι γίνεται, μόνο τις συγκεντρώσεις στο αίμα ανιχνεύουμε.

Με ποιο κόστος όμως ο οργανισμός παλεύει να διατηρήσει αυτές τις τιμές; Παγωμένη εικόνα υγείας η φθοράς αδυνατούμε να έχουμε, οτιδήποτε άλλο είναι μύθος. Αλλά βεβαίως, χωρίς ασθένεια, δεν θα πληρώσεις το φάρμακο και δεν θα δουλέψει η τεράστια βιομηχανία που βρίσκεται πίσω του. Γι αυτό επιμένω, το μέλλον διασφαλίζεται με εκπαίδευση και έρευνα.

Και με το να σεβόμαστε τον οργανισμό μας. Από τις 4 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι ο οργανισμός προετοιμάζεται για τη φάση της πέψης, διασπά για ν απορροφήσει. Από τις 12 ως τις 8 το βράδυ, βρίσκεται στη φάση της αφομοίωσης. Από τις 8 το βράδυ ως

τις 4 το άλλο πρωί, βρίσκεται σε φάση αποβολής…

Oύτε να φανταστώ δε θέλω μετά από όσα είπατε τι μου συμβαίνει όταν τρώω στις 10 το βράδυ! Εκτός απ όλα τα άλλα, σκεφτείτε πώς αν απλά κόψετε το βραδινό φαγητό,

χάνετε εύκολα και γρήγορα βάρος, ξεκουράζοντας και τον οργανισμό σας.


ΤΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Είναι δυνατό να βοηθήσει η Ιστορία στη μελέτη και κατανόηση της Αγίας Γραφής; Ναι, διότι η Ιστορία έστω και αργά επαληθεύει την Α. Γραφή και τις προφητείες της και βοηθάει να νοηθούν καλύτερα πολλά μέρη της, όπως τα λόγια του Ιησού Χριστού:
" Αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν σε τον μόνο αληθινό Θεό, και τον Ιησού Χριστό, τον οποίον έστειλες". Ιωάν. 17:3.

Και τούτο επειδή περιγράφει τις ανθρώπινες θρησκείες με τους ψεύτικους θεούς και τις διδασκαλίες τους σε αντίθεση με την Α. Γραφή, που διδάσκει τον ένα και μόνο αληθινό Θεό. Ετσι η Ιστορία γίνεται χρήσιμη στο πιστό χριστιανό, που ερευνά και πρέπει να ερευνά. Ο ιστορικός Durant γράφει:

"Ο χριστιανισμός δεν κατέστρεψε τον εθνισμό, τον υιοθέτησε", και "Ο χριστιανισμός υπήρξεν η τελευταία μεγάλη θρησκεία του ειδωλολατρικoύ κόσμου". Αυτό είναι αλήθεια για τον ονομαστικό χριστιανισμό, το θρησκευτικό κατεστημένο και όχι για τον αληθινό χριστιανισμό της Α. Γραφής, που δεν γνώρισε ο Durant και πολλοί άλλοι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θρησκεία των προγόνων μας, που εξανθρώπισαν τους θεούς τους. Σήμερα αντιμεπωπίζονται με επιφυλάξεις οι εναντίον τους κατηγορίες από τους μ.Χ. μισέλληνες, που έκαναν και αυτή τη λέξη "Έλληνας" συνώνύμη με το άθεος, ειδωλολάτρης, ανήθικος και ότι κακό υπάρχει, και οι οποίοι ενώ κατηγορούσαν τους Ελληνες για ειδωλολατρεία αυτοί δίδασκαν στη "χριστιανική" πολυθεΐα και ειδωλολατρεία.
Οι Ελληνες αν και δεν γνώριζαν τον αληθινό Θεό είχαν κάποια ευσέβεια σε σύγκριση με άλλους λαούς. Η ευσέβειά τους διαμόρφωσε την έννοια του μέτρου και της "ύβρης", δηλαδή ότι οι άνθρωποι είναι θνητοί, κατώτεροι από τους θεούς, με περιορισμένες δυνατότητες.

Η υπερηφάνεια σε βάρος του συνανθρώπου, η περιφρόνηση του δίκαιου και του κοινού αισθήματος θεωρείτο "ύβρη", δηλαδή προσβολή κατά των θεών και τιμωριόταν. Για τούτο οι Έλληνες δεν θεοποίησαν και δεν λάτρευσαν ανθρώπους καθώς άλλοι λαοί. Αυτό ήταν μια μεγάλη αρετή που χάθηκε μαζί με την ελευθερία τους, όταν δουλόπρεπα άρχισαν να θεοποιούν και να λατρεύουν ανθρώπους ζωντανούς και πεθαμένους, συνήθεια που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Οι ποιητές Ομηρος και Ησίοδος περιγράφουν τους θεούς με όλα τα ανθρώπινα ελαττώματα, για το οποίο αργότερα κατηγορήθηκαν από φιλοσόφους, όπως ο Ξενοφάνης 570-470 π.Χ., επειδή δυσφήμισαν την έννοια του θείου:

"Ολα τα απέδωκαν στους θεούς ο Ομηρος και ο Ησίοδος, όσα είναι και στους ίδιους τους ανθρώπους αίσχος και ντροπή, κλεψιές και μοιχείες και απάτες μεταξύ τους". Και όμως οι ποιητές απέδωκαν με τους θεούς τον αμαρτωλό άνθρωπο ή έκαναν τους θεούς καθ'ομοίωσή τους. Συγκρινόμενοι οι ελληνικοί θεοί με τους ζωώδεις και τερατώδεις άλλων λαών ίσως έχουν σημεία υπεροχής.

Μεγάλη σημασία έχει η διερεύνηση της δομής κάθε θρησκείας επειδή η θεμελίωση των εξελιγμένων πολυθεϊστικών θρησκειών στηρίζεται στο τριαδικό σύστημα, δηλαδή το βασικό κύτταρό τους είναι η τριάδα. Και σήμερα οι πολυθεϊστικές θρησκείες παρουσιάζουν μια κορυφαία ιερή τριάδα, όπως η ινδική το "Τριμούρτι", από τους θεούς Βράχμα, Βισνού και Σίβα. Αλλά και το αντίστροφο αληθεύει κάθε τριαδική θρησκεία είναι πολυθεϊστική με πληθώρα κατώτερους θεούς, ημίθεους, αγίους κλπ. Η τριαδική δομή της πολυθείας των ελλήνων περιγράφεται στη "Θεογονία" από τον Ησίοδο:

"Σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου μαθαίνουμε από τη Θεογονία ότι πρώτα έγινε το Χάος, ύστερα η Γη, ύστερα ο Ερως... Αυτές είναι οι τρεις πρώτες θεότητες. Δεν έχουν γεννηθεί η μία από την άλλη, είναι αυθυπόστατες... Ολα τα άλλα ανάγονται σ'αυτές τις τρεις θεότητες, τα τρία στοιχεία"

Την αρχική μικτή τριάδα θεών - Χάος, Γη, Ερως - ακολουθούν δύο αρσενικές και δύο θηλυκές τριάδες Τιτανίδων. Υστερα έρχονται οι τριάδες των Κρονίδων θεών, αρσενικές και θηλυκές.

- Αρσενική: Ποσειδών, Πλούτων, Ζεύς.

- Θηλυκή: Εστία, Δημητρα, Ηρα.

Ακολουθούν οι τριάδες των παιδιών του Δία:

- Αρσενική: Απλλων, Αρης, Ηφαιστος.

- Θηλυκή: Αθηνά, Αρτεμις, Αφροδίτη.

Σε τριάδες γεννιούνται και οι άλλες κατηγορίες θεών.

Αρσενικές Κύκλωπες: Βρόντης, Στερόπης, Αργης.

Εκατόγχειρες: Κόττος, Βριάρεως, Γύγης κλπ.

Θηλυκές Μοίρες: Κλωθώ, Λάχεσις, Ατροπος.

Χάριτες: Αγλαΐα, Ευφροσύνη, Θαλίη κλπ.

Τριάδα Κριτών των νεκρών: Αιακός, Μίνως, Ραδάμανθυς.

Η τριαδικότητα της θρησκείας παρουσιάζεται και στη λατρεία. Τα ύψιστα ιερά των Ελλήνων ήταν τα μαντεία, όπου ο άνθρωπος επικοινωνούσε με την θεότητα. Το αρχαιότερο εμφανίζεται της Δωδώνης, το σημαντικότερο των Δελφών. Και στα δύο η λατρεία γίνοταν με χάλκινους μαντικούς τρίποδες, λατρευτικό σύμβολο της τριάδας. Τριαδικά σύμβολα ήταν ή τρίαινα του Ποσειδώνα, ο τρικέφαλος Κέρβερος του Πλούτωνα και άλλα. Οι πρόγονοί μας βαθειά θρησκευόμενοι απέδωκαν στους θεούς τη νίκη τους ενάντια στους Πέρσες. Για να τιμήσουν τη θεότητα αφιέρωσαν στο μαντείο των Δελφών χρυσό μαντικό τρίποδα στηριγμένο στα κεφάλια τριών αλληλοελισσομένων φιδιών . Και τα δύο, ο μαντικός τρίποδας και το σύμπλεγμα των τριών φιδιών, είναι λατρευτικά τριαδικά σύμβολα. Οι Ελληνες παρά την τριαδικότητα της θρησκείας τους δεν ανέπτυξαν την τριάδα σε δόγμα και δεν την λάτρευσαν σαν υπερθεότητα, βοήθησαν όμως τους Αιγυπτίους να το κάνουν. στην Αίγυπτο. Οι πιο σπουδαίοι απ'αυτούς είναι:

- Ο Νουμήνιος ο Απαμεύς, συστηματοποίησε τη θεωρία των τριών θεοτήτων, που απέδιδε στο Σωκράτη.


- Ο Πλωτίνος, δίδαξε ότι οι τρεις υποστάσεις της θεότητας είναι το "Εν", ο "Νους" και η "Ψυχή". Η Ιστορία γράφει σχετικά: "Η θεωρία για τις τρεις υποστάσεις... εξελίσσεται παράλληλα με το δόγμα της Αγίας Τριάδος και ως ένα βαθμό επηρεάζει τη διαμόρφωσή του".
- Ο Ιάμβλιχος, τελειοποίησε το θρησκευτικό τριαδικό σύστημα και θεωρούσε κάθε οντότητα με τριαδικό σχήμα και τρισυπόστατη. Η Τριάδα του είναι ο "Πατήρ", η "Δύναμις", και ο "Νους".

Η Ιστορία γράφει για το δόγμα της "ιερής τριάδας" και την προέλευσή του:"Από την Αίγυπτο προήλθον αι ιδέαι μιας θείας τριάδος...".

Οι Ελληνες ωστόσο πρόσφεραν στη "φιλοσοφική" θεμελίωση του Χριστιανισμού το μεγαλύτερο ποσοστό. Ο νεοπλατωνισμός και ο στωϊκισμός έδωσαν το μεταφυσικό υλικό για να διατυπωθεί το δόγμα της Αγίας Τριάδος... .

Οι πρόγονοί μας παρά τη σοφία τους δεν μπορούσαν να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό επειδή αυτό είναι αδύνατο στον άνθρωπο. Την ανθρώπινη αδυναμία σκεπάζει η χάρη του Θεού, που απέστειλε το μονογενή υιό Του για να Τον φανερώσει. Ο Χριστός λέγει: "Εφανέρωσα το όνομά σου στους ανθρώπους..." Ιωάν. 17:6. Και ο ευαγγελιστής Ιωάννης εξηγεί: "Ξεύρουμε ότι ο υιός του Θεού ήλθε και μας έδωκε διάνοια για να γνωρίζουμε τον αληθινό... αυτός είναι ο αληθινός Θεός και η αιώνια ζωή" Α' Ιωάν. 5:20,21.

Οι Ελληνες δεν γνώρισαν τον αληθινό Θεό, τον διαισθάνθηκαν όμως και είχαν την ειλικρίνεια να ομολογούν την άγνοιά τους και να λατρεύουν τον "άγνωστο Θεό". Εδωκαν έτσι την ευκαιρία στον απόστολο Παύλο να τους κηρύξει τον αληθινό Θεό. Αυτό στάθηκε η τελευταία προσφορά της ελληνικής θρησκείας στο ευαγγέλιο του μόνου αληθινού Θεού και στην ανθρωπότητα.
Το δόγμα της "Αγίας Τριάδος" διατυπώθηκε στο "χριστιανικό" κόσμο αφού γράφτηκαν τα βιβλία της Καινής Διαθήκης και μετά την ομαδική είσοδο στο "χριστιανικό" χώρο των ειδωλολατρικών μαζών, που λάτρευαν τη "θεία τριάδα", κυρίως στην Αίγυπτο, όπου και πρωτοεμφανίστηκε το δόγμα. Για τούτο και τα βιβλία της Καινής Διαθήκης δεν γράφουν συγκεκριμένα κατά της "Αγίας Τριάδος" αλλά γενικά κατά της πολυθεΐας, που περιλαμβάνει και την αιγυπτιακή "ιερή τριάδα". Και πάλι όμως ο Θεός πρόβλεψε ούτε και η λέξη "τριάς" να μη γραφεί στα βιβλία αυτά. Φανερή χρησιμότητα της Ιστορίας, που παρουσιάζει στο χριστιανό την προέλευση των διδασκαλιών και δογμάτων, τα οποία είναι ξένα προς την Α. Γραφή και έτσι βοηθά στο καθαρισμό της. Η Αγία Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, ενωμένες από το Χριστό, δεν διδάσκουν τριθεΐα ή πολυθεΐα αλλά τον ένα και μόνο αληθινό Θεό: "... Κύριος ο Θεός μας είναι ένας Κύριος και θα αγαπάς Κύριον τον Θεόν σου..." Μαρκ.Ουστ Ευαγγελάτε!!!

Tην έπαιξες βρε κακομοίρη την φωτογραφία του hakis το κολομωσαϊκό τι το ήθελες τώρα καταλάβανε όλοι ότι την έκλεψες από ένα νέο παιδί με φρέσκο μυαλό και ιδέες,όχι σαν το δικό σου και τον συνεργατών σου που γέρασε πια.
Σου αφιερώνω την διπλανή φωτογραφία με αγάπη την έφτιαξε ο hakis και αυτή!!!

Πάτα στο link (αν δεν το ξέρεις) έχει πολλές να βουτήξεις...

Τι βλέπω γράφει το troktiko ότι θα βγει το μεσημέρι να αποκαταστήσει τον hakis, καλά αυτός θα βγει το μεσημέρι στο δελτίο; ο ίδιος πρέπει να τον αποκαταστήσει και την ίδια ώρα, τι να το κάνω να βγει κάποιος το πρωί στις 5 και να αποκαταστήσει το συνάδελφο...

Την ίδια ώρα και από τον ίδιο έχει αξία φίλοι από το troktiko

ΟΙ ΣΩΦΡOΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ

Βρήκαν τον αδύνατο κρίκο να χρεώσουν τα α αμαρτήματα τους
συνέλαβαν τους σωφρονιστικούς χωρίς προανάκριση τους κράτησαν δυο μέρες και σήμερα αυτή την ώρα τους περνάνε αυτόφωρο πράγμα πρωτοφανές
Τα παιδιά είναι νεαρά σε ηλικία ούτε δυο χρόνια στην υπηρεσία και δεν έχουν περάσει ούτε καν σχολή δεν κρατούν όπλα ..αυτός ο υποβαθμισμένος κλάδος που τα τελευταία χρονιά έχουν διοριστεί κάτοχοι πτυχίων πανεπιστημίου Τους οδήγησαν σιδηροδέσμιους στο αυτόφωρο πράγμα που δεν έχουμε δει για κανένα Εφράιμ Πολιτικο Μετοχο.Εκατονταδες συνάδελφοι τους γιούχαραν στον Πειραιά..Οι σωφρονιστικοί ειναι άοπλοι.ειπε εχτές στον εισαγγελεα.Ειμε άοπλος πήγα στο ελικόπτερο και με σημάδευαν με όπλα.μου είπαν φύγε θα σε σκοτώσουμε.παρόλα ταύτα προφυλακίστηκαν και δικάζονται μέσα στα μεσάνυχτα..
Καταγγελουμε την πρωτοφανή μεθόδευση για να χρεώσουν αθώους μονό και μόνο επειδή έτυχε να είναι υπηρεσία ॥Και οι πραγματικοί ένοχοι ουδέποτε έχουν καταγγελθεί.αυτοί που ποτέ δεν έδιωξαν τις φυλακές από πυκνοκατοικημένη περιοχή εδώ και 30 χρόνια.αυτοί που με κομματικά κριτήρια άφησαν ένα σωφρονιστικό να φυλάει 500 κρατουμένους και οι άλλοι να είναι άφαντοι...αυτοί που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα....ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 4 ΕΥΡΩ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ??ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΟΠΟΤΕ ΑΛΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΕ ΟΛΟΙ 1992 ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΝΔ 1996 ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΑΣΟΚ 2005 ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΝΔ όποια κυβέρνηση βγαίνει καθαιρούνται όλοι οι προγενέστεροι και τους φταίνε τα μικρά παιδιά που ήταν υπηρεσία και τα έσυραν σιδηροδέσμια .δεν τρώμε κουτόχορτο κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης .....
Συμπαράσταση στα αιώνια ακόμη μια φορά εξιλαστήρια θύματα αυτη την φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Απόδοση ευθυνών στην πραγματική τους πολιτική ηγεσία

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Οι ώρες της σιωπής...


Βαριά τα σύννεφα, σκοτεινιά, πιότερο με σούρουπο έμοιαζε κι όχι με πρωινό. Τσουχτερό το κρύο σήμερα, χιόνια πολλά στα ορεινά προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι και, κατά πως φαίνεται, θα βγαίναν αληθινοί.

Το σπίτι πλάι στο δρόμο είχε τα παραθυρόφυλλα κλειστά ακόμα. Παλιά ξύλινα παραθυρόφυλλα, σε χρώμα γαλανό, ξεθωριασμένο απ' τον καιρό, μπλέ σκούρο θα 'ταν κάποτε θαρρώ. Μεγάλο σπίτι, αρχοντικό, μα γέρικο και σχεδόν εγκαταλελειμένο πια.

Παιδιά στα πεζοδρόμια, τυλιγμένα σε παλτά και σε κασκόλ, με βήματα γοργά στα σχολειά τους πήγαιναν. Όλα τα σχολεία στην ίδια κατεύθυνση, όλα τα παιδιά μπροστά από το σπίτι πέρναγαν, κάθε μέρα, χρόνια και χρόνια.

Λίγα μέτρα πιο πέρα η εκκλησία του χωριού, εκεί τελούσαν τα μυστήριά τους οι κάτοικοι, γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, χαρές και λύπες, όλα εκεί. Και η καμπάνα να χτυπά κάθε μια ώρα μετρώντας το χρόνο που έφευγε και πίσω δε γύριζε ποτέ.

Μέσα στο σπίτι μια γυναίκα, ντυμένη τη νυχτικιά της, έψηνε καφέ ελληνικό σ' ένα γκαζάκι κι ετοίμαζε ένα πιατάκι με βουτήματα που η ίδια είχε φτιάξει. Ο καφές άχνιζε στο μπρίκι και σαν φούσκωσε πήρε τη θέση του σ' ένα μικρό φλιτζανάκι όπως κάθε πρωί. Η γυναίκα πήρε το φλιτζάνι και, μαζί με τα βουτήματα, το ακούμπησε στα τραπέζι που βρισκόταν δίπλα στο παράθυρο κι έπειτα άνοιξε τα παραθυρόφυλλα να μπει φως στο δωμάτιο.

Ο δρόμος γεμάτος αυτοκίνητα, φασαρία πολλή, μα δεν την ενοχλούσε πια, είχε συνηθίσει. Ίσως και να της άρεσε λιγάκι μιας και του σπιτιού της τη σιωπή δεν άντεχε πλέον.

Ο καφές στο φλιτζάνι τελείωσε, δυο ρουφηξιές όλες κι όλες, η γυναίκα σηκώθηκε, μάζεψε το τραπέζι και ετοιμάστηκε για την καθιερωμένη της ρουτίνα. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, μαγείρεμα. Το απόγευμα ίσως ερχόταν κάποια φίλη να κεντήσουν παρέα και να μιλήσουν, για τις ζωές των άλλων, ποτέ για τις δικές τους. Αν και, ακόμα κι εκείνες οι φίλες, ολοένα και λιγόστευαν. Έπαιρναν μία μία το δρόμο για το στερνό ταξίδι, εκείνο το ταξίδι που ήξερε πως σύντομα κι εκείνη θα έκανε.

Δε μιλούσε για τη ζωή της συχνά στους άλλους, απέφευγε να θυμάται τα χρόνια που πέρασαν, τα όσα έζησε, μα κυρίως όλα εκείνα που ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει. Και όταν καμιά φορά με τις φίλες αναπολούσε τα χρόνια της χαμένης νιότης γρήγορα άλλαζε κουβέντα για να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυα που τα μάτια της πλημμύριζαν.

Της εκκλησίας το ρολόι μετρούσε τις ώρες...
Έντεκα, δώδεκα, μία, ...τρείς.

Σύντομα έφτασε το απόγευμα και μαζί του η κυρα-Κατίνα, ήρθε να δει την καλή της φιλενάδα.

-Μαρία, μέσα είσαι;
-Μέσα είμαι Κατίνα, σε περίμενα, πέρνα...


Το τραπέζι στρωμένο ξανά, λίγη πορτοκάλαδα και γλυκό του κουταλιού. Χήρα η Κατίνα τα τελευταία δέκα χρόνια, είχε δυο κόρες και πέντε εγγόνια, ο πιο μεγάλος στο πανεπιστημίο ήταν, γιατρός σπούδαζε, η μικρότερη σημαιοφόρος στο σχολείο της, δημοτικό πήγαινε ακόμα, και η Κατίνα καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι και όλο για τα κατορθώματά τους μιλούσε. Και η Μαρία κεντούσε αμίλητη και χαμογελούσε συχνά σαν άκουγε τη φιλενάδα της τόσο ευτυχισμένη και περήφανη.

Και το ρολόι μετρούσε τις ώρες...
Πέντε, έξι, επτά, ...εννιά.

Η Κατίνα είχε από ώρα επιστρέψει στο σπίτι και την οικογένειά της αφήνοντας μόνη τη Μαρία. Μόνη, να κεντάει και να σκέφτεται. Τη ζωή που ποτέ δε μπόρεσε να ζήσει.

Το κέντημα άφησε από τα χέρια της και σηκώθηκε από την καρέκλα που καθόταν. Προς το υπνοδωμάτιο κατευθύνθηκε, και ένα κασελάκι ξύλινο, που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι της, πλησίασε. Έσκυψε, το άνοιξε και έμεινε εκεί, να κοιτάει μέσα, όλα όσα τόσα χρόνια φύλαγε σαν θησαυρό κοντά της.

Τα χέρια άπλωσε, έκανε στην άκρη πλεχτά και κεντήματα, φτιαγμένα από εκείνη, για την προίκα της, και μια φωτογραφία ασπρόμαυρη έβγαλε. Ένα ζευγάρι, πιασμένο χέρι με χέρι, απεικόνιζε. Και στο βλέμμα τους μόνο αγάπη μπορούσες ν' αντικρίσεις. Τα μάτια της βούρκωσαν, πήρε τη φωτογραφία και έκατσε στο κρεβάτι.

Ποτέ της δεν έφυγε έξω απ' το χωριό της, ποτέ της δεν ταξίδεψε, ποτέ δεν έκανε παιδιά, ποτέ της δεν παντρεύτηκε. Γεροντοκόρη τη φωνάζαν στο χωριό κι εκείνη πονούσε σαν το άκουγε κι έπειτα στο μυαλό της έφερνε εκείνον, το μόνο άνδρα που ερωτεύθηκε, που αγάπησε, το μόνο άνθρωπο σ' αυτό τον κόσμο που του δόθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή και σώμα, και ξέχναγε κάθε πονό.

Οι δυο τους ήταν το ζευγάρι της φωτογραφίας, λίγο πριν εκείνος φύγει για τον πόλεμο, λίγο πριν της υποσχεθεί πως σύντομα μαζί θα ήταν πάλι, θα παντρεύονταν και θα έκαναν πολλά παιδιά, λίγο πριν του δοθεί για πρώτη ...και τελευταία φορά.

Εκείνος έφυγε, η πατρίδα τον καλούσε, μα η σκέψη του πάντα σ' εκείνη ήταν, για κείνη πολεμούσε, για την ελευθερία της, για να μπορούν οι καρποί του έρωτά τους να ζουν σε ένα κόσμο δίχως προστάτες κι αφεντάδες. Για να μπορούν τα όνειρα, που μαζί έκαναν, πραγματικότητα να γίνουν. Και της έγραφε, κάθε μέρα της έγραφε περιγράφοντάς της τις σκληρές συνθήκες στο μέτωπο, τις άγριες εικόνες του πολέμου μα και κάθε του συναίσθημα, κάθε σταγόνα δάκρυ που απ' τα μάτια του κυλούσε όταν, τις νύχτες, ένιωθε την ανάγκη του κορμιού της, τόσο έντονη, το κορμί του να μουδιάζει. Και κάθε γράμμα τέλειωνε πάντα με την ίδια φράση "Μην κλαις Μαρία μου, μη φοβάσαι, σύντομα κοντά σου θα 'μαι, σύντομα..."

Οι μέρες περνούσαν, ο πόλεμος δεν έλεγε να τελειώσει, εκείνη τον ταχυδρόμο περίμενε, κάθε μέρα, για μήνες, με λαχτάρα, και, όταν το γράμμα έφτανε, κλεινόταν στο δωμάτιό της και διάβαζε, ξανά και ξανά, κι εκείνον σκεφτόταν και τα όνειρα που μαζί του έκανε. Ώσπου μια μέρα έπαψε να παίρνει γράμματα. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε τον ταχυδρόμο μα πάντα η απάντηση αρνητική ήταν.

Κι οι μέρες περνούσαν...
Κι η σιωπή μεγάλωνε...

Ο πόλεμος τελείωσε κάποτε, οι άνδρες του χωριού επέστρεφαν, ο ένας μετά τον άλλο, όχι όμως κι εκείνος. Έψαχνε καιρό πολύ να μάθει τι απέγινε μα κανείς δε γνωρίζε τίποτα για την τύχη του. Ώσπου έπαψε να ρωτάει. Έμεινε μόνη, στο άδειο της σπίτι, να τον σκέφτεται και να τον περιμένει χωρίς να γίνεται βάρος στους άλλους κάνοντας ερωτήσεις που αναπάντητες θα έμεναν.

Κοίταξε ακόμα μια φορά τη φωτογραφία, "σε περιμένω, ακόμα περιμένω, πάντα περιμένω" ψιθύρισε και ξάπλωσε στο κρεβάτι ακουμπώντας τη δίπλα στο προσκέφαλό της. Τα μάτια έκλεισε κι αποκοιμήθηκε.

Σκοτάδι κι ησυχία τύλιξαν το γέρικο κορμί της όταν ξαφνικά μια φωνή διέκοψε τον ύπνο της.

-Μαρία... Μαρία μου...

Ένιωσε την καρδιά της να χτυπά δυνατά, τα μάτια άνοιξε και τον είδε. Στεκόταν εκεί, μπροστά της, τυλιγμένος στο φως, νέος και όμορφος, όπως ακριβώς ήταν τη μέρα που την άφησε, την τελευταία φορά που τον είδε.

-Μαρία μου... Ήρθα... Στο είπα πως θα έρθω, θυμάσαι;
-Θυμάμαι αγάπη μου, ναι, θυμάμαι...

Δάκρυα ξανά γέμισαν τα μάτια της μα ήταν χαράς κι όχι λύπης αυτή τη φορά. Τον κοίταζε με λατρεία, φοβόταν μήπως ήταν απλά ένα όνειρο, μήπως ξυπνήσει και χαθεί για πάντα από κοντά της. Μα εκείνος άπλωσε το χέρι του και της έγνεψε να του δώσει το δίκο της.

-Έλα Μαρία, δε χρειάζεται να περιμένεις πια, είμαι εδώ, μαζί σου... Για πάντα μαζί σου...

Το χέρι της άπλωσε και το δικό του άγγιξε, το σώμα της ένιωσε δίχως βάρος κανένα, ανάλαφρο, λες κι ήταν νέα ξανά, σηκώθηκε απ' το κρεβάτι και τον αγκάλιασε. Στα μάτια του κοίταζε αδιάκοπα και τα δάκρυα δεν έλεγαν να πάψουν να κυλάνε.

-Μην κλαις Μαρία... μη φοβάσαι... σ' αγαπάω κι είμαι εδώ... μαζί σου...

Με δύναμη τον έσφιξε στην αγκαλιά της και ένωσε τα χείλη της με τα δικά του, σ' ένα φιλί που χρόνια περίμενε να νιώσει.

Το χάραμα έφτασε, οι δρόμοι αυτοκίνητα γέμισαν, τα παιδιά ξεκίνησαν ξανά για το σχολείο τους και στο παλιό σπίτι τα παραθυρόφυλλα έμεναν κλειστά.

Της εκκλησίας το ρολόι τις ώρες μέτραγε...
Επτά, οκτώ, εννιά...

Η κυρα-Κατίνα στάθηκε έξω από την πόρτα του παλιού αρχοντικού.

-Μαρία είσαι μέσα; Άνοιξε, θ' αργήσουμε για τη λαϊκή, τίποτα δε θα προλάβουμε πάλι.

Περίμενε για λίγο ν' ακούσει τη φωνή της φιλενάδας της μα τη σιωπή διαδέχθηκε κι άλλη σιωπή. Χτύπησε την πόρτα και φώναξε ξανά το όνομά της. Μα απάντηση δεν πήρε...

Δίπλα στην πόρτα μια γλάστρα έστεκε, μ' ένα βασιλικό. Εκεί φυλούσε η Μαρία πάντα ένα κλειδί, για ώρα ανάγκης. Η Κατίνα έσκυψε, ανασήκωσε τη γλάστρα τόσο όσο χρειαζόταν για να πιάσει το κλειδί και άνοιξε την πόρτα.

-Μαρία...;

Ένας φόβος την ψυχή της γέμισε...
Προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο κι εκεί την είδε, ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, γαλήνια, χαμογελαστή, και στην αγκαλιά της σφιχτά κρατούσε μια φωτογραφία. Μια φωτογραφία αγκαλιά μ' εκείνον, το μόνο άνδρα που αγάπησε. Και τότε η Κατίνα κατάλαβε...
Την πλησίασε, χάιδεψε τα μαλλιά της κι ένα φιλί απαλά ακούμπησε στο μέτωπό της...

-Ήρθε λοιπόν... δεν περίμενες άδικα Μαρία μου... Καλό σου ταξίδι γλυκιά μου... καλό ταξίδι...

Και το ρολόι μετρούσε το χρόνο που έφευγε και πίσω δε γύριζε...

Η Συνωμοσία της περιστεράς

http://www.conspiracy-channel.gr/media/188/%CE%97%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82/

Κορυδαλλος εγκλημα απόδρασηΚύριε υπουργέ δικαιοσύνης που δεν ξέρετε αν τα κάγκελα είναι οριζόντια η κάθετα προφυλακίσατε τους φρουρούς για να σκεπάστε το έγκλημα
Εσείς οι πολίτικοι έπρεπε να πάτε φυλακή που τριάντα χρόνια έπρεπε να πάρετε τις φυλακές που είναι δίπλα σε σχολεία
Εσείς οι υπουργοί έπρεπε να πάτε φυλακή που γεμίσατε τον Κορυδαλλό με 2 500 κρατούμενους
Εσείς έπρεπε να πάτε φυλακή που με γλείψιμο αποσπάσατε τους σωφρονιστικούς στα γραφεία και φυλάει ένας 500 κρατουμένους
Εσείς έπρεπε να πάτε φυλακή που τους δίνετε 700 ευρώ και τους κλέβεται να νυχτερινά δίνοντας τους 4 ευρώ που φυλάνε όλη την νύχτα
Εσείς έπρεπε να πάτε φυλακή που τους κάνετε εκπαίδευση μετά από 5 χρόνια
Εσείς έπρεπε να πάτε φυλακή που κομματικά όταν αλλάζει κυβέρνηση αλλάζετε όλη την βαθμίδα κομματικά
Εσείς οι πολιτικοί και όχι οι σωφρονιστικοί έπρεπε να παραιτηθείτε
Συμπαράσταση στα αιώνια ακόμη μια φορά εξιλαστήρια θύματα αυτοί την φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Απόδοση ευθυνών στην πραγματική τους πολιτική ηγεσία

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

False alarm!

Hey folks,

You may have noticed the number of your public Followers has decreased
over the last few hours. We are in the process of integrating with
Friend Connect.


There is small set of users that already use both Blogger Following
and Friend Connect. To avoid linking the profiles of Blogger and
Friend Connect users without their permission, we have set these users
to "anonymous". They are still following privately and will able to
make themselves public again.


With the official launch of the Friend Connect integration, we will
communicate with the affected users to encourage them to reset their
relationship to public. To reiterate, the number of Followers has not
changed, and we believe that the launch will improve the visibility of
your blog and community. We will post more details on Blogger Buzz and
here as the launch approaches.


Thanks for your patience,


Gatsby
The Blogger Team


Στο blogger οφείλεται το πρόβλημα λοιπόν, τέλος στην κατάσταση συναγερμού :)

Εύχομαι το πρόβλημα να επιλυθεί γρήγορα...

Το κείμενο το βρήκα εδώ


Καλό βράδυ σε όλους σας!

Προσοχή.

Με αφορμή το άρθρο του beasy bee να προσθέσουμε και μεις ότι
σήμερα το πρωί τον Καφέ τον παρακολουθούσαν 97 άτομα.
Πριν μια ώρα το widget του blogger έδειχνε 75 άτομα.

Επειδή έχουμε λάβει κι εμείς email από φίλους ιστολόγους περί του θέματος,
θεωρήσαμε σκόπιμο να το αναφέρουμε.


Καλησπέρα σε όλους και προσοχή!!

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP