Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΙΘΕΡΑΣ-Ένας μύθος και μια αλήθεια. Παγκόσμια πρώτη.

Αγαπητοί φίλοι
Είναι αστείο να διαβάζεις τις αντιπαραθέσεις των διαφόρων ομάδων που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με την αρχαία ιστορία και την ορθότητά της ή όχι.
Είναι οι αρνητές 100%. Είναι οι αρνητές του 50%. Είναι οι φανατικοί του κάθε φανταστικού. Είναι οι μετανοούντες των προηγούμενων τάσεων και γενικά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αντιδράσεων, φυσιολογική ως προς έναν βαθμό όταν υπάρχει κινητικότητα μετά από μια συζήτηση με επιχειρήματα. Δυστυχώς όπως γνωρίζεται επιχειρήματα δεν υπάρχουν από καμιά πλευρά ισχυρά μια και οι αρνητές στηρίζοντες στις γνώμες και τις σοφιστίες των...Κουργκανών και οι υπόλοιποι σμίγουν ενδείξεις με φαντασίες βάζουν και λίγη λογική και φυσικά η μερική κατάρριψη είναι κάτι το εύκολο ως γεγονός.
Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τον ΑΙΘΕΡΑ και θα αποκαλύψω τι ακριβώς είναι έτσι για να αναδεικνύουμε τις γελοιότητες απ' όλες τις πλευρές.
Εγώ ξεκινώντας να πω απλά, για άλλη μια φορά,ότι είμαι ένας μόνο ερευνητής, χωρίς δόγματα, με ανοιχτά μάτια και αυτιά έχοντας έναν και μόνο κανόνα. Τίποτε δεν είναι γνωστό αν πρώτα δεν ερευνηθεί και ταυτοποιηθεί. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα του πως δουλεύω θα πω το εξής, προειδοποιητικό για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον:
Στην πρόταση "χρυσόμαλλο δέρας" ψάχνω και το "δέρας" και το "μαλλί" και το "χρυσό". Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Όλα προς έλεγχο.
Ας επανέλθω λοιπόν στο σημερινό μας θέμα τον αιθέρα. Το τι έχουν πει γι' αυτόν φαντάζομαι όλοι το γνωρίζεται. Θα το παρακάμψω. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αυτός που έδωσε τον ορισμό του, τουλάχιστον αυτόν που έφτασε ως εμάς είναι ο Ορφέας.
Ο Ορφέας λοιπόν, ίσως σαν προάγγελος των πολλών χιλιετηρίδων αργότερα πυθαγορίων, κατέγραψε μ' έναν ελαφρά κεκαλυμμένο τρόπο χιλιάδες πληροφορίες μέσα στα κείμενά του είτε γιατί δεν ήθελε να γίνουν εύκολο κτήμα των πολλών είτε γιατί ήθελε να καλλιεργήσει έναν μυστικισμό γύρω από το όνομά του και τις γνώσεις του. Πάντως δεν έμεινε μόνο στις προφορικές διδασκαλίες ξεχασμένων και εκείνη την μακρινή εποχή γνώσεων αλλά τις έγραψε κιόλας με την βοήθεια του βοηθού του όπως γίνεται αντιληπτό.
Μια πληροφορία για τους κυρίους και τις κυρίες που ζεσταίνουν αναιτίως τις καρέκλες στα Πανεπιστήμια. Μουσαίος δεν είναι όνομα κ.κ ειδικοί αλλά σημαίνει βοηθός στα ελληνικά που ίσως κάποτε να μάθετε.
Ο φίλος μας λοιπόν ο Ορφέας θέλησε λοιπόν να κληροδοτήσει τις γνώσεις του αλλά τις πήραν οι ειδικοί, κάτι φανατικοί, κάτι παπάδες διαφόρων εποχών και φυσικά όλοι οι άσχετοι και πρόσθεσαν κάτι λιβάνια, κάτι μυρωδικά, είπανε και δυο τσιτάτα βγήκαν και το βράδυ με πανσέληνο και να η θρησκεία πως φτιάχνεται από το πουθενά. Έτσι όταν ήρθαν τα νέα τα κοράκια τον εξοβέλισαν πρώτο-πρώτο.
Φυσικά όλα αυτά, όπως απέδειξα και με τους Κενταύρους ήταν απλά ανοησίες. Ας δούμε λοιπόν τι λέει για τον ΑΙΘΕΡΑ:
"Ω Διός υψιμέλαθρον έχων κράτος αιέν ατειρές,
άστρων ηελίου τε σεληναίης τε μέρισμα,
πανδαμάτωρ, πυρίπνου, πάσι ζωοίσιν έναυσμα,
υψιφανής Αιθήρ, κόσμου στοιχείον άριστον,
αγλαόν ώ βλάστημα, σελασφόρον, αστεροφεγγές,
κικλήσκων λίτομαί σε κεκραμένον εύδιον είναι."
Η συνέχεια στο operiplous.blogspot.com

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP