Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Master sexy Chef (Photos)

Μετά το Master Chef και το Top Chef, σας παρουσιάζουμε το πληθωρικό μοντέλο Denise Milani σε ρόλο… Sexy Chef!

Διαβάστε περισσότερα »

Η Ωρα της Δεξιάς…Η Ωρα της Αλήθειας...Η πολιτική σήμερα μας προσφέρει το καταπληκτικό θέαμα μιας δεξιάς που δεν μπορεί να αυτοδιακηρυχθεί δεξιά χωρίς να κατηγορηθεί για"φασισμό" και μιάς αριστεράς που μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή να αυτοαποκαλείται "σοσιαλιστική, κομμουνιστική, μαρξιστική",ισχυριζόμενη ότι τα δόγματα της δεν έχουν καμία σχέση με τον Λένιν,τον Στάλιν, τον Μάο ή τον Πολ Ποτ. Αλλά αν οι οπαδοί των διαφόρων παραλλαγών της αριστεράς δεν αισθάνονται εκτεθειμένοι από τα Δεκεμβριανα του 44 και του 2008, το αρχιπέλαγος των Γκούλαγκ και τα Killing Fields, δεν βλέπω τον λόγο γιατί η σύγχρονη δεξιά, που απωθεί κάθε ολοκληρωτικό πειρασμό, πρέπει να αισθάνεται ένοχη, ή να δικαιολογείται.

Μπροστά σ' αυτήν την αξιοθαύμαστη αναίδεια των οπαδών ενός δόγματος, στο όνομα του οποίου εσφάγησαν εκατομμύρια άνθρωποι, και στραγγίστηκαν ψυχές, στην αναίδεια των υμνητών του πατερούλη Στάλιν που "σκύβει και φυσάει την φωτιά σου ν' ανάψει" ή του "ο Στάλιν ζεί" και που παρ' όλα αυτά εμφανίζονται με ένα τριαντάφυλλο στο πέτο, ένα ρόπαλο στον ώμο, ώς υπερασπιστές της ελευθερίας, η Δεξιά ας απαντήσει με ένα μεγάλο γέλιο και ας συνεχίσει την αγωνιστική της πορεία.

Η δικτατορία της αριστεράς σκέψης και διανόησης που επέβαλε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει παραδεκτό αν δεν είναι δεμενο μαζί της πήρε τέλος. Η Αριστερά είναι οι πολλοί, ένα τσούρμο στρατολογημένο σε υπόγεια καπηλειά, εκεί που συναντώνται οι πιό αδίστακτες φιλοδοξίες και τα παρακολουθήματα τους η χθαμαλότητα, η ιταμότητα, “του πλούτου αχορταγιά και τση δόξας πείνα”. Υπό μίαν έννοια, η ποιότητα των ανθρώπων καθορίζει και την ποιότητα των φιλοδοξιών. Η Δεξιά είναι οι άριστοι, οι μοναδικοί, οι ευγενείς. Στους αρίστους, στους μοναδικούς, στους ευγενείς ανθρώπους οι φιλοδοξίες, όσο και αν είναι μεγάλες, είναι πάντοτε υψηλές, όχι βέβαια, επειδή “χτυπούν” ψηλά, αλλά επειδή αναφερονται σε στόχους που δεν έχουν επίκεντρο το άτομο που τις τρέφει. Από την μία πλευρά έχουμε την φιλοδοξία της αριστεράς που σημαίνει απλά κοινωνικό ανελκυστήρα, ένα σπίτι η μία επαυλη…και απο την άλλη την φιλοδοξία της Δεξιάς, αυτή που σημαίνει ετοιμότητα θυσίας και προσφοράς.

Ο Ηράκλειτος είπε: "ο Θεός είναι η ημέρα και η νύχτα, το θέρος και ο χειμώνας, ο πόλεμος και η ειρήνη,το ψωμί και η πείνα", ο Παράκελσος δήλωσε: "'Όλα είναι μέσα σε σένα τον ίδιο και τίποτα δεν μπορεί νασου έλθει από έξω, ούτε απο πάνω". Και αυτά εγκλείουν το να αγωνισθεί κανείς ανοικτά εναντίον μίαςψευτοδημοκρατικής, τραμπούκας αριστεράς αρνήτριας των πάντων.

Η Δεξιά με καθαρές ιδέες έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αρνηθεί τις "αλήθειες" της μεταπρατικής αριστεράς και να τις αντιπαρατάξει με τις πιο δυνατές δικές της αλήθειες. Εκεί που υπάρχει θέληση υπάρχει ένας δρόμος. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Πρέπει η Δεξιά να αντιληφθεί την ανάγκη να διακηρύξει αυτό που είναι. Να αναγνωρίσει τον κυριότερο εχθρό της, τον ισοπεδωτισμό, αρνητή και μειωτή της διαφοροποιήσεως του κόσμο και το κυριότερο να παραδεχθεί ότι τίποτα δεν είναι ουδέτερο στην ύπαρξη και ότι σε κάθε θέμα πρέπει να έχει τον λόγο της.

Στην Ελλάδα σήμερα, σε μία εποχή που όλος ο κόσμος αυτοδιακηρύσσεται στ' αριστερά, ή σχεδόν, το να είναι κανείς Δεξιός, είναι ακόμη ο καλύτερος τρόπος να είναι αλλού...Οι Δεξιοί είναι σήμερα η βαθύτερη συνείδηση μιάς πάσχουσας κοινωνίας. Είναι οι άριστοι, οι μοναδικοί, οι ευγενείς που δεν επιτρέπουν σε ημιμαθείς με πασσαλείματα γνωσεων να υποθηκεύουν το μέλλον της Ελλάδας.Προχωρούν ίσα μπροστά δεν στέκονται στην άκρη με ρεβεράντζες και τσιριμόνιες στην απολυταρχία των οπαδών του δόγματος του αίματος.

Οι Δεξιοί είναι φώς. Προχωρούν…Οδηγούν…

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΡ


Προτού τον καταγγείλουμε στο ΕΣΡ επειδή η σελίδα του είναι επαγγελματική και υπάγεται στον νόμο περί τύπου
Τον προειδοποιούμε για τελευταία φορά  και με μαιλ  να βάλει κώδικα δεοντολογίας
Καπηλεύεται εδώ και καιρό ΤΗΝ BLOGOΣΦΑΙΡΑ λέγοντας ΟΤΙ ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ
Bloggers΄΄΄΄΄΄΄΄
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΝΧΟ..... ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ .....ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

Σαν να λέει όλοι ανεβάστε ανεξέλεγκτα τσόντες ,κόμματα, σκοτώστε ένα Πακιστανό εκβιάστε, σπιλώστε δια της ανωνυμίας  και κάνετε ότι θέλετε
Βούτυρο στο ψωμί της γενίκευσης ,και του φασισμού, ότι όλοι είσαστε κάφροι,
Δεν άνοιξε chat
ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
Λέει bloggers
Κοιτάξτε τι έστειλα και το έβαλε αμέσως
Έδωσα και ένα εικονικό τηλέφωνο
Καθαρός εκβιασμός που αν δεν του έκανα φάρσα …θα ήταν επικίνδυνο
69008765933
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ
ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ
EINAI ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ,,,
Επικίνδυνα παιχνίδια να μας βγάλει όλους επικινδύνους ως ανώνυμους
Αυτός που στις εκπομπές του αφήνει να μιλάνε όλοι επιλεκτικά ,ξαφνικά έγινε ο Ήρωας του διαδικτύου, και αφήνει ελεύθερα να γράφουν όλοι στο blog του
Σαν να λέει όλοι ανεβάστε ανεξέλεγκτα τσόντες ,κόμματα, σκοτώστε ένα Πακιστανό εκβιάστε, σπιλώστε δια της ανωνυμίας  και κάνετε ότι θέλετε
Βούτυρο στο ψωμί της γενίκευσης ,και του φασισμού, ότι όλοι είσαστε κάφροι,
Έστησε μια παγίδα
ΆΛΛΑ ΕΠΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ
Για να δεί ότι είναι φάρσα έστειλα το κανονικό μου μαιλ στην καταγγελια 
anemos521@gmail.com
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ 
αν θέλετε στείλτε και εσείς αυτο το άρθρο στο μαιλ του
όσο πιο πολλοί τόσο πιο δυνατοί
Και του έστειλα να απαντήσει στο ίδιο MAIL
Tον καταγγελουμε ανοικτά διότι εμείς οι bloggers όπως επικαλείται ότι είναι…πρωτίστως είμαστε ενεργοί πολίτες και σεβομαστε τους παντες και τηρουμε ένα κωδικα δεοντολογιας
Επίσης θα καταγγελθεί στο ΕΣΡ 
και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης(τα εγχώρια είναι διαπλεκομενα)  
διότι αφήνει να ανεβαίνουν τσόντες χωρίς προειδοποίηση ασέμνου περιεχομένου για ανηλίκους 
Σαν υπεύθυνοι πολίτες διαφωνούμε κάθετα με αυτή την καπήλευση των blogs ,από πράκτορες μεγαλοεκδότες, διαπλεκομενους με την εξουσία, και θριαμβευτές  της λάσπης ,των εκβιασμών  και των προβοκατόρικων μεθόδων του παρακράτους
δεν ανεχομαστε μαθηματα περι ελευθεριας της blogoσφαιρας 
απο διαφημιστές τραπεζών, που μας πίνουν το αίμα,με την συνκαλυψη της κυβέρνησης 
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την Ελλαδα,  παραμένουμε  ενωμένοι σαν μια γροθιά
Αλήθεια με τον θάνατο του κυρίου Γκιολια??εχουμε καμιά εξέλιξη?
Εδώ όμως κύριε Mακη είναι blogoσφαιρα δεν είναι παίξε γέλασε που λέει και ο Νιονιος
ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΔΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΕΙΔΕΣ??
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ε?
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


TA   BLOGS  ΠΕΘΑΝΑΝ..
ΖΗΤΩ ΤΑ BLOGS 
Περιμένουμε απάντηση μια μέρα…
ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Που είναι οι Ινδιάνοι;

Αγαπητοί φίλοι

Σήμερα δεν θα σας παρουσιάσω κάποιο δικό μου άρθρο αν και έχω ένα έτοιμο για την χρήση όπλων μιας άλλη τεχνολογίας όπως είναι τα.....φλογοβόλα για παράδειγμα. Ναι μην απορείτε για το τι δεν ξέρετε γιατί τα νομίζω και τα όλοι ξέρουν των ειδικών μας παρουσίασαν και μας παρουσιάζουν μιαν άλλη εικόνα για το τι πραγματικά συνέβαινε τότε. Υπομονή λοιπόν ως το επόμενο άρθρο αλλά και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό, για όσους δεν έτυχε να το διαβάσουν μια και πέρασε στα ψιλά όπως κάθε σημαντικό άρθρο που δεν ταιριάζει στα κουτάκια τους.
Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε με την μεγάλη έρευνα, την γενετική έρευνα, που έγινε στους γηγενείς πληθυσμούς της βορείου Αμερικής.
Λίγα λόγια για την έρευνα αυτή και τα συμπεράσματά της μια και θα σας δώσω το λινκ για να την διαβάσετε ολόκληρη.
α) Έγινε από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα πιστοποιημένα και αξιόπιστα και όχι από εμένα ή από άλλους περίεργους.
β) Τ' αποτελέσματά της, τα ευρήματά της δηλαδή, δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν γιατί έγιναν με όλα τα προβλεπόμενα στάνταρτς.
γ) Λήφθηκαν υπ' όψιν, όπως θα δείτε και στο άρθρο, οι γνώσεις των ανθρώπων αυτών που υποστήριζαν και υποστηρίζουν ακόμη ότι ποτέ στην ιστορία τους δεν αναμίχθηκαν με τους αποίκους.
Εκείνο που είναι εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα οι άνθρωποι αυτοί...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Εννοώ ότι δεν υπάρχουν ιθαγενείς μια και η καταγωγή τους είναι συγγενής με τους υπόλοιπους ευρωπαίους κατοίκους. Όσο και αν οι διάφοροι ...ποντικοί προσπαθούν να κρύψουν το θέμα κάτω από νούμερα και αρκτολέξεις η ουσία είναι μία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ-ΙΝΔΙΑΝΟΙ στην Β.Αμερική.
Επίσης όπως θα δείτε και από το κομμάτι της αναφοράς που θα σας παρουσιάσω πρώτα, οι άνθρωποι αυτοί, πέρα από την κινηματογραφική αντίληψη των ιταλών κινηματογραφιστών, ζούσαν σε σπίτια κανονικά όπως όλοι μας, οι περισσότεροι. Υπήρχαν βέβαια και άλλοι που δεν ζούσαν αλλά κάντε μια βόλτα από τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ σήμερα και ύστερα ξανασκεφτείτετο αυτό.
Δείτε λοιπόν το πρώτο κομμάτι. Μια αυθεντική αναφορά του 1608:

1608 Later in Smith’s travels into the interior at a place called Weramocomoco, the local

Indian chief or “Emperour” as Smith described him gave still more information.

“Many kingdoms hee desribed mee…The people cloathed at Ocamahowan, he also

confirmed; and the Southerly countries also as the rest that reported us to be

within a day and a halfe of Mangoge, two dayes of Chawwanock, 6 from Roonock

to the south part of the backe sea: he described a countrie called Anone, where

they have abundance of brasse and houses walled as ours.” It was thought to be

about 10 days or 100 miles through the swamp.

Δείτε την συνέχεια στο http://operiplous.blogspot.com

Επιστροφή στις αισθήσεις! (Ή πως θα ανεβάσετε το θερμόμετρο στην ερωτική σας ζωή)

Το αργό σεξ, όπου το μόνο που κάνετε είναι να επικεντρωθείτε στις αισθήσεις σας, είναι το νέο hot spot για να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή και να ξαναρθείτε κοντά –πιο κοντά - με τη σύντροφό σας.

Οι αργές και αισθησιακές κινήσεις .......

Διαβάστε περισσότερα »

ντροπη και αισχος


Το βράδυ της 28 ης Οκτωβρίου ,πέρα από αδιαφορία τα κανάλια για την ιστορία μας κρίνονται και ως ύποπτα…..

Το κανάλι αντένα  προτίμησε το βράδυ να αδιαφορήσει για των αγώνα των Ελλήνων το 40 και να βάλει το

 

Τον ιστορικό αγώνα των Σκοτσέζων κατά των Άγγλων…που έχει  χιλιο παιχτεί

Μάλλον το αίμα των Ελλήνων δεν πουλάει  και δεν έχει διαφημίσεις

Αντίθετα το αίμα των Σκοτσέζων ηρωων είναι πολύτιμο

Η είναι το γνωστό σχέδιο παγκοσμιοποίησης που δεν θέλει οι λαοί να έχουν εθνική μνήμη?

Εμείς πάμε ενάντια στο ρεύμα. .και βλέπουμε κάτω το ιστορικό ντοκιμαντέρ από το αρχείο της ΕΡΤ

Οπού στο τέλος 8 000 Έλληνες  που έπεσαν. .στο έπος της Αλβανίας ,δεν έχουν ακόμα ταφεί. .και τα κόκαλα τους είναι ακόμη διασκορπισμένα

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΡΟΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΟΝΤΕΛOY ΧΡΥΣΑΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΡΙΚ «ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΚΟΣ»

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε το μοντέλο Χρύσα Πουρσανίδου σε τουρίστες γνωστού ξενοδοχείου του νησιού μας, αλλά και σε εμάς, όταν, κατά την διάρκεια φωτογράφησης για γνωστή κυπριακή εταιρεία για τσάντες και αξεσουάρ, έβγαζε τα ρούχα της μπροστά σε όλους.
ΠΡΟΣΟΧΗ ....ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα »Δημιουργία κινήματος πολιτών αν ο Γ. Παπανδρέου οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Μ.Θεοδωράκης
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Φραστική επίθεση εξαπέλυσε χθες το βράδυ κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θεοχαράκη. Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, το οποίο θα μπορεί να δώσει ένα όραμα στον κόσμο, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει, μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε εθνικές εκλογές. "Ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Υπό αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα. Είμαστε σε διάλυση και με τις εκλογές θα σταματήσουν τα πάντα" δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Σημείωσε δε ότι "ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πιστεύει ότι ο δαίμονας στην Ελλάδα είναι η Δεξιά. Ότι όλα τα κακά προέρχονται από αυτήν". "Αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής σήμερα, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα έκαιγαν την Ελλάδα καθημερινά" συνέχισε.
anemos5.blogspot.com

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Porristas: Sexy Λατίνες

Porristas στα ισπανικά σημαίνει cheerleaders. Απολαύστε λοιπόν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με όμορφες και sexy latin porristas!

Διαβάστε περισσότερα »

τί εξυπηρετεί μία «απειλή» εκλογών ?Η άποψη  μου για την Διακαναλικη..του  Γιωργάκη.. μέσα σε 3 λεπτά στο ηχητικό επάνω, από την εκπομπή μας στο ράδιο μας
Με χαρά είδα όλους σας να λέτε την αλήθεια ,για αυτό το έκτρωμα ,πράγμα που επιβεβαιώνει γιατί μας φοβούνται ….
Τα σάλια από τα μμε δε, ακόμα τρέχουν
Χρωστάνε τόσα πολλά, που του κάνουν και πίπες…
Όλοι ενωμένοι
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση κάτω
Θανάσης Μαυρίδης

  thanasis.mavridis@capital.gr

Ένα πράγμα δεν έχουν καταλάβει οι πολιτικοί μας άρχοντες.

Ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος.

Αν ο κ. Παπανδρέου «απειλήσει» σήμερα με εκλογές, θα έχει κάνει ένα μεγάλο και σοβαρό λάθος. Οι πολίτες νιώθουν ήδη πιεσμένοι.

Αν τους «εκβιάσει», θα τους στείλει στην... απέναντι όχθη.

Θα έχει υπογράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την αγορά μιας μεγάλης ήττας.  

 Επιχειρείται από την κυβέρνηση να μετατραπούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο.

 Καταρχήν αυτό το γεγονός από μόνο του κρύβει έναν παραλογισμό. Ουδέποτε στο παρελθόν εξήχθησαν αξιόπιστα συμπεράσματα από δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Κι αυτό, διότι υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή.

  Αν πράγματι οι δημοτικές εκλογές καθόριζαν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή,

τότε το ΚΚΕ θα ήταν στην κυβέρνηση από την δεκαετία του ΄80.

Ας πάρουμε παράδειγμα την κάθοδο του κ. Τατούλη στην Πελοπόννησο.

 Ο κ. Τατούλης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Αρκαδία.

Αν λοιπόν εκεί συγκεντρώσει ποσοστά της τάξης του 70% (λέμε τώρα), αυτό θα σημαίνει ότι οι πολίτες της Αρκαδίας επικροτούν την πολιτική της κυβέρνησης;

  Στα γραφεία των κομμάτων γνωρίζουν καλά τις πιθανότητες του κάθε υποψηφίου.

Έχουν στα χέρια τους δημοσκοπήσεις.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικοί υποψήφιοι δεν θα περάσουν ιδιαίτερα καλά στις επικείμενες εκλογές ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις.

 Το ερώτημα είναι τί εξυπηρετεί μία «απειλή» εκλογών 

 από τον κ. Παπανδρέου με τις πιθανότητες να είναι ήδη εναντίον των εκλεκτών του;

 Κι όταν μάλιστα διατρέχει τον κίνδυνο να εξαγριώσει τους ψηφοφόρους

και να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών του κόμματός του.   

 Μήπως πίσω από αυτή την επιλογή κρύβεται μία στρατηγική επιλογή;

Μήπως ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, πιστεύοντας ότι θα ανανεώσει την λαϊκή εντολή;

 Είναι πιθανόν να τον έχουν πείσει οι σύμβουλοί του ότι τώρα θα κερδίσει εύκολα τους πολιτικούς του αντιπάλους και ότι

με μία νέα εκλογική νίκη θα ξεγράψει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.   Η αλήθεια είναι ότι οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ισχυρές. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Εκτός και αν! Εκτός και αν τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι πιστεύουμε και ο κ. Παπανδρέου έχει ζηλέψει τις επιλογές του προκατόχου του..

. Θανάσης Μαυρίδης 

 thanasis.mavridis@capital.gr

http://www.capital.gr/

 http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Miss Bikini - Οι καλλονές της Μόσχας σε έναν καυτό διαγωνισμό

Miss Bikini, όπου πανέμορφες κοπέλες απ όλη την χώρα ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με την ομορφιά και την τσαχπινιά τους.
Απολαύστε τις.

Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

VIDEO: Δείτε τη Νάρα και την Ελίνα του «Big Brother» επί τω έργω

Οι δυο κοπέλες είναι χορεύτριες και για κάποιο διάστημα αποτελούσαν δυο από τις κοπέλες που λικνίζονταν σε show αλά «Moulin rouge» κατά το διάστημα των αποκριών. Δείτε το βίντεο με τις δυο άγνωστες κατά τα άλλα παίκτριες από το show που έλαβε χώρα στο Shisha club!

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

H Ψυχοπαθολογία της Αριστεράς


Είναι γεγονός, ότι στον κόσμο αυτό, τα αριστεροειδή δεν επιτυγχάνουν ποτέ. Συσσωρεύουν τις νίλες και τις αποτυχίες τα μίση και τις ταπεινώσεις και τα κάνουν μια μάζα εσωστρεφή για να εκραγούν σε «κοινωνικές διεργασίες» που συνοδεύονται από τα ουρλιάγματα πόνου, τους λόξιγκες αγωνίας των θυμάτων τους και τα χάχανα των μπόγηδων («Μεγάλος» Δεκέμβρης), με συνιστώσα την καταστροφική μανία (κάψιμο Πολυτεχνείου,ς Θεσσαλονίκης, καταστροφές σχολείων - οχι των ιδιωτικών-κάψιμο βιβλιοπωλείων). Μισούν την Ελλάδα που δεν τους επιτρέπει παρά ταπεινώσεις και θέσεις δευτερεύουσες και αισθάνονται την σχεδόν φυσική ανάγκη να κατασκευάσουν μίαν άλλη στην διάσταση και στα μέτρα του μίσους τους και των επιδιώξεών τους. Το ιδεώδες τους άλλωστε δεν είναι ποτέ στο παρόν (αντιληπτό σαν επικαιρότης αυτού που προϋπήρξε) αλλά σε ένα ουτοπιστικό μέλλον που θα «τραγουδά». Το «εμπρός» των αριστερών όπως το υπερπέραν των μεταφυσικών, είναι πάντα αντιληπτό ως επανάληψη ενός «χρυσού αιώνα» ανύπαρκτου, τον οποίον η σειρά των ιστορικών γεγονότων κατέστρεψε. Ο σοσιαλιστικός παράδεισος επρόκειτο να επαναλάβει την αρχική Εδέμ, το κράτος χωρίς τάξεις, να ξαναφτιάξει την αρχέγονη κοινοκτημοσύνη, κλπ. Ετσι εκφράζεται η ιεραποστολή των ανικάνων της αριστεράς σήμερα, αυτή η πνευματική έκλυση ελαττωματικών όντων, που δεν έχουν παρά έναν «άλλο κόσμο» για να εκδικηθούν αυτόν εδώ!

Οι αριστεροί του τότε ήτανε τραγικοί και φρικτοί. Τα αριστεροειδή του σήμερα είναι φρικτά και φαιδρά Ονειρεύονται μια κοινωνία, της οποίας όλοι οι δρόμοι θα είναι ανήφορος και στην οποία θα πάρουν την εκδίκηση τους. Γιατί το παρελθόν τους είναι βουβό. Όλοι αυτοί οι αρρωστημένοι ελπίζουν ενστικτωδώς στη οργάνωση «αγέλης». Ο λόγος είναι αυτονόητος. Ο αριστερός πιστεύει ότι προσθέτοντας τις αδυναμίες θα μπορέσει να δημιουργήσει μία δύναμη. Ελπίζει να δημιουργήσει μια μονάδα προσθέτοντας συνεχώς μηδενικά. Είναι το ανθρωποειδές του όχι, του ιδεοληπτικού «ενάντια και κόντρα». Είναι το ανθρωποειδές της αμφισβήτησης, τηςμνησικακίας, του διχασμού και του παιγνιδιού των κομμάτων. Είναι το ανθρωποειδές που τα υποσυνείδητα συμπλέγματα μειονεξίας το αναγκάζουν να χαράσσει γραμμές υπεροχής καλλιεργώντας των φιλιστινισμό των μαζών, οδηγώντας τις πλάνες των όχλων και ακολουθώντας την αλήθεια της ιστορίας. Ένας εμετός ύπαρξης δηλαδή, τυφλωμένο, κολλημένο ανθρωπόμορφο ζώο, επικίνδυνο, χωρίς οίκτο και έλεος μήτε για τον εαυτό του μήτε για τους άλλους γύρω. Το συναντάμε κάθε μέρα, στην γειτονιά, στο σχολειό, στη δουλειά, στα bar, στις διακοπές. Είναι ο εκπρόσωπος ενός λούμπεν που η χαρά της ζωής και της δημιουργίας του είναι βάρος, στόματα σφιγμένα, γεμάτα μίσος και απόγνωση. Ακαλαίσθητο από φυσικού του, ακόμη και κάτω από το Armani παραμένει ο ψυχισμός του μογγόλου.

Μπορούμε να παρομοιάσουμε το αριστεροειδές με το αιλουροειδές, που τραυματίζει αντί να σκοτώσει. Είναι η άρνηση που ακολουθεί και συνοδεύει κάθε θέση, το ανάποδο σε κάθε ορθό, το όχι που απαντά σε κάθε ναι. Διαβάστε τα αποξέσματα εντέρων που ο κάθε κιτρινιάρης αριστερός, αριστερίζων, ή επαμφοτερίζων ξερνάει καθημερινά στα ΜΜΣ(κοταδισμού) και προσπαθήστε να βρείτε έστω ένα ΝΑΙ, έστω και μια Θέση. Πολύ αμφιβάλω.

Το όχι του αριστερού είναι αλληλένδετο με το ναι, όπως το παράσιτο με τον οργανισμό σε βάρος του οποίου ζει. Υπάρχει στα ανθρωποειδή του «όχι» (τον κομουνιστή που ρίχνει ανάθεμα στον κόσμο, τον αμφισβητία που καταριέται την κοινωνία, τους κουκουλοφόρους του Αλαβάνου, τα πρακτορίδια και τους πράκτορες του Νεοταξισμού) μια κτυπητή αντίθεση μεταξύ της υπερικανότητας να καταστρέφουν και της απολύτου ανικανότητας να δημιουργήσουν. Μ΄αυτό το νόημα είναι που οι όποιες επιτυχίες του ανθρωποειδούς του όχι μεταβάλλονται όλες σε αποτυχίες, που σκοτώνεται σφάζοντας, που εξαφανίζεται εξαφανίζοντας. Γιατί δεν υπάρχει παρά σαν αντίθεση. Η θέση τού είναι μοιραία και το αναπόφευκτο τέλος του η χωματερή της Ιστορίας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΕΟ !!!


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε δύο σημεία. Στο ένα βρίσκεται η Ελένη με τον Ματέο σε .......

Διαβάστε περισσότερα »

Τα "παράξενα" του Ομήρου3.Οπλικά συστήματα.Παγκόσμια πρώτη..όπως πάντα

Αγαπητοί φίλοι

Επανέρχομαστε στους συνήθεις ρυθμούς μας, ελπίζω, με ένα ακόμη επεισόδιο από τον Όμηρο και τα πολλά περίεργά του. Το θέμα με την έννοια φως δεν το ξεχνάω απλά χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμη για να το προετοιμάσω. Πάντως δεν θα σας αφήσω έτσι μια και το σημερινό είναι αρκετά παράξενο, τουλάχιστον γι' αυτά που γνωρίζουμε.
Όπως έχω ήδη πει υπάρχουν ΦΑΕΙΝΑ "ΟΠΛΑ" που μάλλον αυτό αναφέρεται στην λάμψη που δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός αλλά υπάρχουν και υπόνοιες για προηγμένα συστήματα υποστήριξης και πτητικές μηχανές. Το γιατί δεν γίνονται αντιληπτά με την πρώτη ματιά αιτία είναι το ότι ο Όμηρος γράφει σε μια παρόμοια εποχή, που όλα αυτά είναι γνωστά και συνηθισμένα και δεν κάνουν καμία εντύπωση σε κανέναν.
Παράδειγμα τέτοιο θα μπορούσα να αναφέρω το εξής:
Ας υποθέσουμε ότι αναφερόμαστε σε μια κοντινή για παράδειγμα μετακίνησή μας θα λέγαμε : Πήγαμε στο κέντρο για καφέ και ψώνια, ή πήγαμε στη Βάρη, στην Καλαμαριά ή οπουδήποτε αλλού αλλά πολύ δύσκολο να αναφέραμε ότι πήγαμε με το αυτοκίνητο(ή το λεωφορείο) στην..... για να πιούμε καφέ και να κάνουμε ψώνια μια και όλοι ξέρουν ότι με αυτά μετακινείται κανείς σήμερα . Αν λοιπόν μετά από 10.000 χρόνια όταν η σημερινή εποχή θα είναι πολύ-πολύ μακρινή, οι τότε άνθρωποι απλά ....πετάνε θα υποθέτουν ότι και σήμερα το ίδιο κάνουμε.
Υπάρχουν βέβαια πάντα μικρές λεπτομέρειες που δίνουν το πραγματικό στίγμα.Μια τέτοια "λεπτομέρεια" εντόπισα και σας παρουσιάζω. Πρώτα θα σας δώσω τις παραπομπές έτσι ώστε να γευτείτε μαζί μου την χαρά της ανακάλυψης.

Ιλιάδα 15 540-5

τόφρα δέ οἱ Μενέλαος ἀρήϊος ἦλθεν ἀμύντωρ, 540

στῆ δ᾽ εὐρὰξ σὺν δουρὶ λαθών, βάλε δ᾽ ὦμον ὄπισθεν·

αἰχμὴ δὲ στέρνοιο διέσσυτο μαιμώωσα

πρόσσω ἱεμένη· ὃ δ᾽ ἄρα πρηνὴς ἐλιάσθη.

τὼ μὲν ἐεισάσθην χαλκήρεα τεύχε᾽ ἀπ᾽ ὤμων

συλήσειν·
Η συνέχεια στο http://operiplous.blogspot.com

ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ


Το πιο όμορφο σλόγκαν που έχω δει
Αναπηρία είναι να απολαμβάνεις την υγεία  αυτού του κόσμου
Το βρήκα εδώ
http://eimaistahaimou.blogspot.com/
Και βέβαια   ένα απολαυστικό βίντεο με γιαουρτωματα από Ελληνοφρενεια
γαμωτο   βάλτε και τον Πάγκαλο ρε παιδιά να ρίξω
Μαζί τα φάγαμε….τα γιαούρτια… αλλά και τα λεφτά
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Κυκλοφόρησαν οι Ροζ φωτογραφίες της Μενεγάκη με τον ΠαντζόπουλοΈξαλλη είναι η Ελένη Μενεγάκη με ροζ φωτογραφίες της ίδιας με τον Ματέο Παντζόπουλο σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που κυκλοφορούν σε εκδότες περιοδικών. Τι προσπαθεί να
κρύψει η Μενεγάκη;
Φωτογραφικό υλικό από πολύ προσωπικές στιγμές της Ελένης Μενεγάκη ............

Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

IRAKLIO WEB RADIO LIVE !!!

ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ 

ΤΟ ΡΕMΠΕΤΙΚΟ

ΕΝΑ ΔIΩΡΟ ΜΟΥΣΙΚΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

ΣΤΙΣ 10 ΑΚΡΙΒΩΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ :  http://www.ustream.tv/channel/iraklio-web-radio1

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Τό πολιτικό ανθρωπιστικό έγκλημα της Σπιναλόγκας κατά του Λαού... 

Οι κυβερνήσεις και πολιτικοί του εμφυλίου και μετεμφυλιακής δεκαετίας του 50,
δηλαδή Καραμανλής κλπ,φυλάκιζαν και υγιείς μαζί με τους λεπρούς για τιμωρία στην Σπιναλόγκα!
Οι τότε αντιπολιτεύσεις,δηλαδή Παπανδρέου κλπ ποτέ δεν κατήγειλαν τίποτε..
Ενα απίστευτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που αν ερευνηθεί από διεθνές δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
και επιβεβαιωθεί θα απαιτήσει σκληρή κάθαρση και αποκατάσταση.
Το φοβερό μυστικό της Σπιναλόγκας που διέπραξε το ίδιο καθεστώς που κυβερνά 
και σήμερα τη χώρα
Για πρώτη φορά το νησί των λεπρών στην Κρήτη, αποκαλύπτει το φοβερό μυστικό του: 
Στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου και για μια δεκαετία ακόμα, άνθρωποι υγιείς εξορίζονταν στην Σπιναλόγκα για να κολλήσουν τη νόσο του «Χάνσεν» και έτσι να τιμωρηθούν,
 αλλά και να παραμείνει «ανοιχτό» το νησί για πολλά χρόνια.
Η απίστευτη αυτή τραγωδία για εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους, έγινε γνωστή για πρώτη φορά μετά από δημοσιογραφική έρευνα
που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» 

πηγες
http://24gr.blogspot.com/2010/10/video_21.html#more


stop cartel 


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Big Brother ....Hot Edition

Παρακολουθήστε, τις σκηνές που κόβουν την ανάσα, και βάζουν φωτιά στα μηχανάκια της AGB.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ
http://irakliowebradio2.blogspot.com/2010/10/big-brother-hot-edition.html#more 

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Όλη η δόξα του κόσμου χωράει σε μία λέξη: «ΟΧΙ».


Η συνήθεια σκοτώνει τα ιερότερα στοιχεία της ζωής. Και η συνήθεια του εορτασμού των εθνικών επετείων, αμβλύνει μέσα μας την συγκίνηση και την υψηλοφροσύνη που χρειάζονται για να μετρηθεί ο άνθρωπος με τις κρισιμότερες στιγμές της Ιστορίας του. Να μετρηθεί και να μην βρεθεί ελλιπής.
Η επέτειος που καλείται το Έθνος να εορτάσει σύσωμο σε λίγες μέρες, είναι επέτειος εθνικής ελευθερίας των Ελλήνων, εθνική περηφάνειας και θυσίας όλων για την Πατρίδα. Είναι η υπενθύμιση πως ολάκερη η ζωή ενός λαού και ακέριο το φρόνημα του, και γνήσια η απόφαση του, μπορούν να συμπηκνωθούν σε μία και μόνη λέξη: την λέξη «ΟΧΙ» που φώναξε ο Ηγέτης Ιωάννης Μεταξάς «βαθιά άκραχτα μεσάνυχτα, τρισκότεινοι ουρανοί πάν’ απ’ την Πολιτεία την κοιμισμένη». Την άρνηση στην δουλεία, την απόκρουση κάθε υποταγής, την διακύρηξη ενός περήφανου: "Το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουτ΄ εμόν εστίν ουτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών" και της επθυμίας να πλάθει το Έθνος την ζωή του ελεύθερα και αδέσμευτα, όπως εκείνο βούλεται και αποφασίζει.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 όμως γεννιέται και από κάτι άλλο, βαθύτερο: την μακραίωνη παράδοση του “είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις” των Ελλήνων, τα πλούσια Ελληνικά βιώματα «Εσμέν γαρ Έλληνες το γένος ως τε η φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί», την Ελληνορθόδοξη στάση ζωής και την πίστη ότι τα πάντα πρέπει να έχουν ως μέτρο τους τον άνθρωπο.
Ο Έλληνας άνθρωπος για την επέτειο αυτή αξίζει περισσότερο από κάθε ιδεολογία, από οποιαδήποτε πίστη και θεωρία, είναι το ιερό και πανσέβαστο γεγονός της ζωής. Και για την υπεράσπιση του, για την προάσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας του κάθε θυσία είναι δίκαιη και κάθε αγώνας τίμιος κι υψηλός.
Σήμερα που ο Πασοκισμός, η πασοκική αντίληψη ζωής, με ποικίλους μετασχηματισμούς αλλά με την αυτή τρομοκρατική, ολοκληρωτική και ανελεύθερη πεποίθηση: «εσείς μας ψηφίσατε εμείς αποφασίζουμε», απειλεί την ύπαρξη του Έθνους. Σε καιρούς που ο Πασοκισμός, αφού κατέβασε την Ελλάδα στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα, στρώνει και άλλα σκαλιά για να την κατεβάσει ακόμα πιο κάτω. Εμείς που τότε αντιταχθήκαμε στον πρωτογενή Φασισμό, έχουμε χρέος ν’ αγρυπνούμε και να αντιστεκόμαστε ενεργά, δυναμικά και θαρραλέα σε οποιαδήποτε μορφή Πασοκισμού, είτε «προοδευτική», είτε «μαρξιστική», είτε «νεοταξίτικη», είτε «παγκοσμιοποιημένη» είναι αυτή, που απειλεί, «σαν την λέπρα και σαν την ακρίδα», να μονοπωλήσει την ζωή, να φαρμακώσει και τον πολιτισμό και να κάνει τον Έλληνα Άνθρωπο μονοδιάστατο καταναλωτικό αντικείμενο χωρίς παρελθόν, μνήμη και μέλλον.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 προσκαλεί σε μία τέτοια πνευματική, ιδεολογική πανστρατιά, σε έναν αγώνα συνεχή για ελευθερία και για αξιοπρέπεια, για την προάσπιση του δικαιώματος να πλάθουμε την ζωή μας αδέσμευτα και αυθεντικά δηλαδή ελληνικά. «Μην αφήσης τον άθεο να πάρη το στερνό θησαυρό σου».

Όλη η δόξα του κόσμου χωράει σε μία λέξη: «ΟΧΙ».

Όπως τότε τα Ελληνικά νιάτα μεθυσμένα από το αθάνατο κρασί του 21, κατά το παράγγελμα του Παλαμά και εμπνευσμένα απο την γιγαντιαία μορφή του Ιωαννη Μεταξά βροντοφώναξαν το «ΟΧΙ» στο πρωτογενή βάρβαρο και χυδαίο Φασισμό, σήμερα είναι επιτακτικό παρά ποτέ να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στο σύγχρονο υποκατάστατό του τον εξ' ίσου βάρβαρο και χυδαίο Πασοκισμό.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό που μακελεύει όλα εκείνα τα γνωρίσματα που συνιστούν την ιδιαιτερότητα και τα στοιχεία της υπαρκτικής γνησιότητας του Έλληνα ανθρώπου.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό και τους τροφήμους της Bilderberg που θέλουν να υποτάξουν τον Έλληνα και να τον παραδώσουν άδειο, από παράδοση, ιστορία, θρησκεία, πατρίδα, κέλυφος, άχρηστο περίτριμμα που θα πεταχθεί στο κρεματόριο της ιστορίας.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό που υπηρετεί πειθήνια με επιμονή και σχολαστικότητα την λογική της εξουσίας και τις προστακτικές της Νέας Τάξης, και θέλει, την εξάλειψη από τα σχολεία κάθε διδακτικού στοιχείου που ενισχύει την εθνική μας ταυτότητα. Ένας λαός αμαθής δεν είναι ελεύθερος.

«ΟΧΙ» στον Πασοκισμό που θέλει να πλήξει βαθιά στις πολιτισμικές μας ρίζες, δηλαδή τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά μας αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσει κάθε δυνατότητα να αναπτυχθούμε, να διακριθούμε, ώστε να συνετιστούμε και να μην παρενοχλούμε τα μεγάλα στρατηγικά συμφέροντα της Νέας Τάξης στην νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα "παράξενα" του Ομήρου2.Παγκόσμια πρώτη-και άλλα

Αγαπητοί φίλοι

Η λεκτική αντιπαράθεση με τον gpointofview που ειλικρινά χαίρομαι που συνεχίζεται, άλλωστε αυτό πρέπει να θεωρείται ως αυτοσκοπός των μπλογκ, μ'έβαλε και σε άλλα μονοπάτια γλωσσολογικά. Ο φίλος από το ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ μου έστειλε ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο,την γραμματική της παλαιάς Αγγλικής. Εκεί λοιπόν πέρα από τα πολλά ενδιαφέροντα που αναφέρει και που προσπαθώ με τα λίγα αγγλικά μου να κατανοήσω έχει και μια σειρά από λεκτικά παραδείγματα για να γίνει κατανοητό το γιατί της προφοράς. Συνέλεξα ελάχιστα γιατί ο τύπος των γραμμάτων δεν μου το επιτρέπει να τα μεταφέρω πιστά τα υπόλοιπα και άλλωστε τώρα μόλις ξεκίνησα να το διαβάζω και ότι συναντώ θα το μεταφέρω εδώ.
Από αυτά λοιπόν που μου φάνηκαν γνωστά είναι τα εξής:
HEORTE αντί για το σημερινό HEART και τώρα αν εσάς δεν σας φαίνεται ότι το πρώτο λέει ΑΟΡΤΗ, τον αδένα της καρδιάς μάλλον υπερβάλλω τότε.
EAHTA αντί για το σημερινό EIGHT
(ΟΧΤΩ)
DURU αντί για το σημερινό DOOR
ΔΟΥΡΕΙΣ λέγονταν οι ξύλινες κατασκευές την εποχή του Ομήρου που αποτελούνταν από ξύλα μήκους όσο περίπου ένα ΔΟΡΥ εξού και ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
CYSSAN αντί για το σημερινό KISS
Οι φίλοι που παρακολουθούν το μπλογκ θα θυμούνται ότι ΚΥΣΣΑΝ που αναφέρεται από τον Όμηρο και αποδίδεται ως φίλησαν σήμερα σημαίνει τον εναγκαλισμό και συγκεκριμένα το σφίξιμο μια και για τον εναγκαλισμό χρησιμοποιείται το ρήμα ΑΓΑΠΑΖΟΜΑΙ. Όμως πριν το φιλί υπήρξε και υπάρχει μια πιο σφιχτή επαφή και αυτό το σφίξιμο εκφράζει το ΚΥΣΣΑΝ που οι σημερινοί Άγγλοι το έκαναν KISS.
Αυτά αφορούν τα άλλα τώρα για τον Όμηρο έχω ξαναπεί ότι η εντύπωση που μου δίνει είναι ότι προσπαθεί να γράψει συγκεκαλυμμένα μια και αποδίδει από τις εικόνες το κομμάτι εκείνο που δεν θα αποκαλύψει τις λεπτομέρειες αφήνοντας πάντα "πινελιές" επίτηδες ή από παράλειψη που βγάζουν την πραγματική εικόνα. Σαν ένα δεύτερο κείμενο κάτω από το πρώτο. Δεν είμαι 100% βέβαιος γι' αυτό αλλά είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που δημιουργούνται από την επιλογή των λέξεων που κάνει και εδώ θα σας δώσω ορισμένα παραδείγματα ελπίζοντας ότι θα σας κεντρίσω για να το ψάξετε. Να σημειώσετε εδώ ότι όλοι οι ΕΙΔΙΚΟΙ τα προσπερνούν με ευκολία αφήνοντας τα αμετάφραστα ή παραφράζοντάς τα.
Ας δούμε λοιπόν το σημαντικό παράξενο γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα:
Στον Όμηρο παρατηρούμε ότι πολλές φορές χρησιμοποιείται η λέξη ΦΩΤΑ για να χαρακτηρίσει ανθρώπους. Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν έχει εκ πρώτης κάποια λογική βάση, "όσο και αν τον τραβήξουμε απ' τα μαλλιά". Ταυτόχρονα το ΦΩΣ δίνεται από την λέξη ΦΑΟΣ που προκύπτουν όμως από την ίδια ρίζα το Φ-ΑΥΩ όπου το ΑΥΩ σημαίνει ανάβω(Ίσως το ρήμα να ήταν ΦΑ-ΑΥΩ δεν το γνωρίζω απλά κάνω υποθέσεις τώρα αλλά το γράφω για να είμαι εντάξει μαζί σας ). Το ΦΑΙΝΩ τώρα ή ΦΑ-ΝΕΩ που προτείνεται ως άλλη πιθανή ρίζα δείχνει και λογικά να προέρχεται και αυτό από την ίδια ρίζα μια και αναφέρεται στο ίδιο ακριβώς φυσικό φαινόμενο και σημαίνει είμαι στο ΦΩΣ ή ακριβέστερα ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΟ ΦΩΣ και άρα είμαι ορατός.
Γιατί λοιπόν ένα άνθρωπος θα χαρακτηριζόταν ως ΦΩΣ; Τι χαρακτηριστικά θα έπρεπε να έχει;
Η συνέχεια στο http://operiplous.blogspot.com

Η Ελίνα του Βig Brother σε Τσόντα?

Είχαμε την πρώτη αποχώρηση από το Big Brother.. Η παίχτρια που αποχώρησε πρώτη από το σπίτι του μεγάλου αδερφού ήταν η γνωστή σε όλους πλέον Ελίνα, σαφώς δυσαρεστημένη.
Ακόμα δε βγήκε από το παιχνίδι και  ..........

Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια πρώτη. Υπήρχε γραφή την εποχή του Τρωικού πολέμου και παλαιότερα

Αγαπητοί φίλοι

Σήμερα θα ασχοληθούμε άλλη μια φορά με την γραφή και για το αν υπήρχε ή όχι. Τα τρία κείμενα που παρουσιάζω είναι με τέτοια σειρά δοσμένα ώστε να μην μείνει στο τέλος καμιά αμφιβολία.

Ιλιάδα 6 163-180

«Ἣ δὲ ψευσαμένη Προῖτον βασιλῆα προσηύδα·

τεθναίης ὦ Προῖτ᾽, ἢ κάκτανε Βελλεροφόντην,

ὅς μ᾽ ἔθελεν φιλότητι μιγήμεναι οὐκ ἐθελούσῃ. 165

Ὣς φάτο, τὸν δὲ ἄνακτα χόλος λάβεν οἷον ἄκουσε·

κτεῖναι μέν ῥ᾽ ἀλέεινε, σεβάσσατο γὰρ τό γε θυμῷ,

πέμπε δέ μιν Λυκίην δέ, πόρεν δ᾽ ὅ γε σήματα λυγρὰ

γράψας ἐν πίνακι πτυκτῷ θυμοφθόρα πολλά,

δεῖξαι δ᾽ ἠνώγειν ᾧ πενθερῷ ὄφρ᾽ ἀπόλοιτο. 170

Αὐτὰρ ὁ βῆ Λυκίην δὲ θεῶν ὑπ᾽ ἀμύμονι πομπῇ.

Ἀλλ᾽ ὅτε δὴ Λυκίην ἷξε Ξάνθόν τε ῥέοντα,

προφρονέως μιν τῖεν ἄναξ Λυκίης εὐρείης·

ἐννῆμαρ ξείνισσε καὶ ἐννέα βοῦς ἱέρευσεν.

Ἀλλ᾽ ὅτε δὴ δεκάτη ἐφάνη ῥοδοδάκτυλος Ἠὼς 175

καὶ τότε μιν ἐρέεινε καὶ ᾔτεε σῆμα ἰδέσθαι

ὅττί ῥά οἱ γαμβροῖο πάρα Προίτοιο φέροιτο.

Αὐτὰρ ἐπεὶ δὴ σῆμα κακὸν παρεδέξατο γαμβροῦ,

πρῶτον μέν ῥα Χίμαιραν ἀμαιμακέτην ἐκέλευσε

πεφνέμεν»

Στο παραπάνω γνωστό βέβαια κείμενο υπάρχουν επιπλέον παρατηρήσεις πέρα από όσα από την πρώτη ματιά φαίνονται.

Εκείνη λοιπόν την εποχή όχι μόνο έγραφαν αλλά είχαν δημιουργήσει και κωδική γλώσσα για να υπάρχουν οι κρυφές συνεννοήσεις μια και ο Βελλερεφόντης δεν μπορεί να καταλάβει τι γράφει η πινακίδα, όπως συμβαίνει και με τον δίσκο της Φαιστού για παράδειγμα.

Η συνέχεια στο http://operiplous.blogspot.com

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Στεφανίδου-Ευαγγελάτος: Ο λόγος που τους σούταραν από τον ΑΝΤ1Ιωάννης Μεταξάς. Αώνιος

Ο χρόνος και το πέρασμά του είναι η δοκιμασία που ο κάθε πολιτικός θα υποχρεωθεί να πέραση ώστε να μετρηθεί το βάθος των αχναριών του στην ιστορία της Ελλάδας.. Ποιός θυμάται τον Πάγκαλο, τον Σοφούλη και τόσους άλλους από δαύτους; Αναρωτήθηκε κανείς πόσα εκατομμύρια έχουν επενδυθεί (βιβλία, άρθρα, συμπόσια κλπ) ώστε να κρατιέται φρέσκια η μνήμη μερικών άλλων για να μη μπουν στην ανυπαρξία του χρονοντούλαπου της ιστορίας. Πόσα ιδρύματα πρώην πολιτικατζήδων χρηματοδοτούν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες για να διατηρείται ζωντανή η μνήμη των διαφόρων ολετήρων του Εθνους που ανακάλυψαν ότι η Κύπρος είναι μακρυά, έκαναν δώρα στον εαυτόν τους, κατέβασαν σημαίες και ευχαρίστησαν.

Ο Ιωάννης Μεταξάς περνάει την δοκιμασία του χρόνου και το πέρασμα του με άριστα . Σήμερα 74 χρόνια από την 4η Αυγούστου 1936 και 69 χρόνια από τον θάνατό του αφθονούν οι βιογραφίες του, οι περισσότερες συκοφαντικές, υβριστικές και ανόητες γραμμένες από πανεπιστημιακούς, ξυλόσοφους λογάδες, δημόσιους υπαλλήλους που αγωνίζονται για το ψωμάκι τους ή το κρουασάν ελπίζοντας για καμιά θεσούλα επισκέπτη καθηγητή στην Εσπερία και τυμβωρυχόντας στα απορρίμματα των αρχείων συνθέτουν ιστορικά παραμύθια. Αφθονούν τα "περισπούδαστα" άρθρα από πουλημένους κονδυλοφόρους, πλέκτες των αερόλογων και των ανόητων ψάλτες, που προσπαθούν να βγάλουν κανένα τάλιρο με πολύ λογισμό αλλά καθόλου αυτοπεποίθηση.

Ήτανε, είναι και θα είναι ο μοναδικός πολιτικός που δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Δεν άλλαξε τις σκέψεις του, τα πιστεύω του. Δεν προσαρμόστηκε στις ανάγκες τις στιγμής ώστε να διευκολύνει την πολιτική του καριέρα. Πόσοι και ποίοι πολιτικοί της σημερινής Ελλάδας έχουν αυτό το προνόμιο; Κανένας! Τα τελευταία πενήντα χρόνια οι εναγκαλισμοί του χθές εναλλάσσονται με τις ύβρεις του σήμερα και στη μέση ο λαός περιμένει μια καλύτερη μέρα, βλέποντας τα όνειρα του να ποδοπατούνται, τις ελπίδες του να λεηλατούνται στο όνομα της δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που από πολίτευμα έχει μετατραπεί σε ιδεολόγημα. Έχει μετατραπεί στην στυγνότερη μορφή δικτατορίας όπου στον λαό της Ελλάδας επιβάλλονται οι ανεξέλεγχετες παρορμήσεις του αφιονισμένου όχλου. Ενός όχλου που κυριαρχείται από ένστικτα,. τρώει τα ψίχουλα που περισσεύουν από το τραπέζι της κομματικής νομενκλατούρας ήσυχος ασυνείδητος και ευτυχής μη έχοντας γνωρίσει άλλη ευτυχία παρά μόνο την πλάνη της ευτυχίας των reality show. Και μία ναρκισσιστική αριστερά που αυτοαποκαλείται “δημοκρατική” με την πτώση του υπαρκτού, της πνευματικής της πατρίδας, έσπευσε να πνίξει το πένθος μπουκώνοντας το απύλωτο στόμα της με το βιός της Ελλάδας και τις επιδοτήσεις του State Department και του Soros.

Ο Ιωάννης Μεταξάς ήτανε, είναι και θα παραμείνει ο μοναδικός πολιτικός που μέσα στην Βουλή, («αυτό το μπορντέλο όπου τριακόσοι μασκαράδες γαμούν τις πολιτικές ελευθερίες του ελληνικού λαού» Μ. Καραγάτση, Τα στερνά του Μίχαλου, σελ. 225), βροντοφώναξε. ΕΓΩ! Αναλαμβάνω τις ευθύνες....και η βουλή υποτάχθηκε. Τα ανθρωπάκια γίνανε χαμηλά-χαμηλά, ισόπεδα, ταπεινά, χώμα-γιοφύρι να γενώ να με πατήσεις άρχοντά μου, δουλοπρεπείς χατζηαβάτηδες και των ψήφισαν Πρωθυπουργό..και μετά άρχισαν να στριμώχνονται στις πόρτες των ξένων πρεσβειών γλείφοντας τα πόδια των ισχυρών πρακτορεύοντας την Ελλάδα μπας και τους ξαναπαραδόσουν την εξουσία.

Μετά το 1974 οι εκπορνοποιημένοι όχλοι όρμησαν με γερανούς και τσιγκέλια και γκρέμισαν κάθε άγαλμα και κάθε προτομή του. Οι ίδιοι αυτοί συρφετοί μέσα στην υστερία τους περνάνε μπρος από το άγαλμα του Τρούμαν και δεν έχουν τους γεννητικούς αδένες να το ρίξουν δημόσια , με νταιλίκι και τσαμπουκά, όπως έριξαν του Μεταξά. Του Τρούμαν που συν τοις άλλοις, έκαψε με napalm τους ομοϊδεάτες τους στο Γράμμο... Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει απο τους δειλούς νταήδες της απελπισίας επιγόνους των καπεταναίων; Τι μπορεί κανείς να περιμένει από του λαϊκούς ηγέτες που ιδρώνουν μπάς και η κόρη ή γιος δεν πάρει την πολυπόθητη υποτροφία για το......Έτσι δεν είναι σύντροφοι .και συντρόφισσeς....;

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Η αλήθεια πονάει...


Γεια σας,
στο ιστολόγιο Πολιτική Ανάλυση, υπάρχει ένα νέο άρθρο με τίτλο "Η αλήθεια πονάει..."

Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι πάντα ευπρόσδεκτα...

Γιώργος Φακίτσας
Πολιτική Ανάλυση

Ιωάννης Μεταξάς. Ακόμη και ο τάφος του φοβίζει...

Σημερα η RealNew στο κομμάτι της ιστορίας (σελ. 40) έχει το οδοιπορικό περιπλάνησης του Τάσσου Κοντογιαννίδη στην “πολιτεία της σιωπής”, το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Περπάτησε άναμεσα στους τάφους και μας έδωσε μία γεύση του απέραντου μουσείου τέχνης και ιστορίας που είναι το Α’ Νεκροταφείο. Τα αγάλματα, οι επιτύμβιες στήλες (όχι επιτύμβιοι στύλοι, που γράφει στο κειιμενάκι του) είναι οι μάρτυρες μίας γόνιμης και εμπνευσμένης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα του τότε, που παρά τις αντιξοότητες, οικονομικές και πολιτικές, δημιούργησε “την Κοιμωμένη”, “το παιδάκι και ο φύλαξ ΄Αγγελος”, “η γυναίκα με το ειλητάριο”.
Κλείνει με την μνημόνευση των ονομάτων μερικών επιφανών ανδρών και γυναικών που άφησαν την σφραγίδα τους στην νεότερη ιστορία του τόπου μας. ‘Αφησε έκτός την ηγετική μορφή του Ιωάννη Μεταξά. Ακόμα και ο τάφος του τον φοβίζει.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος-ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ


Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ’ τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ‘ ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα ‘ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ’ τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP