Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρόβλημα των Σκοπίων είναι και το Ισλάμ

Τα Σκόπια δεν εφάρμοσαν όσα υπέρ των Αλβανών προβλέφθηκαν στη Συμφωνία της Αχρίδας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς οχλήσεις από πλευράς τους
 
Τα Σκόπια, μάς μιμούνται στον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, αντί να διδαχθούν από τα λάθη μας. Την άσκηση δηλαδή εξωτερικής πολιτικής, κοντόφθαλμης θα έλεγα, αντί ενός μακρόπνοου σχεδιασμού, που θα υλοποιείται σταδιακά και με σοβαρότητα. Και δεν αναφέρομαι στην επί 20ετία διαταραχή των μεταξύ μας σχέσεων, αλλά στις ενδοκρατικές σχέσεις Αλβανών και Σλάβων.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία της Αχρίδας (και ας πάψουν κάποτε, απαίδευτοι συνάδελφοι να την αποκαλούν Οχρίδα, οι Έλληνες την έκτισαν) προ 10 ετών, κατ' εντολή των Η.Π.Α. επήλθε μια επιφανειακή σύγκλιση. Δεν εφαρμόστηκαν όμως όσα υπέρ των Αλβανών προβλέφθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς οχλήσεις από πλευράς τους.

Όμως, παρά τη δυσαρέσκεια που εκφράζουν στις δηλώσεις τους οι Αλβανοί, δεν αντιδρούν δυναμικά όπως θα περίμενε κανείς. Η εξήγηση ίσως βρίσκεται σε κάποιες δηλώσεις των πολιτικών τους, που δεν προσέχθηκαν ιδιαίτερα από την πλειοψηφία των Σλάβων στη γειτονική χώρα. Η τελευταία δήλωση επ' αυτού, ανήκει στον Αλί Αχμέτι, αρχηγό του κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση» (DUI). Είπε, ότι στο εγγύς μέλλον, στα Σκόπια «μπορεί να εκλεγεί ένας Αλβανός πρόεδρος ή πρωθυπουργός».

«Είναι φυσιολογικό, είπε, σε μερικά χρόνια πρωθυπουργός ή πρόεδρος της χώρας να εκλεγεί ένας Αλβανός. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι η χώρα αυτή είναι και των Αλβανών», και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να προβλέψω τι θα συμβεί μετά από 4-5 χρόνια, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις και τις πολιτικές διαδικασίες καθώς και τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των εταίρων».

Δεν τα είπε όλα αυτή τη φορά. Σε παλαιότερη δήλωσή του είχε πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ότι αν συνεχιστεί η γεννητικότητα των Αλβανών και Σλάβων με τους ίδιους ρυθμούς, πολύ σύντομα οι Αλβανοί θα είναι πλειοψηφία. Τι χρεία επομένως για ένοπλη αντίσταση, όπως αυτή του 2001;

Παρενθετικά να πούμε, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ, οι γηγενείς Έλληνες θα είναι μειοψηφία στην Ελλάδα σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες.

Δεν είναι όμως μόνον οι Αλβανοί το πρόβλημα. Αλλά και ότι η ηγεσία των Σκοπίων, αποδέχεται κάθε «φιλική προσφορά» των ισλαμιστών, παρά τις προειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών δυτικών χωρών, ότι εκτός από τα αραβικά κεφάλαια εισρέουν και φονταμενταλιστικές ιδεολογίες. Και μπορεί οι Αλβανοί να είναι μουσουλμάνοι κατ’ όνομα, αλλά μέσα στο πλήθος εύκολα δημιουργούνται πυρήνες. Δεν χρειάζεται άλλωστε μεγάλος αριθμός, αλλά αποφασισμένοι «ιδεολόγοι».

Παρά την προσπάθεια των Τούρκων να περάσουν τον νέο-οθωμανισμό και τα άφθονα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν στα Σκόπια (πρώτη επενδυτική χώρα), δεν κατόρθωσαν να πείσουν τους Σκοπιανούς, ώστε το νέο τζαμί που αναγέρθηκε στο Τέτοβο, να μη έχει το αραβικό στυλ, που δεν υπήρχε άλλωστε στα Βαλκάνια, παρά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Αυτό οφείλεται στο ότι τα κονδύλια δόθηκαν από τους Ουαχαμπιστές της Σαουδικής Αραβίας (ή βαχαμπιστές), οι οποίοι κηρύσσουν ότι πρέπει να επιβληθεί παντού η σαρία, και ότι αυτό δεν γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με ένοπλη επανάσταση. Ούτε τις «συμβουλές» του αμερικανικού ΥΠΕΞ άκουσαν, που ναι μεν θέλει τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια για να μη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι ορθόδοξοι Ρώσοι (αφού οι χριστιανοί σύντομα θα καταστούν μειονότητες), αλλά με τίποτε δεν ανέχονται τις ακραίες φατρίες.

Όπως είπαμε πιο πάνω, οι Αλβανοί είναι αδιάφοροι μουσουλμάνοι, αλλά όποιος μελετήσει την πολιτική ιστορία των Βαλκανίων, διαπιστώνει ότι ποτέ δεν είπαν όχι στο γεμάτο πορτοφόλι που τους προσφέρεται. Και οι Σαουδάραβες το γνωρίζουν φυσικά αυτό.

Ο Μακεδών

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP