Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Sarah Hilton Miss Bikini World

Sarah Hilton Miss Bikini World

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Μια λέξη μια ιστορία-Περί ΗΡΩΩΝ νέα στοιχεία

Αγαπητοί φίλοι
Όπως έχω επανειλημένα πει ότι δεν είμαι αλάνθαστος και γι' αυτό έχω την άνεση να διορθώνω τα λάθη μου όταν τα αναγνωρίζω. Αυτό οι παλαιοί αναγνώστες το ξέρετε και οι νέοι θέλω να το μάθετε μια και πρέπει, είναι απόλυτα αναγκαίο, να απομυθοποιώ τον εαυτό μου μια και ο κίνδυνος να το καβαλήσω το καλάμι είναι πάντα εδώ υπαρκτός.
Στο προκείμενο τώρα.
Όπως έχω πει, ελπίζω αρκετά καθαρά για όλους, πολλές από τις "γνωστές" έννοιες είναι στην πραγματικότητα άγνωστες μια και άλλα λέγανε αυτοί και άλλα καταλαβαίνουμε εμείς, κάτι σαν το "αλλα ακούν τ' αυτιά μου και άλλα λέει η θεια μου", μια και τα συμφραζόμενα δεν βοηθούν. Αλλά ακόμη και όπου βοηθούν το ακριβές νόημα είναι άλλο που όμως δίνει τελικά μια κοντινή έννοια.
Παράδειγμα το ΝΟΣΦΙ. Εμείς πιστεύουμε σήμερα, μία από τις ερμηνείες μια και οι "ειδικοί" σε κάθε φράση δίνουν και άλλη έννοια, τόσο καλά, ότι σημαίνει κάτι σαν "χώρια" μάλλον δίνοντας την έννοια του κοντά.
Η πραγματικότητα βέβαια απέχει αλλά πριν σας πω το τι σημαίνει θέλω να σας θυμίσω το πως λένε στην αργκό το κοντά "ένα τσιγάρο δρόμος". Ε! εδώ το ΝΟΣΦΙ σημαίνει την απόσταση που μπορεί να διασχίσει κανείς με ένα είδος οχήματος που μάλλον παραπέμπει σε αυτά τα καινούργια "ηλεκτρικά" ποδήλατα πόλεως που χρησιμοποιούν εσχάτως και στα διάφορα meeting στίβου. Άρα δεν πάει πολύ μακριά και άρα κοντά. Βλέπετε πως η τεχνολογία κύκλους κάνει!!
Ας πάμε όμως στους ήρωες.
Η συνέχεια στο http://operiplous.blogspot.com

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Λιακοπουλος Ραδιο live (24-2-2011) 2-5

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Μια άλλη ανάρτηση Νο 2 Chemtrails

Αγαπητοί φίλοι
Σήμερα μια και είναι μια περίεργη ημέρα θα κάνω και δεύτερη ανάρτηση πάλι διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Πάλι αφορά σκέψεις που θα κάνω "φωναχτά" για να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου περισσότερο μια και δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα στην πραγματικότητα.
Εδώ και τέσσερα χρόνια ζω σε μια χώρα όπου το τεχνητό φαινόμενο των chemtrails είναι σχεδόν καθημερινό.
Είχα ακούσει γι' αυτό διάφορα και ακόμη δεν έχω βρει μια λογική εξήγηση πέρα από την βεβαιότητα πλέον ότι το γνω΄ζω σίγυρα τώρα πια ότι είναι πραγματικό.
Θα περιγράψω εν συντομία τι συμβαίνει στον ουρανό την στιγμή εκείνη για να καταλάβετε το μέγεθος αλλά και να αντιληφθείτε την μεγάλη μου απορία και το τεράστιο γιατί.
Αρχικά μένω στον τελευταίο όροφο ενός ψηλού κτηρίου με τεράστιο οπτικό πεδίο. Έτσι μπορώ να αντιληφθώ το τι συμβαίνει γύρω μου σε αντίθεση με το αν έμενα χαμηλά. Άλλωστε σε μια χώρα όπου τις 300 ημέρες τον χρόνο ή και περισσότερο βρέχει και άρα είσαι μέσα, μόνο αν είσαι ψηλά μπορείς να το αντιληφθείς. Άλλωστε όταν βρέχει κανείς δεν κοιτά τον ουρανό.
Η εξέλιξη του "φαινομένου γίνεται ως εξής:
Δεκάδες αεροπλάνα σε πορείες κάθετες και παράλληλες, όσες οι γραμμές ενός σταυρόλεξου περνούν σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα σε χαμηλό σχετικά ύψος, χαμηλότερα από τις συνηθισμένες πτήσεις, αφήνοντας πίσω τους τις άσπρες αυτές γραμμές που κάποιες λίγες φορές ήταν και κόκκινες.
Το άσπρο αυτό νέφος σιγά-σιγά εξαπλώνεται ενώνεται και γίνεται ένα στρώμα που σκεπάζει ολόκληρο τον ουρανό.
Αυτό εν ολίγης είναι όσα εδώ και τέσσερα χρόνια ζω.
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί επαναλαμβάνω μια λίγο πολύ γνωστή ιστορία!
Ο λόγος φίλοι μου είναι ο εξής:
Ενώ έχω διαβάσει διάφορες εικασίες για πειράματα με χημικά κλπ εγώ παρατήρησα ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός. Φυσικά μαζί μ' εμένα και η οικογένειά μου.
Φαντάζομαι ότι πολλές φορές όλοι σας προσπαθήσατε να καταλάβετε το γιατί μια και αν ψεκάζουν χημικά δεν υπάρχουν φυσικές αποδείξεις και ούτε κάποια ιδιαίτερη θνησιμότητα ή κάτι αντίστοιχο για να υποστηρίξει κανείς σοβαρά τα περί ασθενειών κλπ.
Τις ίδιες σκέψεις έκανα και εγώ αλλά όπως σας είπα λόγω θέσεως μπορούσα να παρατηρώ το γεγονός καθε φορά. Παρατήρησα λοιπόν το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο. Ο "εχθρός" των ψεκαστών δεν είναι άλλος από τον ήλιο. Αυτόν αντιμάχονται. Το γιατί δεν το ξέρω αλλά δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα. Κάθε φορά που ο καιρός πάει να φανεί ότι ίσως καθαρίσει από τα σύννεφα και βγει ο ήλιος ξεχύνονται δεκάδες αεροπλάνα και τον καλύπτουν όπως προείπα.
Φυσικά τις ημέρες που και η φύση δεν τους βοηθά με κάποια μικρή συννεφιά ο ήλιος καταφέρνει να διαλύσει τα τεχνητά αυτά σύννεφα και να φανεί αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει στην έτσι κι αλλιώς βροχερή αυτή χώρα. Μάλιστα όταν αποτύχουν την πρώτη δεν φοβούνται να ξαναβγούν και δεύτερη ή σπανίως και τρίτη φορά.
Είμαι απόλυτα πεπισμένος ότι για κάποιο λόγο τους φοβίζει ο ήλιος.
Φυσικά όταν σε φοβίζει ο ήλιος δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
ή ο ήλιος και οι αχτίνες του είναι τόσο ισχυρές που προσπαθούν να προστατέψουν τους πολίτες τους( μάλλον απίθανο)
ή κάποιοι για κάποιον αδιόρατο λόγο έχουν κάποιου είδους φωτοευαισθησία και ...λαμβάνουν τα μέτρα τους, όπως ας πούμε τα κινματογραφικά βαμπίρ απέφευγαν τον ήλιο για να μην καούν.
Ελπίζω ότι υπάρχει και τρίτη εξήγηση.
Καλησπέρα σας

Τι εκπροσωπεί η Βουλή;...

"..το μπορντέλλο, όπου τριακόσιοι μασκαράδες γαμούν τις πολιτικές ελευθερίες του ελληνικού λαού! " Μ. Καραγάτση, "Τα Στερνά του Μίχαλου"

Στη Βουλή της Ελλάδας υπάρχουν ουσιαστικώς δυο μεγάλα κόμματα, δηλαδή, δυο οργανωμένα εχθρικά στρατόπεδα, των οποίων η ψυχή είναι τα πάθη. Το ένα που κατέχει την εξουσία και το άλλο που είναι μακρά της αρχής και που πάντοτε αυτοτιτλοφορείται “το κόμμα του λαού”. Ο αντικειμενικός σκοπός της πολιτικής είναι φυσικά η κατάκτηση της εξουσίας. Στην χώρα μας όμως η κατάκτηση της εξουσίας επιδιώκεται, επί 35+1 χρόνια, όχι για την επικράτηση της μίας ή άλλης ιδεολογίας., αλλά προς εξασφάλιση θέσεων, κάτι εις χρυσόν και κυρίως προς εκδίκηση. “απόψε πεθαίνει η δεξιά” του 1981. Τα σκάγια που βρήκαν στα παράθυρά τους οι οπαδοί της ΝΔ, την επομένη του θανάτου της δεξιάς του 35% των Ελλήνων, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Οι πρασινοφρουροί, οι κλαδικές φρόντισαν για την ολοκλήρωση της εκδίκησης.

Στην Βουλή αντιπροσωπεύονται οι Έλληνες αλλά επίσης τα ατομικά συμφέροντα, τα φλογερά πάθη, αλλά δεν αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα. Στην Βουλή η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει τους ειλικρινής και εύγλωττους αντιπροσώπους της. Είναι φυσικό το να διεξάγονται εκεί οι οξύτεροι των πολιτικών αγώνων, αλλά αυτό που αντηχεί είναι η κραυγή του πάθους και του ασυγκράτητου φανατισμού, το ισχυρότερο και φοβερότερο όπλο στα χέρια δημαγωγών που απομάκρυναν της ελληνική ευημερία κατασπαταλώντας ασύστολα τον πλούτο της χώρας.

Αλλά και τα μικρότερα κόμματα δεν υστερούν σε πάθος. Εύκολες ρητορικές εξάρσεις, ωραίες λέξεις βαλμένες πλάι-πλαί που χαϊδεύουν τα αυτιά. Κανένα επιχείρημα για διαφώτιση, αλλά όλα τα επιχειρήματα προς ψυχική εξέγερση, προς ευκολότερη εξαπάτηση

Σήμερα η κομματική πειθαρχία έχει αντικαταστήσει την αυτόνομη σκέψη, την αυτόνομη παρουσία, την ανεξαρτησία γνώμης του βουλευτή. Μπορεί να ψελλίζουν κάποια διαφωνία από το βήμα της Βουλής ή από τα τηλεπαράθυρα. Σταματάνε εκεί, τα κεφάλια μέσα και στην ώρα της αλήθειας ψηφίζουν όπως πρέπει και όπως τους θέλει ο αρχηγός. Ο βουλευτικός θώκος είναι πολυτιμότερος από το μαρτύριο των Ελλήνων.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν είναι πάρα μαντριά χειροκροτητων, πειθαρχημένων εκφραστών τη κομματικής γραμμής.

Ασφαλώς δεν έχει λησμονηθεί η ασφυκτική επιτήρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας το 1985 ( υποψήφιος Χρ. Σαρτζετάκης) , οπότε κατά το Σύνταγμα ίσχυε η μυστική ψηφοφορία, με την χρησιμοποίηση εγχρώμων ψηφοδελτίων (κυανών) αντί των λευκών και την καταύγαση της αίθουσας με ισχυρούς προβολείς για να αποκλεισθεί η δυνατότητα αρνητικής ψήφου από μέρους των κυβερνητικών βουλευτών. Και όμως ούτε ένας δεν είχε την αξιοπρέπεια να υψώσει έστω να ψελλίσει κάτι για την αποξίωση του Κοινοβουλίου και την μεταχείριση των βουλευτών σαν εγκλείστους στο Μπούλκες.

Μήπως έχει δίκιο ο Μ.Καραγάτσης;

Μια άλλη ανάρτηση

Αγαπητοί φίλοι
Αν και το σημερινό κομμάτι δεν έχει να κάνει με το χθες αλλά με το σήμερα ή μάλλον με το αύριο θα ήθελα να σας πω ότι το σημερινό αρθράκι είναι μια δοκιμή περισσότερο σ' ένα μοντέλο σκέψεις που πρότειναν ο Όμηρος και οι Ησίοδοι(για να είμαστε ακριβείς) και αποδέχονταν απόλυτα και ο Ορφέας.
Έχω αναφέρει παλαιότερα την ύπαρξη ενός "ρολογιού" που επηρεαζεί την αρχή και την εξέλιξη γεγονότων Παγκόσμια. Αρκεί να σας πω ότι το μοντέλο αυτό σκέψης είχε "προβλέψει" τα γεγονότα στον Αφρικανικό βορρά όσο και την εκ των υστέρων ανάφλεξη της Λυβίης αλλά αυτά είναι πράγματα που ήδη έχουν γίνει και γι' αυτό ότι και να πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος θα θεωρηθούν εκ του ασφαλούς και μόνο. Έτσι αποφάσισα να εκθέσω τ' αποτελέσματα αυτού του μοντέλου για το επόμενο χρονικό διαστημα, με επίκεντρο την χώρα μας κυρίως που μπορώ έστω και στοιχειωδώς να υποθέσω μια και είμαι απλά στην αρχή μιας προσπάθειας αποκωδικοποίησης που ίσως τελικά αποδειχθεί λανθασμένη. Πάντως αν δεν εκτεθώ δεν θα ξέρω και δεν θα ξέρετε αν έχω δίκιο ή όχι.
Η συνέχεια στο http://operipous.blogspot.com

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους.....

Πρόσκληση σε Debate

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα μόνο καλό μπορεί να κάνει

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Σουηδίας 61, Κολωνάκι)

Το debate ξεκινάει στις 19:00 και ολοκληρώνεται στις 21:00 (Πέρας προσέλευσης: 18.50).

Μία συνεργασία της Intelligence Squared Greece [IQ2] και του British Council Greece

Υπέρ της Πρότασης

Tariq Ramadan, Καθηγητής Σύγχρονων Ισλαμικών Σπουδών, Oxford University

Άννα Τριανταφυλλίδου, Ερευνήτρια Α’, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Καθηγήτρια στο Robert Schuman Centre for Advanced Studies του European University Institute, Φλωρεντία

Chadi Ayoubi, Δημοσιογράφος, Ανταποκριτής του Al Jazeera στην Ελλάδα, Ιδρυτής του www.islam.gr

Κατά της Πρότασης

Douglas Murray, Συγγραφέας και Διευθυντής του Κέντρου για την Κοινωνική Συνοχή στη Μεγάλη Βρετανία (Center for Social Cohesion)

Melanie Phillips, Βρετανίδα Συγγραφέας του best seller «Londonistan» και «The World Turned Upside Down: The Global Battle over God, Truth and Power»

Δημήτριος Φλούδας, Επίκουρος Καθηγητής στο Ινστιτούτο της Μόσχας για την Ανάπτυξη των Χρηματοπιστωτικών Αγορών, Ανώτερος Συνεργάτης στο HallHughes, Cambridge University

Συντονιστής

Σωτήρης Ρούσσος, Αν. Καθηγητής, Επικεφαλής του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

To debate οργανώνεται ως μέρος του προγράμματος του British Council, “Our Shared Europe” (www.oursharedeurope.org)

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση

Κρατήσεις Θέσεων:

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσεων. Για κρατήσεις μπορείτε να στείλετε email με τα στοιχεία σας στο tickets@iq2.gr ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την Κα. Καίτη Γιακουμάκη στο 210-36.92.342


The British Council is the United Kingdom's international organisation for educational opportunities and cultural relations. We are a registered charity; 209131 (England and Wales) SC037733 (Scotland). We build engagement and trust for the UK through the exchange of knowledge and ideas between people worldwide.


This message is for the use of the intended recipient(s) only. If you have received this message in error, please notify the sender and delete it. The British Council accepts no liability for loss or damage caused by software viruses and you are advised to carry out a virus check on any attachments contained in this message.
Σχόλια


Το Βρετανικό Συμβούλιο, όργανο Αγγλικής προπαγάνδας, οργανώνει “συζήτηση” με θέμα την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την “συζήτηση” που οργανώνουν οι επίγονοι των μπόγηδων των Καραολή και Δημητρίου. Η “συζήτηση” είναι ευπρόσδεκτη και εποικοδομητική. Όταν η “συζήτηση” μετατρέπεται σε κακόβουλη προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης είναι απαράδεκτη, κατακριτέα και χρήζει διερεύνησης για τα κίνητρα των διοργανωτών και τους σκοπούς που εξυπηρετούν. Συγκεκριμένα, προσέξετε το θάμα της συζήτησης:


Α) “Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα μόνο καλό μπορεί να κάνει”. Θα έπρεπε να είναι ερώτηση. Αντί για ερώτηση είναι μία κατάφαση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συζήτησης η ανέγερση του τεμένους μόνο καλό μπορεί να κάνει. Οι υποστηρικτές της πρότασης, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος του γνωστού και μη εξαιρετέου ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι οι εκφραστές μίας θέσης. Οι κατά της πρότασης γίνονται αυτομάτως υποστηρικτές μίας άρνησης. Σαν αρνητές μετατρέπονται σε αντιδραστικούς προσκολλημένους σε παρωχημένα σχήματα, κολλημένους σε ξεπερασμένες ιδέες.


Β) “Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους”. Είναι η επιτομή της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Κανείς Έλληνας δεν θα αρνιόταν την ίδρυση ενός τεμένους, ενός ναού για να μπορούν οι νόμιμοι μετανάστες να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Τεμένοι υπάρχουν στην Θράκη, στη Κω στην Ρόδο όπου οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες προσεύχονται Αυτό που κρύβει το θέμα της συζήτησης είναι ότι αυτό που πρόκειται να οικοδομηθεί δεν θα είναι απλά ένα αθώο τέμενος, αλλά ένα ολόκληρο συγκρότημα που θα στεγάζει σχολεία, κέντρα σπουδών. Συγκρότημα που κανείς δεν θα το ελέγχει και κανείς δεν θα ξέρει τι θα διδάσκεται. Θα μπορεί να μετατραπεί, πολύ γρήγορα, σε κέντρο μισαλλοδοξίας φανατισμού και πιθανόν τρομοκρατίας και μιάς μελλοντικής τζιχάντ κατά των απίστων Ελλήνων χριστιανών. Κέντρο μίας ισλαμικής Πέμπτης Φάλαγγας τρομοκρατών και συμπαθούντων που θα είναι σε ετοιμότητα. Έτοιμοι ανά πάσαν στιγμή και σε χρόνο μηδέν να συνετίσουν τους δύστροπους Έλληνες.


Το Ισλάμ χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο. Η ναζιστική Γερμανία το χρησιμοποίησε για να κινητοποίηση τους αραβικούς πληθυσμούς κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας Η CIA τους μουσουλμάνους επιστράτευσε στο Αφγανιστάν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Οι μουσουλμάνοι είναι το εργαλείο στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ρωσίας αλλά και της Κίνας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν μυαλό και στους Έλληνες που εξακολουθούν να πιστεύουν στην εθνική τους ταυτότητα και να αρνούνται τον ισοπεδοτισμό που θέλει να επιβάλει η Νέα Τάξη.

Tι ακριβώς έγινε στο Βερολίνο – Επιστολή ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ (ΜΟΝΤΑΡΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ )Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές εναντίον του Παπανδρέου

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ 

Μπορεί εδω να ειδαμε τον ΓΑΠ να ζητάει κάποιον εκπροσωπο των φοιτητων να μιλήσει.

Η αλήθεια όμως ειναι οτι οταν η εκπρόσωπος των φοιτητριών βάδισε
προς το βημα κάποια στιβαρά χέρια την σταμάτησαν!Την ιδια στιγμή ο
κ.Παπανδρέου συνέχιζε να ζητα κάποιον εκπρόσωπο...


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.
Mια μαρτυρία από πρώτο χέρι για την αντίληψη περί δημοκρατίας του πρωθυπουργού μας.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ 
πολύ ενδιαφέρον προς το τέλος , η κουβέντα της κοπέλας
με τη κάμερα με έναν Έλληνα δημοσιογράφο, από τη φωνή υποθέτω το
Χασαπόπουλο του mega όπου τον ρωτά να όλα αυτά θα τα δείξουν στα δελτία
τους και αυτός προσβλήθηκε, φυσικά τίποτα δε δείξανε παρά μόνο
μονταρισμένα βίντεο και ανέφεραν τους Έλληνες φοιτητές ως αναρχικούς.
Βλέπω το Παπανδρέου να ακολουθεί το δρόμο των φίλων του απο της
Σοσιαλιστική Διεθνούς, από την Αίγυπτο
 


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Κανένας Έλληνας δημοσιογράφος (από τους
πολλούς που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, μεταξύ των οποίων και ο
Χασαπόπουλος) δεν ενδιαφέρθηκε να μας μιλήσει,
σε αντίθεση με ξένους
συναδέλφους τους. Μας άκουσαν με προσοχή δημοσιογράφοι της Deutsche
Welle, των London Financial Times και άλλων εντύπων.......... 

  ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ AΠΟ ΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ

Μ.Τσαμαλίκος

ΤΜΣ/ΑΠΘ
ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ
http://anemos5.blogspot.com/2011/02/t.html

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Χτύπημα στον ρατσισμό....Ο κύριος Καστανίδης έδωσε στην δημοσιότητα το νομοσχέδιο που θα τιμωρεί τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις.
“Αποφασιστικό χτύπημα στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις δίνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που τιμωρεί αυστηρότερα τέτοιες ενέργειες, ενώ προβλέπει για πρώτη φορά και την τιμωρία νομικών προσώπων (επιχειρήσεων κ.λπ.) που εμπλέκονται μέσω στελεχών τους σε ρατσιστικές εκδηλώσεις”. (Εθνος 23/2/2011)

Είναι πράγματι ένα “προοδευτικό” νομοσχέδιο. Θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες να καταλάβουν ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι “Η διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων ρατσισμού, ξενοφοβίας θα γίνεται αυτεπαγγέλτως από τις αρχές, χωρίς να εξαρτάται από καταγγελίες, μηνύσεις των συνήθως διστακτικών και ευάλωτων θυμάτων”.
Θα δούμε αν η αυτεπάγγελτος δίωξη θα επεκταθεί και σε εκείνους που αποκαλούν τους Έλληνες με απαξιωτικό τρόπο “Ελληναράδες”, “‘Ελληνάρες” “εθνικια”, τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων “στρατόκαυλους”, λέξεις που προκαλούν εχθροπάθειες και ενδεχομένως βιαιοπραγίες. Είναι άξιο περιέργειας να δούμε αν οι χρήστες των καθόλου αυτών επαινετικών λέξεων θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Θα έχει ενδιαφέρον αν η προστασία του νόμου θα επεκταθεί και στους Έλληνες πολίτες που οι διάφοροι δήθεν από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες προσβάλουν ασύστολα το θρησκευτικό τους συναίσθημα με όρους όπως το “ελληνορθόδοξο ιδεολόγημα”. Αναφέρονται κατά τρόπο απαξιωτικό για τους ορθοδόξους ιερείς π.χ.Ραδιο Αρβύλα, και τους ορθόδοξους πιστούς σε αντίθεση με τους εκσυγχρονιστές δημιουργώντας κύματα εμπάθειας και καλλιεργώντας την μισαλλοδοξία ή απαξιώνουν τα εθνικά σύμβολά καίγοντας ελληνικές σημαίες. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει αν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι τουρκολάγνοι που μετριάζουν ή ψυχρά αρνούνται την γενοκτονία των Αρμενίων. Γενοκτονία που έχει αναγνωριστεί από τα κοινοβούλια πολλών κρατών και στη Γαλλία η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων τιμωρείται.

Είναι πράγματι ένα εκσυγχρονισμένο νομοσχέδιο, ένα προοδευτικό νομοσχέδιο άλλα και συγχρόνως η εφαρμογή του, όταν ψηφισθεί από την Βουλή, θα είναι η δοκιμασία που θα αποδείξει και στον πλέον δύσπιστο, ποιος κυβερνάει την Ελλάδα.
.

Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ!....

.

..... προσβλέπουμε στην Ελλάδα σαν ακατάλυτο ιδέα σαν ανώτερο πολιτισμό, σαν κρυσταλλίνη φιλοσοφία, σαν τρόπο και σκοπό ζωής. Η αντίληψή μας για την ζωή, την ιστορία, την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη έχει χαρακτήρα καθαρά υπερφυσικό. Αντίληψη σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται οι αξίες της ανθρώπινης προσωπικότητας και που κάθε δραστηριοποίηση και αγών δημιουργούνται με βάση ένα οργανικό σύστημα που προσλαμβάνει ανωτέρα σημασία και έννοια. Την ηθική έννοια της ζωής εκφράζει μια αριστοκρατία του χαρακτήρα και της σκέψης που δια της θυσίας υψώνεται και επιβάλλεται καθ' ότι βασίζεται στην φυσική και ποιοτική υπόσταση του ατόμου.

Στην ατομιστική, εξισωτική και ελευθεριωτική αντίληψη της ζωής εμείς οι Ελληνες αντιπαραθέτουμε αξίες διάκρισης και ποιότητας. Σε αντίθεση των «δικαιωμάτων του ανθρώπου» προτάσσομεν τα «καθήκοντα και υποχρεώσεις του Ανθρώπου» η εκπλήρωση των οποίων προσδίδει στον άνθρωπο αξιοπρέπεια και τιμή που δεν απονέμεται στον οποιονδήποτε αλλά κατακτάται. Πίστη μας και συνεπώς ιδεώδες αποτελεί η κοσμοθεωρία του ελληνισμού σαν υπερφυσική αντίληψη της ζωής δια του ανυπέρβλητου ιδεαλισμού της ελληνικής φιλοσοφίας, της έξαρσης του πνεύματος και του εξευγενισμού του συναισθήματος.

Η πραγματική αντίθεσή μας προς τις σύγχρονες υλιστικές, κερδοσκοπικές και αθροιστικές κακοδαιμονίες έγκειται στη ιδέα ενός ποιοτικού πολιτισμού και εναντίον των καθαρά ποσοτικών αντιλήψεων μιάς αδιαφοροποίητου ανθρωπότητας. Στην κοινωνική διάταξη των πεποιθήσεων του Ελληνα Ανθρώπου η ελευθερία δεν μπορεί να κατανοηθεί ατομοκιστικά ή κατα μέρος παρά μόνο σε σχέση με την προσφοράν μέσα στο οργανικό σύνολο. Το Εθνος απο γεγονός φυσικό και καθορισμένο από τον εθνικό συντελεστή (εδαφικού, παραδόσεων, ιστορικού, γλωσσικού) καθίσταται πνευματικό γεγονός όταν ακεραιοποιήται εντός και από το Κράτος. Το Κράτος εκφράζει την ανωτέρα συνείδηση του Εθνους που εντός αυτού και από αυτό εκδηλώνεται σαν ιδέα και ισχύς.

Οι Ελληνες ακράδαντα προσηλωμένοι στα ιδεώδη τους καθίστανται υπέρτεροι κάθε ποσοτικής-υλιστικής αντίληψης. Η πίστη προς αυτά αποτελεί βάση και κινητήριο δύναμη των αγώνων τους καθώς η επιβολή των αποτελεί το υπέρτατο καθήκον τους ως σκέψη και δράση. Πιστεύουν στις πλέον υψηλές πνευματικές αξίες, στην Ζωή σαν κατάκτηση, πρωταρχικά σαν καθήκον και κατα δεύτερον λόγο σαν δικαίωμα.

Jennifer Ellison Hot Posing

Jennifer Lesley Ellison is an English actress, glamour model, television personality, dancer and singer.

Διαβάστε περισσότερα »

Η πορεία στην Αθήνα LIVE από το STOPCARTEL TV πατηστε στο βελακι

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι "Κοσμοπολίτες"Έχει πήξει η Ελλάδα από διάφορους ξεριζωμένους, εθνοφοβικούς κυριαρχούμενους από υποσυνείδητα πλέγματα μειονεξίας αποτυχημένου Μογγόλου, ικανούς ή κατάλληλους , ανίκανους η ακατάλληλους για πολλά ίσως - και τόνα και τ' άλλο το ίδιο κάνει. Λαζόπουλοι, Ράδιο Αρβύλες Τατσόπουλοι και το κακό συναπαντημα. Είναι αυτοί που γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι "πληροφορημένοι" χολερικοί παγκοσμιολάγνοι ξερόλες , μαλαγάνες και ανούσιοι. Ξερνανε από τα κανάλια και τις στήλες των εφημερίδων χολή και δηλητήριο και αγκυλωμένς απόψεις. Δημοσιεύουν αυθαίρετες πολιτικές αναλύσεις για όλα και για όλους με μαχητικές απαιτήσεις υψίστης εγκυρότητας. Ξημεροβραδιάζονται στα κοινόβια και στις κοινότητες των "λογίων" και μιλάνε για όλα τα είδη του επιστητού αρτιότατα και δεν έχουν άλλον ουσιαστικό προορισμό παρά να ξεπουλάνε την ελληνικότητα για να δρέψουν την ξένη δάφνη.
Ο κόσμος τους είναι ένας κόσμος ανήθικος και κατάβαθος , ένας ταλαιπωρημένος από την βλακεία του κόσμος. Το περιβάλλον τους είναι τα φυσικά πλαίσια της ασέβειας, της πονηριάς, της λαιμαργίας, της λαμόγιας και της ηθικής ασυδοσίας. Οι άνθρωποι των καταγωγίων των μυστικών υπηρεσιών δεν τους είναι ξένοι. Είναι επιρρεπείς πρός κάθε βρωμιά και ασυδοσία. Τα σκουπίδια που μαζώνουν από τους οχετούς, μοιάζουν να τους προσφέρουν μια παράξενη ευχαρίστηση. Η λάσπη δεν τους τρομάζει. Πολλοί από αυτούς είναι κοινωνικά κατακάθια, παράσιτα, περιτρίμματα άξια μόνο για το κακό. Ανθρωποι ρευστοί, τόσο ρευστοί που κυλώντας, υπηρετώντας έναν και έχοντάς τα καλά με όλους φτάσανε εκεί που φτάσανε.
Δευτερης κατηγόριας κονδυλφόροι που μουτζουρώνανε χαρτιά, διορθώνανε την δουλειά των άλλων. Νάνοι που στη ψυχή τους φωλιαζε μίσος βαθύ. Ζούσανε σιωπηλά και ύπουλα μία άδεια ζωή, κι αναμένανε με αγωνία το γεγονός που θα τους έβγαζε από την απελπιστική αχρωμία της μετριότητάς τους, που θα τους επέτρεπε να βγουν σε κάποιο προσκήνιο, να φανούν επιτέλους, να θυμίσουν στους άλλους ανθρώπους ότι υπάρχουν. "Νάμαστε και εμείς εδώ". Και τι είδους γεγονός ήτανε αυτό που έδωσε τροφή στην χθαμαλή τους ματαιοδοξία; Ω, τίποτα εξαιρετικό! Νεά Τάξη, Παγκοσμιοποίηση. Και τίποτα άλλο. Η Νέα Τάξη τους έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγουν από το άχρωμο περιθώριό τους και να γίνουν κάτι. Τους άρπαξε στα θεληματικά της χέρια. Τους όνόμασε "κοσμοπολίτες". Τους κώλησε σαν μαλάκια στην καρύνα του πλοίου ΕΛΛΑΣ. Μπούκωσε τα απύλωτο στόμα τους με λεφτά και τους έδωσε την εντολή: Ξερνάτε τον βόθρο και τον οχετό των νεοταξικών σχηματοποιήσεων του Χάντιγκτον, των καλών "διεθνιστών" και των κακών "αναχρονιστών" ή "σκοταδιστών" ή "πατριωτών". Λοιδωρήσθε, όποιον τολμήσει να πεί πατρίδα, έθνος, εθνικό. Χλευάστε όποιον ψελλίσει Αιγαίο, Κύπρος, Μακεδονία, Έθνος, Ορδοδοξία. Θα γράφετε όπως το λέω και το θέλω. Θα αγωνίζεστε για το σχέδιο Αναν. Θα αναρωτιέστε γιατί οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλβίας άργησαν τόσο. Θα υπερασπισθείτε με μανία το βιβλίο αίσχος. Θα υπερθεματίζετε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπίων να ονομάζονται όπως θέλουν. Θα λατρεύετε τους λαθρομενανάστες. Θα ρίχνεται τον βόθρο σας κατά της εκκλησίας. Θα αποκαλείτε "ακροδεξιό" όποιον δεν δέχεται την σοφία Βερέμη στο έκτρωμα του ΣΚΑΙ 1821.
Μη τολμήσει κανένας από σας να αλλάξει γνώμη ή φανταστεί ότι έγινε κάποιος και τώρα μπορεί να μας την φέρει. Θα επιστρέψει απο εκεί που ήλθε. Θα ξαναγίνει αυτό πού ήτανε, "ένα τίποτα". Ούτε θέση διορθωτή δεν θα μπορεί να βρει. Νάστε λοιπόν ευχαριστημένοι που σας διαλέξαμε και σαν απονειμαμε τον τίτλο του "κοσμοπολίτη"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Η .....ΖΕΣΤΗ !!!!!

Hotness Μodel

Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Μια λέξη μια ιστορία.Παγκόσμια πρώτη.

Αγαπητοί φίλοι
Ξέρω ότι δεν είναι εντυπωσιακό πάντα να μιλάμε για λέξεις όπως βέβαια κάτι μπαλαφάρες που βλέπω από διάφορους "ειδικούς" επί των αρχαίων "ελλήνων" και τα αναμασήματα των ίδιων και ίδιων πραγμάτων. Μάλιστα όταν πολλά κείμενά μου είναι δυσνόητα μια και προσπαθώ να προστατεύσω τα ευρήματά μου σας αφήνω με την απορία αν όντως είμαι στα καλά μου ή έχω πέσει και 'γω στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και σας αραδιάζω φαντασίες και ψεύδη!
Θέλω να δηλώσω για μια ακόμη φορά ότι όλα είναι τόσο αληθινά όσο εγώ και εσείς αυτήν την στιγμή. Υποσχέθηκα μάλιστα στον εαυτό μου ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα είναι οι μήνες που με οποιαδήποτε θυσία θα εκδώσω έα μέρος τουλάχιστον του βιβλίου μου ώστε να αρχίσω τουλάχιστον ως προς αυτό να το παρουσιάζω σ' εσάς με περισσότερες λεπτομέρειες. Λίγους μήνες υπομονή ακόμη(ελπίζω ότι δεν θα γυρίσει πάλι ο κόσμος ανάποδα για να με αποτρέψει).
Θέλω εδώ να πω ότι όσοι δεν διάβασαν τα σχόλια στο προηγούμενο θέμα μπορούν εδώ ένα άρθρο για το τι συνέβη το 13000 πχ, δηλαδή πριν 15000 χρόνια και ποιοι έπιναν κρασί στα κρανία των Άγγλων όπως ανέφεραν οι τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις μια και ακόμη δεν με διαβάζουν. Τώρα που είπα δεν με διαβάζουν έστειλα ένα e-mail σε μια ξένη αρχαιολογική υπηρεσία δίνοντας τους τις ακριβείς συντεταγμένες μιας χαμένης πόλεως. Δεν ξέρω τι θα κάνουν γιατί δεν μου απάντησαν αλλά αν θελήσουν να ψάξουν θα έχουμε σύντομα νέα.
Έρχομαι τώρα στο σημερινό θέμα που αφορά όλους όσους θα θελήσουν ή έχουν ήδη προσπαθήσει να ακολουθήσουν παράλληλους με εμένα δρόμους θα έχουν μια ακόμη βοήθεια.
Η σημερινή μας λέξη είναι η λέξη ΖΑΘΕΟΝ. Δώστε ένα λεπτό στην πανέμορφη αυτή λέξη για να σας μιλήσει και αν δεν το κάνει ακολουθήστε το κείμενο.
Η λέξη ΖΑΘΕΟΝ-ΖΑΘΕΗΝ δίδεται από τους ειδικούς, όπως πάντα αυθαίρετα, με την έννοια του ιερού, όπως το ορίζουμε σήμερα, προφανώς παρασυρόμενοι από τις ελλειπείς τους γνώσεις και τα διάφορα "νομίζω". Άλλωστε όπως έχουμε πει ούτε η λέξη ΙΕΡΟ σημαίνει ιερό αλλά το μυτερό γι' αυτό και μας λέει ο Αχιλλέας ότι λεηλάτησαν την Θήβα την ιερή πόλη του Ηετίωνα και από εκεί πήρε την Βρισηίδα. Αναρωτιέμαι αν κανείς αναρωτήθηκε:
α) Γιατί από την Τροία πάνε στην Θήβα; και
β) Γιατί λεηλατούν μια ιερή πόλη;
Η συνέχεια στο http://operiplous.blogspot.com

Sheyla Hershey : Τα απίστευτα ..Μπαλόνια !!!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΜΕ !!!!!!
ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ !!!!!!

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι από άλλη χώρα. Εδώ στην Ελλάδα του 2011, στην Κερατέα της Αττικής


http://www.youtube.com/user/glamor111Τα γεγονότα αυτά δεν είναι από άλλη χώρα. Εδώ στην Ελλάδα του 2011, στην Κερατέα της Αττικής 8-2-2011
Ο νεαρός συνελήφθη «στο σωρό» λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του, δεν φορούσε κουκούλα και κακοποιήθηκε βάναυσα από θρασύδειλους ένστολους που προσβάλουν το σώμα της αστυνομίας.
Σύμφωνα με καταγγελία συγγενικών του προσώπων οι αστυνομικοί του έσπασαν το χέρι και τελικά με καθυστέρηση δύο ημερών και με αφόρητους πόνους, τον πήγαν στο νοσοκομείο ενώ το σπάσιμο στο κόκαλο είχε ήδη αρχίσει να «θρέφει» στραβά!

These events are not from another country. Here in Greece in 2011, the Horn of Attica 08/02/2011 The boy was arrested "in the pile" a few meters from the door, he wore a hood and brutally beaten by uniformed bully that affect the body the police. According to the complaint related persons of the officers broke his hand and finally two days late with unbearable pain, he was taken to hospital while breaking the bone had begun to "nourish" wrong!
  http://enomenoiblogers.blogspot.com

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σιγοβράζοντας…Η τελευταία λύση πριν γίνουμε Τυνησία και Αίγυπτος: «Να ψηφιστεί νέος
νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη»!

Σε καθυστέρηση ένα στα πέντε καταναλωτικά  δάνεια!Είναι Εθνική ανάγκη: «Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη»!

1.      «Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και
ρυθμίσεων από 3 μήνες που είναι τώρα σε 9 μήνες (η οποία περιπλέκει την
πίεση στους δανειολήπτες) είναι το πιο σημαντικό».


2.      μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους  και

3.      Χρονική επιμήκυνση της αποπλήρωσης όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο, Λευτεριά στους νεοσκλάβους των ληστρικών τραπεζιτών – νεοφεουδαρχών!!

Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν
από την αυτοκτονία, και η χώρα από την εξέγερση που έρχεται!

Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη!

Ακριβαίνουν τα δάνεια! Οι τράπεζες µετακυλίουν στις δόσεις το υψηλό κόστος χρήµατος

Βλέπουμε  το κακό να έρχεται κατά πάνω μας  με δρασκελιές!

Οι δανειολήπτες ασφυκτιούν και έχουν μετατραπεί σε σκλάβους των
τραπεζιτών με ανεξέλεγκτες μελλοντικές εξελίξεις (τύπου Τυνησίας,
Αιγύπτου).


Υπάρχει λύση:


1.      Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και
ρυθμίσεων από 3 μήνες που είναι τώρα σε 9 μήνες (η οποία περιπλέκει την
πίεση στους δανειολήπτες) είναι το πιο σημαντικό

2.      μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους  και

3.      Χρονική επιμήκυνση της αποπλήρωσης όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία!

Είναι Εθνική Ανάγκη για να αποφευχθεί το «μακελειό» που έρχεται, να
ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών».  Στο νέο νομοσχέδιο να
 μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως
το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των
μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη
που έρχεται!


Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο Κατσέλη απέχουν πολύ
από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών,
που είναι παντελώς κατεστραμμένοι και  με υπέρογκο επιτόκιο!!

Νέα Σεισάχθεια 2010, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!

Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 78 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν
κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα
Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους
νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!


Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) άχθος (βάρος, χρέος)

Σε νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών», θα μπορούσε να περιληφθεί:

Α. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα
δάνειο με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον
Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με
χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων
αποδοχών του πολίτη.


Β. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών
του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα
αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών,
να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο
επιτόκιο του υπάρχοντος!


Γ. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα
είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και
εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού
δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει
διακανονισμός ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των
οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται
αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το
1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη..


Δ. «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος,  ανάλογα την οικονομική
επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3  δόσεων ανά έτος, λόγω
οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση
από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού).


Ε. Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης, από τους 3 μήνες
στους 6 μήνες ή στο 1/3 της συνολικής οφειλής των δανείων και ρυθμίσεων
 (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες).

Ζ. Θετικός, αλλά ανεπαρκής, o Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ 130/Α/03.08.2010)
"ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες
διατάξεις", αλλά μερικές σημαντικές βελτιώσεις, τροποποιήσεις της
ασάφειας και χρονοβόρας διαδικασίας μπορεί να γίνουν, προς όφελος του
Πολίτη!. Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε 4 φάσεις:


Α’ φάση, Εξωδικαστικός συμβιβασμός (ο οποίος είναι έωλος και χρονοβόρος).

Β’ Φάση, Αίτηση στο Ειρηνοδικείο.

Γ’ Φάση, Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου.

Δ’ Φάση, Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός

Με την Νέα Σεισάχθεια θα επικεντρωθούμε στον «εξωδικαστικό συμβιβασμό»,
που θα είναι αυτόματος και θα έχει κανόνες συγκεκριμένους και όχι ως
τώρα γενικούς, χρονοβόρους και αφηρημένους. Αυτό θα είναι και προς
όφελος των πολιτών, αλλά και των τραπεζιτών Με αυτές τις απλές διατάξεις
θα επωφεληθούν δέκα εκατομμύρια πολίτες και δεν θα καταφύγουν στη
πολυδαίδαλη, μακροχρόνια και αμφίβολη  «δικαστική ρύθμιση» του νόμου
«υπερχρεωμένων νοικοκυριών!


Οφέλη και κινδύνους διαβλέπει η αγορά στο νέο νομοσχέδιο για τη
«διαχείριση οφειλών προς τις τράπεζες», ωστόσο όλοι αποδέχονται ότι το
έργο της είσπραξης γίνεται δυσκολότερο. Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που
οι τράπεζες θα μπορούν να διεκδικούν τα χρήματά τους από τους
κακοπληρωτές πελάτες τους θα επιφέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η
κυβέρνηση για να ρυθμίσει τη σχέση μεταξύ των εσωτερικών τμημάτων και
των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και των οφειλετών.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με
δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, ενώ οι τράπεζες θα λαμβάνουν με μεγαλύτερη
καθυστέρηση τα οφειλόμενα ή θα αναγκάζονται να τα διαγράφουν. Και ο
κίνδυνος αυτός παραμονεύει, καθώς το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση
των τηλεφωνημάτων που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η τράπεζα ή η
εταιρεία προς τον κακοπληρωτή πελάτη σε ένα ή το πολύ δύο το μήνα. Και
μάλιστα στο δεύτερο τηλεφώνημα αν ο οφειλέτης δηλώσει ρητά ότι δεν
επιθυμεί να ξαναενοχληθεί, τότε η τράπεζα θα


 είναι υποχρεωμένη να υπακούσει και να μην τον ξανακαλέσει. Το πρόβλημα
δεν είναι πόσα τηλέφωνα θα κάνει η τράπεζα αλλά πόσο θα είναι το ύψος
των μηνιαίων δόσεων του πολίτη!Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να
αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου, γνήσιου ΠΑΣΟΚ, που είναι η
μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων,
καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Ο νεοφιλελευθερισμός
κατάρρευσε παρά τα πρόσκαιρα υποστυλώματα.  Καμιά λύπηση στους
ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να
πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το
κράτος). Περίπου 8.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000


 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για
το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών
είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν
βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του
μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!!


Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν
από την αυτοκτονία, και η χώρα από Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία
της ΤτΕ αύξηση παρατηρήθηκε στο λόγο των δανείων σε καθυστέρηση προς το
σύνολο των δανείων και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό σε σύγκριση με το
τέλος του πρώτου εξαμήνου 2010. Το Σεπτέμβριο του 2010 τα δάνεια σε
καθυστέρηση ανήλθαν στο 10% του συνόλου, από 7,7% που ήταν τον Δεκέμβριο
του 2009.


   Παρατηρείται η μεγαλύτερη επιδείνωση στον τομέα της καταναλωτικής
πίστης. Ειδικότερα, στον τομέα αυτό, στο σύνολο της αγοράς, τα δάνεια σε
καθυστέρηση έφθασαν το 18,4% τον Σεπτέμβριο του 2010, από 13,4% τον
Δεκέμβριο του 2009. Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη σε μερικές τράπεζες
το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 20%.


   Στην στεγαστική πίστη τα δάνεια σε καθυστέρηση προσεγγίζουν πλέον το
10%, ανήλθαν στο 9,7% τον Σεπτέμβριο του 2010, έναντι 7,4% τον
Δεκέμβριο του 2009. Στην επιχειρηματική πίστη τα δάνεια σε καθυστέρηση
φθάνουν πλέον το 8,5% τον Σεπτέμβριο του 2010, από 6,7% τον Δεκέμβριο
του 2009.  Όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, η σημαντική επιδείνωση-
λόγω του αντίξοου μακροοικονομικού περιβάλλοντος― της χρηματοοικονομικής
κατάστασης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αναπόφευκτα επηρέασε
δυσμενώς την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των


 τραπεζών.

   Το ποσοστό κάλυψης, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, ωστόσο χρειάζεται να
αυξηθεί περαιτέρω, αν ληφθεί υπόψη η σημαντική άνοδος (δηλαδή η
επιδείνωση) του λόγου των "καθαρών" καθυστερήσεων (δηλαδή της διαφοράς
μεταξύ των δανείων σε καθυστέρηση και των συσσωρεμένων προβλέψεων για
τον πιστωτικό κίνδυνο) προς το σύνολο των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων,
καθώς και το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης του οικονομικού
περιβάλλοντος και της χρηματοοικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών και
των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.


   Για τους ανωτέρω λόγους επιβάλλεται οι τράπεζες να προχωρήσουν σε
περαιτέρω ενίσχυση του αποθέματος των προβλέψεών αυτών. Ανάγκη εξεύρεσης
από τις τράπεζες εναλλακτικών πηγών άντλησης κεφαλαίων. Ιδιαίτερες
πιέσεις δέχθηκε η ρευστότητα, καθώς κατά την υπό εξέταση περίοδο οι
ελληνικές τράπεζες ήταν αποκλεισμένες από τις διεθνείς αγορές χρήματος
και κεφαλαίων. Η εξέλιξη αυτή ήταν συνέπεια των συνεχών υποβαθμίσεων της
πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος, που αναπόφευκτα συμπαρέσυραν και
τις αξιολογήσεις των τραπεζών.


 Την ίδια περίοδο, επιπρόσθετες πιέσεις στη ρευστότητα άσκησε η σταδιακή
εκροή καταθέσεων, η οποία μάλιστα συνεχίστηκε μέχρι και τα τέλη του
2010.

   Ως αντιστάθμισμα στις ανωτέρω πιέσεις λειτούργησαν τα μέτρα
ενίσχυσης για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και η παροχή
ρευστότητας από το Ευρωσύστημα.

   Όπως όμως επισημαίνει η ΤτΕ, πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι και οι
δύο αυτές πηγές κεφαλαίων αποτελούν προσωρινή μόνο λύση των προβλημάτων
ρευστότητας των τραπεζών. Για το λόγο αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαία η
εξεύρεση από τις τράπεζες εναλλακτικών πηγών άντλησης κεφαλαίων. Μικρές
θετικές ενδείξεις στην κατεύθυνση αυτή παρείχε η άντληση κεφαλαίων από
τις διεθνείς αγορές από δύο τράπεζες μετά το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ
υπάρχει πρόθεση και άλλων τραπεζών να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις
τους πρώτους μήνες του 2011.


 Ικανοποιητική παραμένει η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών και των ομίλων τους, η οποία εμφάνισε μάλιστα μικρή άνοδο.

Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και
όχι των τραπεζιτών.!! Το μέλλον άδηλον εστί! Και ας μην ξεχνάμε...μετά
τον Σόλωνα ήρθε ο τύραννος Πεισίστρατος! Αντισταθείτε!


Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

Κολοκοτρώνη 7

Πεύκη 152 21 Αθήνα

Τηλ. 6936369717

http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Ηλιακές καταιγίδες: Μπορεί άραγε με Αναταραχές, Πολέμους, Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις κι ΕπΑναστάσεις, να συνδέονται;Ένας Θεός, όπως τον χαρακτήριζαν οι αρχαίοι, ο οποίος πάνω στο άρμα του περιδιάβαινε τα ουράνια, χαρίζοντάς το Φως του στη Γη..

Ένα αστέρι ανάμεσα σε δισεκατομμύρια άλλα, που τρέχει με ταχύτητα 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, μαζί με τους πλανήτες που γύρω του κρατά, σ’ ένα ταξίδι προς το άγνωστο, όπως τον βλέπουν οι αστρονόμοι..

Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας, ασύλληπτου μεγέθους, όπως τον χαρακτηρίζουν οι φυσικοί..

Εκείνος , που τα σκοτάδια σκορπά, εκείνος που κάθε μέρα το παρόν και τη ζεστασιά του μας δίνει, εκείνος που, μας δίνει Ζωή, όπως τον βλέπει ο κάθε Άνθρωπος..

Αλλά είναι κι Εκείνος, που και τη Ζωή να πάρει μπορεί..

Από το διαφωτισμό και μετά, όταν οι επιστήμονες ξέφυγαν από της εξέτασης τα «ιερά» τα δίκτυα, και ξεκίνησαν να τον παρατηρούν ξανά, αντιλήφθηκαν το εξής:«Παρατηρώντας τις διακυμάνσεις της ηλιακής δραστηριότητας οι αστρονόμοι διαπίστωσαν σ’ αυτές μια κάποια περιοδικότητα.

Κατά ανεξήγητο τρόπο οι ηλιακές εξάρσεις υπάκουαν σ΄ έναν 11ετή κύκλο, που καμιά φορά όμως κυμαίνονταν από 8 ως 15 έτη.

Τις χρονιές της έξαρσης τους μπορούν να εμφανιστούν στην επιφάνεια του Ήλιου ακόμη και 200 ηλιακές κηλίδες! Όταν η δραστηριότητα βρίσκεται στο ναδίρ της δεν παρατηρούνται πάνω από 10-20.

Σύμφωνα με τους ηλιοσεισμολόγους ο 11ετής κύκλος των ηλιακών κηλίδων, οι οποίες δεν είναι παρά τρομεροί «τυφώνες» πλάσματος, οφείλεται στην αναστροφή των μαγνητικών πόλων του Ήλιου, που συμβαίνει κάθε 11-13 χρόνια.»

Και υπήρξαν κάποιοι, που πέρα από την εποχή τους έβλεπαν, που συνδυάζοντας τα γεγονότα, έφτασαν στο συμπέρασμα, ότι:

«Η έξαρση των ηλιακών κηλίδων επηρεάζει καθοριστικά τις ζωές μας.

Δεν αναφερόμαστε βεβαίως μόνον στις γνωστές γεωμαγνητικές καταιγίδες, που οφείλονται στις «ηλιακές καταιγίδες», και μπορούν να προκαλέσουν σέλας, ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, ακόμη και μπλακάουτ στα ηλεκτρικά μας κυκλώματα.

Οι ηλιακές κηλίδες αυξάνουν την ανθρώπινη ευερεθιστότητα, προκαλώντας κοινωνικές αναταραχές, διαδηλώσεις, επαναστάσεις ακόμη και πολέμους!»

Και τι γίνεται σήμερα;

«Ηλιακή καταιγίδα στον Ήλιο απειλή για τις τηλεπικοινωνίες..

Διαβάστε Περισσότερα ΕΔΩ!

Adriana Lima in Black

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ !!!

Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο “καλός καγαθός” κύριος Λαζόπουλος
Ο εθνικός μας σαλτιμπάγκος και ατάλαντος ηθοποιός, δείτε την παρουσία του στην ταινία El Greco και θα καταλάβετε, κύριος Λαζόπουλος (Αλ Τσαντίρι 15/2/2011) σχολιάζοντας τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη έκανε το συνειρμικό σχόλιο: η Ελλάδα γέννησε τον Αριστοφάνη δεν γέννησε τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του τον ρόλο του Αριστοφάνη. Ο αυτόκλητος υπερασπιστής της “δημοκρατίας” με τις συναισθηματικές κορόνες του, με σπασμούς υψηλής υστερίας και στοχεύοντας σατιρικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής και του θεάματος, εκεί που βολεύει, έχει ξεπέσει χωρίς συνέπεια και φραγμούς στο κατώτερο σημείο λαϊκισμού, και υποκρισίας. Ενοχλείται από τον Αδωνι ή τον Πρέκα ή οποιονδήποτε χαρακτηρίσει σαν “ακροδεξιό” δεν δίστασε όμως να χρησιμοποιήσει σε μία εκπομπή του την λίστα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων ποιητών που βρέθηκαν εξορία και πέθαναν μακριά από την πατρίδα τους χρησιμοποιώντας την λίστα από το βιβλίο του ακροδεξιού Κώστα Πλεύρη “Ο διωγμός των Αρίστων” (Informer 12/11/2010).

Έχει απόλυτο δίκιο. Η Ελλάδα δεν γέννησε ούτε Χίτλερ ούτε Μουσολίνι. Έχει γεννήσει όμως: μηδίζοντες και ολετήρες, νενέκους και βερέμηδες, δωσίλογους και εκσυγχρονιστές, αχρείους και προοδευτικούς, εφιάλτες και δραγώνες....

Συχνά πυκνά αναφέρεται με ναρκισσιστική αμετροέπεια στον Αριστοφάνη. Ο λαοφιλής αλλά και λαϊκιστής Λάκης φωνάζει, βωμολοχεί, κοπρολαλεί, κλάνει, ωρύεται, χοροπηδάει, χτυπιέται, γενικά καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας πείσει ότι είναι ο σύγχρονος Αριστοφάνης. Μετά από ένα πρόστιμο από το ΕΣΡ είχε την απορία σε κάποιο παλιό “Αλ Τσαντίρι “«Τα μέλη του ΕΣΡ δεν έχουν παρακολουθήσει στην Επίδαυρο κωμωδία του Αριστοφάνη; Αυτό που θα κάνω στο εξής»- έλεγε ο Λάκης Λαζόπουλος- «είναι να βγάζω στο "Τσαντίρι" διαλόγους του Αριστοφάνη».

Το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Οχι Λάκη μου δεν είσαι Αριστοφάνης. Δεν μπορεί να είσαι. Ο Αριστοφάνης δεν ανήκε στην ελίτ που στηλίτευε. Είσαι ένα φαρισαίος υποκριτής το ίδιο υποκριτής με τους καλοζωισμένους πολιτικατζήδες που το βράδυ από τα μπαλκόνια κηρύσσουν την Παιδεία του λαού αλλά κάθε πρωί αποχαιρετάν τα παιδάκια τους που μπαίνουν στο σχολικό λεωφορείο που θα τα πάει τσιφ στο ιδιωτικό και από εκεί στα Πανεπιστήμια της Εσπερίας. Είσαι το ίδιο φαρισαίος υποκριτής με τους πολιτικατζήδες που από τα μπαλκόνια κηρύσσουν στο λαό τον σοσιαλισμό αλλά στην πράξη ζούνε ζωή χαρισάμενη, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση που προκάλεσαν και είναι παντού τριγύρω τους.
Ας πιστεύεις ότι θέλεις. Από τον καθένα ανάλογα με τον ναρκισσισμό, την οίηση, την αλαζονεία τον κομπασμό, την περιαυτολογία του, στον καθένα ανάλογα με την βλακεία του.
Δεν είσαι Αριστοφάνης. Δεν μπορεί να είσαι Αριστοφάνης. Γιατί το κοινό σου δεν είναι το κοινό του Αριστοφάνη.

Το κοινό του Αριστοφάνη ήταν ομότιμοι πολίτες μίας Δημοκρατίας. Δημοκρατίας “γιατί δε διοικούν οι λίγοι, αλλά οι περισσότεροι κι είναι όλοι οι πολίτες μπροστά στους νόμους ίσοι για τις ιδιωτικές τους διαφορές. για την προσωπική όμως ανάδειξη και τις τιμές, καταπώς ξεχωρίζει καθένας σε κάτι προτιμιέται στα δημόσια αξιώματα, πιο πολύ γιατί είναι ικανός παρά γιατί τον ανάδειξε ο κλήρος. ούτε πάλι κάποιος, επειδή είναι φτωχός, κι ενώ μπορεί να κάμει κάτι καλό στην πολιτεία, εμποδίζεται απ’αυτήν την ασήμαντη κοινωνική του θέση.” (Επιτάφιος, Περικλέους, 37)

“Ήταν Αθηναίοι πολίτες που φιλοσοφώντας μετ ευτελείας και φιλοκαλούντες ανευ μαλακίας είχαν βαθιά ριζωμένο μέσα τους: “Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και έν μείζονι μοίρα, παρά Θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νούν έχουσι ( Σωκράτης δια χειρός Πλάτωνος, Κρίτων 51 Α-Β).


Ήταν Αθηναίοι πολίτες που ορκίζονταν: “Ου κατασχυνώ όπλα τα ιερά, ουδ εγκαταλείψω τον παραστάτην, ότω αν στοιχήσω. Αμυνώ δε υπερ ιερών και οσίων, και μόνος και μετά πολλών. Την πατριδα δε ουκ ελάσσω παραδώσω πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι” και που στην πεδιάδα του Μαραθώνα των “χρησοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμη”

Δεν είναι δυνατό να βάλουμε στην ίδια παλάντζα το κοινό του Αριστοφάνη με τα σημερινά μικροαστικά μορμολύκεια που χειροκροτούν την κοπρολαλία, βρωμολαλία ή τις κλανιές του Λάκη. Οι πολίτες της Αθήνας, θεατές του Αριστοφάνη, είχαν παρακολουθήσει τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και μετά την συναισθηματική φόρτιση και πύκνωση είχαν ανάγκη από γέλιο. Κυρίαρχο στοιχείο του λόγου του Λάκη είναι οι βωμολοχίες, γιατί αυτές παράγουν γέλιο. Είναι ανίκανος και ατάλαντος να παράγει γέλιο, το γέλιο που παρήγαγαν οι μεγάλοι Έλληνες κωμικοί ηθοποιοί που έκαναν και κάνουν τον κόσμο να ξεραίνεται στα γέλια με τις έξυπνες ατάκες, τα ωραία σεμνά αλλά και σαφή υπονοούμενα. Ας ρίξει μια ματιά στις ταινίες τους. Δεν είναι πολύ αργά. ίσως τον βοηθήσουν να καταλάβει το κενό του και να εγκαταλείψει το επάγγελμα γιατί δεν προσφέρει τίποτα. Σε μία κοινωνία που έχει κατέβει το τελευταίο σκαλί του κακού τη σκάλα, ο Λάκης χτίζει και άλλα για να την κατεβάσει ακόμα πιό κάτω.

Με άλλοθι τον Αριστοφάνη, λες και οι βωμολοχίες του Αριστοφάνη ήταν το κυρίαρχο και σημαντικό και για σήμερα στοιχείο της αρχαίας κωμωδίας, καταφεύγει σε γαργαλιστικές περιγραφές, γαργαλιστικά ανέκδοτα για να γελάσουν τα συναισθηματικά υποσιτισμένα αντικείμενα που γεμίζουν το θέατρο ή στριμώχνονται μπροστά στις οθόνες . Γαργαλά το υπογάστριο, όπου κατά μία ειδεχθή και απορριπτέα θεωρία εδρεύει η ψυχή του ανθρώπου. Προσέξτε το μέχρι υστερίας γέλιο που προκαλεί, κυρίως στα θηλυκά, όταν μιλάει για πηδήματα και κερατώματα. Ξυπνάει μέσα τους το μαζικό κτήνος και λίγο πήδημα είναι απαραίτητο επιδόρπιο της μαζοχιστικής πανδαισίας.

Ο Αριστοφάνης ήταν αθυρόστομος αλλά για την εποχή του. Σήμερα, Λάκη μου, δεν είναι ο Αριστοφάνης αθυρόστομος αλλά οι μεταφραστές του. Μεταφράζουν ένα κείμενο αυτολεξεί παριστάνοντας ότι δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα από τότε που γράφτηκαν οι κωμωδίες μέχρι σήμερα. Το νόημα των λέξεων αλλάζει μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Στην Λυσιστρατη (60) το “επι των κελήτων διαβεβήκασ΄όρθριαι.” ο Κώστας Βάρναλης το μεταφράζει “στα καίκια τους καβάλα”, ο Πολύβιος Δημητρακόπουλος “στα τρεχαντήρια μπήκανε”, ο Φώτος Γιοφύλλης “καβαλώντας τα μουνιά”. Ο Φώτος Γιοφύλλης μετέφρασε το “κέλης” μουνί γιατί λέει ο σχολιαστής “και γάρ το γυναικείον αιδοίον κέλης παρά τοις κωμικοίς λέγεται”. Σωστός αλλά μετά από κανά δύο χιλάδες χρόνια πως είναι δυνατό να ξέρουμε αν η λέξης “κέλης” ήταν μουνί αλλά μία παρομοίωση όπως θα λέγαμε σήμερα το “πράγμα”, το “γατάκι” το “νινί”, κ.λ.π.. Αυτό μόνον ο μεταφραστής το ξέρει.

Η έννοια των λέξεων μεταβάλλεται. Δεν νομίζω ότι του Λάκη θα του άρεσε να τον προσφωνούσαμε σήμερα σαν “καλόν καγαθόν”. Την εποχή του Αριστοφάνη που τόσο επαίρεται να μνημονεύει “καλός καγαθός” ήταν ο πολίτης ο μορφωμένος, ο ανεπτυγμένος πνευματικά, ηθικά, αισθητικά ο γενναίος και ανδρείος. Αν τολμούσαμε να αποκαλέσουμε κάποιον από τους αποχαυνωμένους θεατές τους “καλόν καγαθον” θα είχε γίνει το σώσε. Θα ακούγαμε ένα βροντερό “άντε πήγαινε ρε, που θα πεις εμένα καλό και αγαθιάρη” Θα προτιμούσε το μαλάκα από το “καλόν και αγαθιάρη”. Ποια γκόμενα θα πήγαινε με κάποιον που είναι καλός και αγαθός, όταν ο αλήτης ή ο μαλάκας έχει τόση πέρασει. Κατάλαβες Λάκη μου; Αν κατάλαβες έχει καλώς. Aν πάλι δεν κατάλάβες “keep up the good work” να φχαριστηθεί και η Διαμαντοπούλου που μας θέλει αγγλομαθείς, με άλλα λόγια συνέχισε να διαβουκολίζεις τους Έλληνες και να νομίζεις ότι είσαι ο νέος Αριστοφάνης το ντελίριο είναι ανθρώπινη ατέλεια του νου.


Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP