Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ο Τζιμάκος για την Κερατέα

Σώσμα κρασί σε καινουργιο ποτήρι...Ο πρώην υπουργός και στέλεχος της μεγάλης “δημοκρατικής παράταξης” σύντροφος Αλέκος Παπαδόπουλος έδωσε μία βαρυσήμαντη συνέντευξη στον κύριο Παπαχελά στην εκπομπή “νέοι Φάκελλοι (28/3/2011). Τα είπε όλα! Έξω από τα δόντια! Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) να μας παρουσιάσουν τα λεγόμενα του σαν την απόλυτη σοφία.

Αχ! Αλέκο! Δεν μας είπες τίποτα καινούργιο. Το κόμμα σου έφερε την χώρα στην σημερινή κατάντια. Από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ (ΠΑνελληνια Οργάνωση Καθαρμάτων) άρπαξε την κυβέρνηση με το κούφιο σύνθημα “Αλλαγή” και ο λαός την εξουσία άρχισε η κατρακύλα στου κακού την σκάλα. Το κόμμα του ή η “μεγάλη δημοκρατική” έκανε δώρα στο εαυτό της, τα έδωσε όλα στην ανάγκη να γραπωθεί στην εξουσία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλλιέργησε την ιταμότητα, την λαμογιά την απαξίωση των θεσμών. Επέβαλε στην ελληνική κοινωνία την χυδαιότητα των πρασινοφρουρών. Αρκούσε να ανήκεις στην Οργάνωση Καθαρμάτων του Ανδρέα για να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Το φαυλοκρατικό σύστημα στην παπαδνρεϊκή του ολοκληρωση. Κάντε ό,τι θέλετε, αρκεί να με ψηφίζεται. Καταπατάτε τους νόμους. Διαγουμίζετε τα λεφτά του ελληνικού λαού. Μετατρέψτε τα διαλεκτικά σε βίλες και κότερα, σε BMW και σε πρώτο τραπέζι πίστας στα σκυλάδικα πολυτελείας. Αρκεί να με ψηφίζετε. Τα πακέτα στήριξης, δισεκατομμύρια Ευρώ τόσα Ευρώ που δεν είχε δει η Ελλάδα στα 150 χρόνια ανεξαρτησίας, κατασπαταλήθηκαν ασύστολα και χωρίς αιδώ και ντροπή στην ικανοποίηση των απωθημένων της κοινωνικής στέρησης του λαού. Να γίνω κάποιος.

Έρχεται ο Αλέκος σαν τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσώντα άνδρα να μα πει τί; Αργησε! Μπορεί να τον ετοιμάζουν σαν την εφεδρεία των αρίστων που θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, θα φέρει εις πέρας την δυσάρεστη δουλειά του ξεπουλήματος. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Έλληνες ρωτάνε. Που ήσουν όταν ο πλούτος της χώρας ληστευόταν. Που ήσουν όταν τα Πανεπιστήμια οι ανίκανοι, αλλά ανήκοντες στην “μεγάλη δημοκρατική παράταξη” τα μετέτρεπαν σε χωματερές των ελπίδων των νέων. Που ήσουν όταν τα σχολεία κατασκεύαζαν όχι Έλληνες πολίτες, αλλά αφισοκολλητές Που ήσουν όταν οι ανίκανοι για κάθε δραστηριότητα καταλάμβαναν θέσεις και αξιώματα με μόνο προσόν το πάχος των αφισών που είχαν κολλήσει. Μπορεί να έπεισε την μάζα, την αδιαφοροποίητη, την ουδέτερη, τα υποζύγια των ψήφων. Δεν έπεισε τους Έλληνες που για 35+1 χρόνια σιωπηλά δουλεύουν, καλλιεργούν, παράγουν χωρίς εκλεκτικές κομματικές συγγένειες. Δεν έπεισε τον αγρότη που δουλεύει την γή με αγάπη και μεράκι χωρίς να ζυγίζει το μπαμπάκι 10 φορές. Δεν έπεισε την δημόσια υπάλληλο που την είδα, με ευχάριστη έκπληξη, να ξεπερνά τον εαυτό της για να με εξυπηρέτηση. Υπάρχουν και αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα ΜΜΕ(ξαπατησης) θα βαφτίσουν τον Αλέκο στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θα τον ραντίσουν με ύσσωπο και θα καθαρισθεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος και έτσι αναβαπισμένο και καθαρό θα μας τον σερβίρουν σαν την εφεδρεία των αρίστων.

GREEK SURNAMES: Έτος 1439: Η υπογραφή του Ιωάννη Παλαιολόγου

GREEK SURNAMES: Έτος 1439: Η υπογραφή του Ιωάννη Παλαιολόγου: "Φλωρεντία 6 Ιουλίου 1439, το Διάταγμα της Ένωσης των Εκκλησιών Ένα σημαντικό κείμενο, από τα πολλά, τα οποία διαφυλάσσονται στην Β..."

Η Kate Upton έχει το πιο υπέροχο κορμί...........

......και οι πολλές δουλειές που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό το επαληθεύουν!
Απολαύστε το καυτό μοντέλο σε μια φωτογράφηση για την νέα κολεξιόν εσωρούχων της Victoria Secret.

Διαβάστε περισσότερα »

Πρώτο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Τραγουδιού "Μουσική Άμιλλα 2011"

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Ποιος φοβάται το Μίκη Θεοδωράκη


 

Η Ελλάδα βρίσκεται  στη δίνη ενός άτυπου οικονομικού  πολέμου εξαιτίας πολιτικών, που  κατά παράβαση των νόμων και της  ηθικής διέφθειραν τους πολιτικούς θεσμούς, αλλοίωσαν τον κοινωνικό ιστό, κατέστρεψαν την οικονομία της  χώρας και μας οδήγησαν στην απώλεια  της εθνικής μας κυριαρχίας, την  κηδεμονία της τρόικας και  την υπογραφή του μνημονίου.

Στις κρίσιμες συνθήκες που περνάει η χώρα μας  μια φωνή ήταν ικανή να ενώσει τους πολίτες, να τους δώσει όραμα, να του  αφυπνίσει από τον παρατεταμένο λήθαργο που τους οδήγησε το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Η φωνή ενός ανθρώπου, του Μίκη Θεοδωράκη που η πορεία της ζωής του θα τους δημιουργούσε τη σιγουριά για το καινούριο ξεκίνημα και την αναγέννηση της Ελλάδας. Ενός διεθνούς καταξιωμένου συνθέτη και πολιτικού που υπηρέτησε τις αξίες της ζωής του όρθιος και υπερήφανος.

Η κίνηση που  δημιούργησε το Δεκέμβριο του 2010 με την ιδρυτική διακήρυξη της  Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, η  καθαρή φωνή του, η αγωνία του για  την τύχη της Ελλάδας άγγιξε τις  ψυχές χιλιάδων Ελλήνων που συμπορεύονται  μαζί του στο δρόμο για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια, αξίες που το υπάρχον πολιτικό σύστημα δε στάθηκε ικανό να υπηρετήσει.

Η συνειδητοποίηση  του αδιέξοδου και απορρυθμιστικού χαρακτήρα της χώρας, η σαφής κατανόηση ότι ο δρόμος που πήρε η πατρίδα μας είναι ολέθριος και καταστροφικός οδήγησαν σε μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη, στη δημιουργία ενός δυναμικού κινήματος που ταρακούνησε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και διέκοψε τον εφησυχασμό των επαγγελματιών πολιτικών. 
Ο αποκλεισμός  της ελεύθερης και ανεξάρτητης  φωνής του από τα ΜΜΕ κατά παράβαση κάθε κανόνα έκφρασης και επικοινωνίας με προφανή στόχο τη χειραγώγηση  των πολιτών και την καθήλωσή τους στο περιθώριο των εξελίξεων, φέρνει στη μνήμη μας σκοτεινές  εποχές του πολιτικού μας παρελθόντος. Στις κρίσιμες αυτές ώρες στο αίτημα για πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση, για την πληροφόρηση των πολιτών και τη γνωστοποίηση των θέσεων και απόψεών του αποφασιστικό ρόλο διαδραματίζει το διαδίκτυο μέσα από την ανεξάρτητη λειτουργία των ιστολογίων.

Η κριτική  προς δημόσια πρόσωπα και πολιτικές  πρακτικές που επηρεάζουν και  κατευθύνουν την πολιτική ζωή  της χώρας μας αλλά και η  αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερομένων πολιτών, προκαλούν την έντονη ανησυχία του πολιτικού μας συστήματος που αρχίζει μεθοδικά να λειτουργεί τους μηχανισμούς προπαγάνδας, της  λάσπης και της καθοδήγησης της  κοινής γνώμης δημιουργώντας αμφιβολίες για το ρόλο και τη χρησιμότητα του συστήματος.

Η Κίνηση Ανεξάρτητων  Πολιτών, αποτελεί μια δυναμική μορφή  αντίδρασης, πολιτικής εγρήγορσης και  κινητοποίησης σε δράση, που συνδέει  άμεσα την έκβαση του αγώνα  και την έξοδο της Ελλάδας  απ’ την κρίση απ’ την αφύπνιση της εθνικής μας συνείδησης, απ’  την ανάκτηση της χαμένης μας  περηφάνιας και αξιοπρέπειας, από  την ενότητα και την αλληλεγγύη των πολιτών και την απόφαση  να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια. Μια τέτοια δυναμική μορφή αντίδρασης απέναντι σε πολιτικές εθνικές ή και υπερεθνικές, ενεργοποιεί μηχανισμούς ύπουλους και σκοτεινούς που στόχο έχουν την αποδυνάμωσή του.

Αλλά δε λείπουν και εκείνοι που στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν ιδιοτελείς σκοπούς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μεταστροφή των  συνθηκών προς όφελός τους, καπηλευόμενοι  το όνομα του ιδρυτή. Είναι πράγματι γεγονός ότι όλοι όσοι προσέγγισαν  το Μίκη Θεοδωράκη δεν έχουν σαν  απώτερο στόχο να τον συνδράμουν στο δύσκολο έργο που αυτός ανέλαβε. Η συμμετοχή στην προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή του εκδότη Κ.Ι Καραμπελιά αποτελεί το Δούρειο Ίππο για την ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών μέσα από την προσπάθεια ιδιοποίησης της Κίνησης, των αγώνων, της ιστορικής πορείας και του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη.

Η διασπορά των εργαζομένων του περιοδικού του στις Σπίθες ανά την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία σύγχυσης και  την πρόκληση χάους, είναι γεγονός. Πρώτο προπύργιο αμφισβήτησης του  Μίκη Θεοδωράκη αποτελούν οι βασικές  οργανωτικές αρχές όπως έχουν  δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης (http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/info/?nid=474).
Οι άνανδρες επιθέσεις εναντίων εκείνων που  ανιδιοτελώς στηρίζουν το Μίκη Θεοδωράκη στην οργάνωση της Κίνησης, στοχεύουν στην αποδυνάμωσή του, τη διαστρέβλωση των θέσεων και των απόψεών του και τη δημιουργία του κλίματος εκείνου που θα οδηγήσει στον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχό του.

Το ποτάμι όμως δε γυρίζει πίσω.
Οι πολίτες  δε συμμετέχουν σε στημένα παιχνίδια  και μηχανισμούς, δεν αναπαράγουν  παλαιοκομματικές τεχνικές, δεν παραπλανώνται δεν καθοδηγούνται, δε συμμετέχουν σε συμφέροντα.

Το παιχνίδι είναι καλά στημένο αλλά όχι για  τα μέτρα μας.

Οι Έλληνες  επώδυνα αλλά καθαρά πλέον έμαθαν να διακρίνουν το οραματιστή από τον  καιροσκόπο, τον ανιδιοτελή από τον  ωφελιμιστή, τον ηγέτη από την  καρικατούρα του.
Ηνίοχος

Οι νέες καυτές και σέξι φωτογραφίες της Kelly Brook!!

Η καυτή, κορμάρα και όμορφη Kelly Brook , επιτέλους μετά από 9 μήνες έκανε νεές φωτογραφίσεις και εμείς θα τις απολαύσουμε!

Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Ποιος φοβάται τον Φαήλο Κρανιδιώτη;Στην RealNews της 26/3/2011 διαβάσαμε για την γαλάζια επανασταση των βουλευτών της ΝΔ. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα ήσυχα στελέχη του κόμματος που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και να μη δυσαρεστήσουν κανέναν. Ο λόγος του δυνατός και μεστός ταράζει το τέλμα της ΝΔ. Η ΝΔ για 35+1 χρόνια έχει αποδειχθεί ανίκανη να ψελλίσει κριτικό λόγο ενάντια στον αριστερίστικο “φωταδισμό” και την “προοδευτική” απολυταρχία που λυμαίνεται την χώρα και την κατέβασε στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα και σήμερα χτίζει και άλλα για να την κατεβάσει ακόμα πιο κάτω.

Τρόμαξαν τα παιδιά της ΝΔ με την παρατήρηση του Φαήλου ότι “ κόμμα και κυβέρνηση χωρίς ιδεολογία είναι σώμα χωρίς ψυχή” (Δημοκρατία, 16/3/2011). Τα διάφορα παραδείσια πτηνά της ΝΔ φοβήθηκαν ότι μπορεί να βρεθούν στην ανάγκη να αποκτήσουν λόγο, πιστεύω και ιδεολογία. Οι απεργοί της ενεργού δράσεως, σφραγίζουν τα χείλη και απέχουν σαν “πράοι ειρηνιστές από τον αγώνα κατά του Πασοκικού αμοραλισμού. Ιστανται με το όπλο παρά πόδα ελπίζοντας ότι η εξουσία θα πέσει στα χέρια τους σαν σάπιο φρούτο. Ξεσπάθωσαν κατά της “ομάδας του προέδρου” οι γαλάζιοι βουλευτές όμοιοι με θρησκόληπτους της παλαιάς Ρωσίας που αχρήστευσαν τις γενετήσιες ικανότητες τους, οι στερούμενοι σθένους, αποφασιστικότητας, πυγμής.

Σήμερα οι Έλληνες στενάζουν. Ζητάνε την υιοθέτηση από την ΝΔ μίας θαρραλέας εθνικής πολιτικής που να δίνει απαντήσεις στα πάντα. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει το θάρρος να προτείνει, να σηκώσει την σημαία του αγώνα και όμως τα γαλάζια στελέχη ξεσηκώθηκαν. Αντι για την ιδεολογία του αγώνα προτιμούν την φακιρική ανυπαρξία του ευδαιμονισμού και της ησυχίας. Τους βολεύει το ιδεολόγημα του “κοινωνικού νεοφιλευθερισμού”. Είναι ώραίο. Ακούγεται μυστηριακό άσχετα αν είναι σκέτη αντίφαση. Κοινωνικός και νεοφιλευθερισμός; Σε ποίο οικονομολογικό σύγγραμμα το βρήκαν οι εγκέφαλοι της ΝΔ. Είναι ένας δημιουργικός συνδυασμός λέξεων που διευκολύνει τους ηττοπαθείς, δήθεν λεπτεπίλεπτους λευκορώσους της ΝΔ και τους απαλλάσσει από την ανάγκη να μιλήσουν στους Έλληνες την γλώσσα της Αλήθειας, Να ξεσκεπάσουν την κενότητα του αριστερού λόγου που ταλάνισε τους Έλληνες για 35+1 χρόνια.

Η «HOT» Κατερίνα Στικούδη

ΠΟΙΟ ΗΟΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Αυτό θα πει γυμνασμένο μωρό!

Το τούμπανο που θα απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο, είναι από τα λίγα μωρά τα οποία έχουν υπερβολικά γυμνασμένο σώμα, όμως και πάλι δεν παύουν να μας φτιάχνουν… Όπως δηλαδή αυτό το τούμπανο! Παρακολουθήστε το βίντεο και να είστε σίγουροι πως θα μείνετε ικανοποιημένοι…

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο πρώτος και καλύτερος blogger του 1800

ΕΞΙ ΜΕ ΟΚΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ Ο ΑΛΚΙΣ ΠΑΝΟΥ
http://freeblogers.listen2mymusic.com

Ο Γιώργος Σεφέρης, θέλοντας να περιγράψει την αξία του βιβλίου τού Γιάννη Μακρυγιάννη, είχε γράψει: «…είναι ο πιο σημαντικός πεζογράφος της νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας, αν όχι ο πιο μεγάλος, γιατί έχομε τον Παπαδιαμάντη». Όμως, ο γνωστός άγνωστος Στρατηγός Μακρυγιάννης, χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ο πρώτος και καλύτερος blogger του 1800. Ο χαρακτήρας του, καθώς και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην καταγραφή των Απομνημονευμάτων, προσομοιάζει πολύ με την ιδιοσυγκρασία των περισσοτέρων ιστολόγων (bloggers) – ειδικά εκείνων που εισήλθαν στην ιστολογία έχοντας μια κάποια ηλικία… Η δε αντιμετώπισή του από την τότε εξουσία –που  έτρεμε τα γραπτά του–  ήταν ανάλογη των τρόπων που μετέρχονται και οι σημερινές εξουσίες, για τους σύγχρονους ιστολόγους που «προκαλούν» με την παρρησία και τις αλήθειες τους.

Ο Μακρυγιάννης, αν ζούσε στις μέρες μας, δεν θα υπέφερε να βλέπει «το άδικο να πνίγει το δίκιο». Με τη χαρακτηριστική ιδιοφυΐα και το πείσμα του, θα μάθαινε την τεχνολογία και με τα κολλυβογράμματα, στα ελληνικά όχι σε greeklish, θα αναρτούσε –με  το γνωστό θάρρος της γνώμης– τις απόψεις του στο προσωπικό ιστολόγιο: apomnimoneumata.blogspot.com (ή ~.wordpress.com κτλ.)

Ίσως η πρώτη ανορθόγραφη ανάρτησή του να ξεκινούσε, όπως τότε (στις 26 Φεβρουαρίου του 1829, όταν άρχισε να γράφει τα Απομνημονεύματα): «Αδελφοί αναγνώστες! Επειδή έλαβα αυτείνη την αδυναμία να σας βαρύνω με την αμάθειά μου…». Έτσι, ο μορφωμένος, αν και αγράμματος Στρατηγός, μέρα με τη μέρα, θα ξάφνιαζε ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη με τον ανεπιτήδευτο γλωσσικό του πλούτο: τον ατόφιο θησαυρό της ψυχής του, τη σύνεση του λόγου του. Θα θύμιζε στους πολίτες πως: «Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν». Επίσης, θα τους εφιστούσε την προσοχή για: «…να μην τους απατάγη η ‘διοτέλειαν»: Η «’διοτέλεια» η τυφλωτική, η διχαστική, η καταστροφική και αδελφοκτόνα.

Κάθε λέξη τού «ιστολόγου» Μακρυγιάννη καίρια και τωρινή. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω:

«Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε τρώνε από ᾿μάς και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν.»

«Ποίον βάρβαρον έθνος έκαμε όσα κάνει το Γαλλικόν έθνος ᾿σ εμάς τους Έλληνες; δεν σεβάστη τα αίματά μας εδώ μέσα οπού πατούνε, οπού αχνίζουν ακόμα; Όλους μας έκαμαν άτιμους κι᾿ άναντρους και μας κάνουν γυναίκες.»

«Οι διαφταρμένοι, δια να ρουφήξουν την πατρίδα κ᾿ εθνικά όλο συχνούς εφύλιους πολέμους έκαναν και φατρίες και είναι άλλος Άγγλος, άλλος Γάλλος κι᾿ άλλος Ρούσσος. Κι᾿ αυτό δεν σβένει από αυτούς. Δια να το σβέσετε, δια να στερεωθή η πατρίδα, χρειάζεται δικαιοσύνη να ᾿χετε και ᾿λικρίνεια και μ᾿ αυτό κάνετε συντρόφους της πατρίδος όλους τους αγωνιστάς.»

«Όποτε σας λένε οι ξένοι σας φίλοι ντύνεστε το πουκάμισο της αρετής κλαίτε την πατρίδα και τους αγωνιστάς καθώς κλαίγει η φώκια τον πνιμένον είναι τα δάκρυά της καυτερά, σαπίζει τον πνιμένον και κάθεται και τον τρώγει.»

«Εχθροπάθεια» θα πεις... Άξιος φυλάκισης ο συγγραφέας: ισόβια ή εις θάνατον – όπως το Μάρτιο του 1853…
http://massmedia-gr.blogspot.com/

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Εβελίνα Παπαντωνίου…

Μια ελληνίδα θεά γυμνή για… πάρτη σας και μόνο


Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Sexy megan fox pics

ΚΑΥΤΗ ΚΑΙ ΣΕΞΥ !!!!!!!

Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Έρχεται η σειρά ανατροπής του συριακού καθεστώτος;

Απέλπιδες προσπάθειες να αποτραπεί η επέκταση των διαμαρτυριών – διαδηλώσεων στη Συρία καταβάλει η πολιτική ηγεσία, υπό τον Μπασάρ Αλ Άσαντ…

Οι δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να τελούν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, με ξεκάθαρες εντολές για άμεση επέμβαση και κατάπνιξη κάθε εστίας αμφισβήτησης του καθεστώτος, εν τη γενέσει της και αποτροπή της μαζικοποίησης των διαμαρτυριών.

Πληροφορίες φέρουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ να σχεδιάζει ριζικές τομές στην κυβέρνησή του σε μια προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση εισαγωγής μεταρρυθμίσεων, με πρώτο βήμα την καρατόμηση κυβερνητικών στελεχών, για τον κατευνασμό της οργής των Σύρων πολιτών.

Κάποιοι εκ των κυβερνητικών στελεχών δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν και τη Δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα, ότι η ηγεσία είναι αποφασισμένη να φέρει την κάθαρση…

Το πιο ανησυχητικό – για το καθεστώς – σημάδι, είναι σελίδα που έχει ανοίξει στο Facebook, η οποία φέρεται να έχει ήδη περί τους 25.000 υποστηρικτές, από την οποία διακινείται το μήνυμα μαζικών διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την απομάκρυνση του Άσαντ.

Οι ιδιοκτήτες της που δεν έχουν εντοπιστεί, πέραν της Συρίας, καλούν για την οργάνωση διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Όταν οι ιδιοκτήτες είναι βέβαια άφαντοι, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο «άλλες δυνάμεις» να επιθυμούν την απομάκρυνση του Άσαντ. Άραγε ο καινούργιος φίλος του Σύρου δικτάτορα, ο Ερντογάν, θα προβεί σε δηλώσεις ανάλογες με αυτές που έκανε για τη Λιβύη του Καντάφι;

Κατά της όξυνσης της πολιτικής.....


Ο κύριος Μίλτος Παπαϊωάννου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, σήμερα (23/3/2011) στον RealFM συνομιλώντας με την πρεασινοσκουφίτσα κυρία Κάτια Μακρή σχετικά με το γιαούρτωμα Πάγκαλου και το προγκάρισμα του Yorgo στην Σύρο καταφέρθηκε κατά της όξυνσης της πολιτικής στην χώρα μας. Τώρα που η οργή του κόσμου άρχισε να χαιδεύει το τομάρι των Πασόκων θύμήθηκε την “όξυνση” ξύπνησαν τα “δημοκρατικά” αντανακλαστικά του. Που ήταν ό κύριος Παπαϊωάννου όλα αυτά τα χρόνια;

Για 35+1 χρόνια οι Έλληνες έφαγαν στο πετσί τους την βία, την ασυδοσία, την διαστρέβλωση λέξεων και εννοιών των “προοδευτικών” δυνάμεων. Η ασυδοσία έγινε ελεύθερη έκφραση, η κατάληψης αντίσταση, η εγκληματικότητα παραβατικότητα η χυδαιότης τέχνη...

Για 35+1 χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια κυριαρχούσε η βία και η παρανομία. Φοιτητές προπιλακίζoντανκαι δέρνονταν καθηγητες κυνηγιώντουσαν μέσα στις αίθουσες σαν αγρίμια.

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης αναπτύχθηκε ένα γενικό αίσθημα καταστροφής και βίας. Η πολιτική ανυπακοή, μαζί με τις βίαιες διαδηλώσεις και την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, ήταν πάντα δικαιολογημένη, αν όχι ωραιοποιημένη, “κίνηματική βία” του Βέλτσου ή τα “συγκεκριμένα ποσά βίας” του Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου. Αυτή η τάση αποδείχθηκε ανθεκτική στον χρόνο και στα παγκόσμια γεγονότα, ενώ προωθείτο και από τα μέσα ενημέρωσης. Όλες οι κυβερνήσεις για 35+! έμεναν άπραγες καθώς αναπτυσσόταν μια αναρχική υποκουλτούρα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα και με αφορμή ποικίλα γεγονότα οι αναρχικοί επιδίδονταν σε βίαιες διαδηλώσεις και προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές.

Τέτοιου είδους πράξεις ενισχύονταν από την παντελή απουσία κυρώσεων ελάχιστοι συλλαμβάνονταν και σχεδόν κανείς δεν τιμωρείτω. Η συμμετοχή στις αναταραχές αντιμετωπιζόταν ως μια διασκεδαστική, χαμηλού κινδύνου δραστηριότητα Η πολιτική, πολιτιστική και πνευματική ηγεσία της Ελλάδας δεν ήταν είχνει πρόθυμη να λάβει μέτρα κατά αυτής της αναρχικής υποκουλτούρας. Στην πραγματικότητα σε αρκετές περιπτώσεις την δικαιολογούσε, την υποκινούσε ή και την επιδοκίμαζε- κυρίως τα μικρά κόμματα της Αριστεράς, όπως και κεντροαριστερές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.

Τώρα που η “κινηματική βία” ή τα “συγκεκριμένα ποσά βίας” έχουν στόχο το τομάρι, το πετσί ή τα μούτρα των Πασοκων ο κύριος Παπαϊωάννου βγήκε σαν τον έν πολλές αμαρτίες άνδρα να μας θυμίσει και να καταφερθεί “κατά της όξυνσης της πολιτίκής στη χώρα μας”.

Άργησες σύντροφε. Άργησες κατά 35+! χρόνια.....

Nicole Scherzinger sexy in FHM UK

Η πρώην τραγουδιστής των Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger είναι η σεξυ γατούλα στο εξώφυλλο του περιοδικού FHM των ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο για το μήνα Φεβρουάριο 2011.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ! 
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Δωδώνη το κέντρο του κόσμου

Αγαπητοί φίλοι
Είμαι στην μέση μιας μετακόμισης και γι' αυτό δεν έχω πολύ χρόνο. Όμως δεν μπορούσα να μην γράψω έστω και δυο λόγια για ένα θέμα αρκετά πολύπλοκο και περίεργο τελικά μια και δεν υπάρχει γνωστή εξήγηση. Εντούτοις αν και ανεξήγητο υπάρχει και απλά περιμένει κάποιος να εξηγήσει το πως και το γιατί. Επαναλαμβάνω ότι όταν για κάτι δεν γνωρίζουμε τους νόμους του δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Θέλω εδώ πριν μπω στην ανάλυση να επισημάνω ότι αν όλα όσα θα πω φανούν ότι ακουμπούν σε κάτι άλλο θέλω να θυμάστε ότι εγώ απλά διαπιστώνω χωρίς προκαταλήψεις. Δεν αποκλείω και δεν απορρίπτω τίποτα μέχρι να μπορέσω να το κρίνω αυστηρά και να αποτύχει γιατί η άγνοιά μου δεν αποκλείει την ύπαρξη του άλλου. Αφού νομίζω ότι το ξεκαθάρισα και θα καταλάβετε τι εννοώ διαβάζοντας παρακάτω συνεχίζω:
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την Δωδώνη και να καταλήξουμε στην Ιαπωνία και το τσουνάμι.
Όπως μας πληροφορούν ο Όμηρος και ο Ησίοδος η Δωδώνη βρίσκεται πιο "κάτω" από την Θεσσαλία, και όχι "πίσω" όπως σήμερα. Χρησιμοποιώ επίτηδες αυτούς τους χαρακτηρισμούς γιατί με τα σημεία του ορίζοντα θα είχαμε όλοι μπερδευτεί.
Η περιοχή έχει και μεγάλες πεδιάδες και βουνά, όχι μόνο βουνά και κάνει, τουλάχιστον στην περιοχή του μαντείου πολύ κρύο. Για την ακρίβεια η Δωδώνη βρίσκεται στην μέση ενός μεγάλου ορεινού συγκροτήματος σε πάνω από 2000 μέτρα ύψος.
Η συνέχεια στο http://operiplous.blogspot.com

H Aννα Πρελεβιτς και η Ορθουλα Παπαδακου.....

......σιγουρα δεν ηθελαν να ειναι τοσο αποκαλυπτικες...

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Για ποια Δικαιοσύνη, αλήθεια μιλάμε;
http://www.kentri.gr/

floridisvas1Δεν διερωτάται ένας απλός πολίτης, αλλά ένας εν ενεργεία εισαγγελέας εφετών  γ΄ αυτό και έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία.
Αυτό τον τίτλο φέρει άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής του αντεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη.
Πριν δύο μήνες περίπου, γράφει ο κ. Φλωρίδης, είδαμε όλοι στον Τύπο ότι τρεις Άγγλοι βουλευτές τιμωρήθηκαν από αγγλικά δικαστήρια σε ποινές φυλάκισης από 12 μέχρι 18 μήνες για παραποίηση στοιχείων σχετικά με τις φορολογικές τους δηλώσεις δηλ. για  πλασματικά έξοδα από 10.000 έως 35.000 ευρώ, περίπου.
Οι δικαστές και οι εισαγγελείς έκπληκτοι αναρωτηθήκαμε τι είδους ποινική Δικαιοσύνη επιτέλους απονέμουμε εμείς σ΄αυτήν την χώρα.
Ποιοι τελικά είναι  αυτοί που καταλήγουν στα σωφρονιστικά καταστήματα. Ας κάνουμε λοιπόν μια ενδοσκόπηση στο δικανικό μας σύστημα.

Και κάνοντας την ενδοσκόπησή του ο κ. Φλωρίδης , αρχίζει από το καθεστώς που διέπει την ποινική δίωξη των πολιτικών.
Έφτιαξαν, γράφει, ένα Σύνταγμα, το οποίο αντί να είναι χάρτης που να εξασφαλίζει την ισονομία και ισοπολιτεία σε όλους τους Έλληνες πολίτες, κατάντησε να είναι το εργαλείο για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων κάποιων συναδέλφων τους. Αυτό αδικεί και την πλειοψηφία. Το ποιο απογοητευτικό όμως είναι ότι οι ελάχιστοι αντιστέκονται σε ότι τους απειλεί. Μετράει ακόμη ο λόγος τους.
Αναφερόμενος σε παραδείγματα μέσα  από τη καθημερινή δικαστική πρακτική καταλήγει ότι με το ποινικό οπλοστάσιο που είναι προϊόν ταξικών και ρουσφετολογικών τροποποιήσεων των ποινικών μας νόμων (τις περισσότερες των οποίων εισηγήθηκαν πανεπιστημιακοί που ασκούν δικηγορία δηλ. υπέρ των πελατών τους), φθάσαμε στο σημείο να  καταλήγουν στη φυλακή κατά πλειοψηφία φτωχοί άνθρωποι, τοξικομανείς και όσοι δεν έχουν διασυνδέσεις με πολιτικούς και ισχυρούς. Εγώ θα προσέθετα και με διαπλεκόμενους δικαστές. Όσοι δηλαδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν μια πολυτελή υπεράσπιση ή την ποινή τους ή δεν έχουν πρόσβαση σε πολιτικό για να τροποποιήσει υπέρ αυτών τον νόμο.
Αυτή η θαρραλέα τοποθέτηση του εισαγγελέα Βασίλειου Φλωρίδη, απέναντι στην πρόκληση της ατιμωρησίας, αποτελεί ένδειξη ότι  έστω και για ελάχιστους δικαστές και εισαγγελείς η Δικαιοσύνη είναι ΙΔΕΩΔΕΣ και όχι βιοπορισμός και πλουτισμός και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε.
     

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη γυμνή σε μια hot φωτογράφηση για το Max Μαρτίου 2011

Ηot φωτογράφηση για το Max Μαρτίου 2011


Διαβάστε περισσότερα »

Ξανά αναβολή της δίκης για την προσωπική της αντιδικία, με τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη, ζήτησε η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου!!


Βρεθήκαμε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά για να παρακολουθήσουμε τη δίκη για την προσωπική αντιδικία της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη.
Το δικαστήριο είχε διακόψει από την προηγούμενη πρώτη συνεδρίασή του στις 8 Μαρτίου για σήμερα, μετά από αίτημα της δικηγόρου η οποία επικαλέστηκε κώλυμα για το λόγο ότι την ημέρα εκείνη είχε δίκη στους πυρήνες της φωτιάς.

Σήμερα λοιπόν και ενώ ήταν πάλι παρόντες η δικαστής Μαριάνθη Παγουτέλη, και οι συγκατηγορούμενοι της, αδελφός και σύζυγός της, μαζί με τους δικηγόρους τους Νάγια Ζερβομπεάκου, Δημήτρη Καραμήτσα και Δημήτρη Τσοβόλα, καθώς και οι μάρτυρες υπεράσπισης της δικαστή εμφανίστηκε πάλι ο ίδιος συνεργάτης της δικηγόρου και προέβαλε πάλι κώλυμα αυτής και του πατέρα της Νίκου Κωνσταντόπουλου,ο οποίος ήταν μάρτυρας του κατηγορητηρίου, να εμφανιστούν στη σημερινή δίκη για το λόγο ότι σήμερα βρισκόταν η ίδια στη Θεσσαλονίκη σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δίκη πελάτη της, ενώ ο πατέρας της ήταν στο Εφετείο της Αθήνας.

Η δικαστής με τους συνηγόρους της αρνήθηκαν επίμονα την αναβολή και ζήτησαν την εκδίκαση της υπόθεσης.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου κα Ταγκαλάκη όπως πληροφορηθήκαμε ότι ονομάζεται, φανερά αμήχανη και θορυβημένη άρχισε να διαβάζει προσκομισθείσα επιστολή της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, (με την οποία ζητούσε την αναβολή), χαμηλόφωνα και όχι ευανάγνωστα και δυνατά ώστε να γίνεται αντιληπτή από όλους τους παράγοντες με αποτέλεσμα να παραπονεθει ο σύζυγος της δικαστή και να ζητήσει την ευκρινή ανάγνωση.  ...
Παρόλα αυτά η πρόεδρος συνέχισε με τον ίδιο τρόπο την ανάγνωση, από την οποία με δυσκολία έγινε αντιληπτό ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με πρωτοφανές και αξιοπερίεργο θα έλεγε κανείς, θάρρος, αν και απούσα, ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να επιβάλλει την τάξη στη δικηγόρο της δικαστή κα Ζερβομπεάκου για το λόγο ότι όπως στην επιστολή αναφερόταν στην προηγούμενη συζήτηση δήθεν είχε συμπεριφερθεί με "ελευθεριότητα και κατά τρόπο προσβλητικό για το πρόσωπό της".

Η κα Ζερβομπεάκου ζήτησε επίμονα να της δοθεί η επιστολή για να την αναγνώσει η ίδια. Όμως το δικαστήριο αρνήθηκε και διέκοψε για να διασκεφθεί αν θα αναβάλει την υπόθεση, χωρίς να επιδείξει και να δώσει προς ανάγνωση την επιστολή αυτή, όπως επιβαλλόταν κατά το νόμο, στους δικηγόρους των κατηγορουμενων, παρά τη ρητή υποβολή αιτήματός τους. 

Μετά από πολλή ώρα, ομολογουμένως που δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά, επέστρεψαν οι τρεις δικαστίνες με την εισαγγελέα και ανακοίνωσαν την αναβολή της υπόθεσης για την 6-6-2011, λόγω κωλύματος της συνηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Οι δικηγόροι της δικαστή και των συγκατηγορουμένων της, αντέλεξαν στην αναβολή αυτή ενώ ο κ. Τσοβόλας ειδικά είπε ότι η συγκεκριμένη δίκη είναι ιδιάζουσα, αφού αφορά μία δικαστή, ένα αξιωματικό της αστυνομίας και ένα επιστήμονα, γι' αυτό παρότι κι ο ίδιος είχε και έχει σε εξέλιξη ταυτόχρονα πολλές άλλες δίκες σε διάφορα άλλα δικαστήρια και μάλιστα ανώτερα του παρόντος και όχι σε πλημμελειοδικεία, επέλεξε να είναι παρών στη δίκη αυτή, για ευνόητους λόγους.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΟ ΛΟΓΟ. ΝΟΜΙΜΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΝ Η ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ, πράγμα που δεν συνέβαινε εν προκειμένω, αφού η μηνύτρια της δικαστή είχε λάβει την κλήση για το δικαστήριο αυτό προ τριμήνου περίπου και γνώριζε από την προηγούμενη διακοπή, που έγινε εξαιτίας της, για τη σημερινή συνεδρίαση.

Και όπως λέει και  ο λαός "Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει χίλιες μέρες κοσκινίζει..."!
 
Εμείς παρότι δεν είμαστε νομικοί φύγαμε με την αίσθηση ότι η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί την εκδίκαστη της υπόθεσής της, παρότι η ίδια είναι μηνύτρια, και ισχυρίζεται ότι δήθεν πνίγεται το δίκαιό της από τη δικαστή, αντίθετα επιθυμεί με κάθε τρόπο την ομηρία της δικαστή.
 
Έτσι μάλλον εξηγείται και η αυθαίρετη από μέρους της, ταύτιση της δικαστή με το ανώνυμο ιστολόγιο marianaonice,  χωρίς την τήρηση των συνταγματικών επιταγών και του νόμου περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ;
ΑΚΟΜΗ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ;
ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ, ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ!

Νάσος

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Στο εδώλιο για το «mail της χρεοκοπίας». Eίναι δυνατόν;


Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δέκα πολιτών για διασπορά ψευδών ειδήσεων (για το ηλεκτρονικό μήνυμα που έγινε γνωστό ως «mail της χρεοκοπίας»), ο κίνδυνος της απαξίωσης είναι πλέον ορατός για έναν από τους ελάχιστους θεσμούς που σταθερά συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων σε αξιοπιστία και άξιων του σεβασμού μας.

Μιλώ για το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο, κατά έναν παράδοξο τρόπο, ανέλαβε να εξιχνιάσει ένα «έγκλημα γνώμης». Ως γνωστόν, ακόμη και αν διαφωνεί κανείς με μια γνώμη, ακόμη και αν αυτή η γνώμη είναι ακραία ή και κινδυνολογική, αν δεν συκοφαντεί ή δεν απειλεί κάποιον προσωπικώς, ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ.

Επανέρχομαι στο θέμα (για την προηγούμενη ανάλυση βλέπε elzoni.gr), όχι μόνο επειδή θεωρώ το θέμα σοβαρό, όχι μόνο επειδή δεν μπορούμε να δεχθούμε κανενός είδους λογοκρισία, είτε προληπτική, είτε κατασταλτική, αλλά και επειδή αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω στον κατά γενική ομολογία άξιο, ικανό και αφοσιωμένο στο έργο του επικεφαλής του Τμήματος Μανώλη Σφακιανάκη ότι κινδυνεύει να πέσει θύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και πως οι προπαγανδιστές καθόλου δεν ενδιαφέρονται αν θα γελοιοποιηθεί ένας θεσμός, η Δικαιοσύνη, οτιδήποτε. Δεν θα τους λυπηθούν. Αρκεί να βγαίνουν οι ίδιοι στον αφρό!

Σε κρίσιμες ώρες, όπως αυτές που διερχόμαστε, ένα από τα βασικά προπαγανδιστικά εργαλεία είναι η κατασκευή ενός «βολικού εχθρού». Αυτό επιδιώκεται με διάφορους τρόπους και τις περισσότερες φορές διάφοροι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η Δικαιοσύνη – στην προκειμένη περίπτωση είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα – χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό, καθώς και οι πιο άξιοι λειτουργοί, ως πολίτες και οι ίδιοι, οδηγούνται στην αφομοίωση αυτού που, επίσης στην προπαγάνδα, αποκαλείται «κυρίαρχη άποψη».


Ο Ανατόλ Φρανς είχε γράψει πως «η Δημοκρατία διοικείται από το χέρι ενός αόρατου μηχανικού». Και ο Τζορτζ Όργουελ, στον πρόλογο του έργου του «Η Φάρμα των Ζώων», είχε περιγράψει τον μηχανισμό βάσει του οποίου, χωρίς καμιά λογοκρισία, χωρίς κανένα μέτρο καταστολής, σε συνθήκες Δημοκρατίας, η κοινή γνώμη ελέγχεται μέσω της επιβολής της «κυρίαρχης άποψης» και του «δέοντος να δημοσιοποιείται».

Η περιγραφή αυτού του μηχανισμού δημοσιεύθηκε μόνο στην πρώτη έκδοση του βιβλίου. Και εξαφανίστηκε από όλες τις επόμενες, σε όλες τις δεκαετίες που ακολούθησαν και σε όλες τις γλώσσες στις οποίες τυπώθηκε το αριστούργημα του Όργουελ. Με λίγα λόγια και ο ίδιος ο Όργουελ έπεσε θύμα της προσπάθειάς του να αποκαλύψει στην κοινή γνώμη κάτι που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί!

16-5-2008 !

3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ Κ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ,ΤΟΣΟ ΔΑ !!!!
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ, ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑ


 ΚΑΙ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ;

ΟΥΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΣ-ΟΥΤΕ ΕΤΑΙΡΑ,


 ΜΑΥΡΕΣ ΘΑ'ΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ !

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΜΟΥ ΤΑΞΕΙΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΝΤΑΞΕΙΣ !


 ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΑΔΕΙΟ - ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ;


 ΘΕΛΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΟΛΕΡΑ !


 ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ


 ΙΔΑΝΙΚΑ !

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΦΥΛΗ-


ΑΠ'ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ !


 ΚΑΙ Θ'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-


ΠΕΙΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ !


 ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ-ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ !


 ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ-ΕΣΕΙΣ ΕΛΕΕΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ !


 ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ;


 ΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ !


 ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ-


ΤΩΡΑ Θ'ΑΚΟΥΣΤΕΙ,


 Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΚΡΑΥΓΗ !


 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ-


Η ΜΑΖΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ !


 ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ-


ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ,


ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ !


 ΕΞΟΥΣΙΑ......


ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ-


ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ-


ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ-


ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ !

( ΑΓΩΝΑΣ - ΠΑΛΗ - ΓΙΑ -ΖΩΗ- ΩΣΠΟΥ - ΝΑ ΒΓΕΙ -Η -ΨΥΧΗ ! !
 ! ! !

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Θάλασσα δίχως Ουρανό - Δώρας / Παπαποστόλου

Το γιαούρτωμα του κυρίου ΠάγκαλουΤο γιαούρτωμα του κυρίου Πάγκαλου είναι τη τελευταία πράξη σε ένα θέατρο που παίζεται τον τελευταίο καιρό. Πολίτες μαζεύονται έξω από σπίτια πολιτικών, πολιτικοί προπηλακίζονται στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό ή και δέρνονται. Διάφοροι δήθεν θέλουν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους κατά των πολιτικών κυνηγώντας τους παντού όπου βρεθούν. Είναι πράγματι για γέλια. Πρώτα πρέπει να γιαρτώσουν τους εαυτούς τους, να πάνε μπροστά στον καθρέπτη και να μουτζώσουν τον εαυτό τους γιατί ο κύριος Πάγκαλος και οι άλλοι πολιτικοί είναι εικόνα και ομοίωση αυτών πους τους διάλεξαν. Τους χειροκροτούσαν, τους επιδοκίμαζαν στριμώχνονταν κάτω από μπαλκόνια και ούρλιαζαν για τον αρχηγό τους ότι και αν έλεγε παγιδευμένοι στο σύνδρομο σκλάβου-αφέντη. Αυτοί που σήμερα γιαουρτώνουν τον Πάγκαλο είναι οι ίδιοι που επιβράβευαν σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις τον παπανδρεϊκό αμοραλισμό και μηδενισμό, η μάζα η παραιτημένη από τη σκέψη, την κρίση, την αξιοπρέπεια του λογικού υποκειμένου.

Για 35+1 χρόνια οι Έλληνες υπέστησαν μία άνευ προηγουμένου λοβοτομή, δέχθηκαν τα πάντα με παθητικότητα την υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, της Πολιτικής με αντάλλαγμα το γλύψιμο του κόκαλου των παροχών, την ώρα που οι αφέντες έτρωγαν το αρνί. Μπροστά στο κίνδυνο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και οι τυραγνισμένοι Έλληνες να βγούνε από τα κομματικά μαντριά και να ψηφίσουν το άλλο το διαφορετικό, στήθηκε ένας μηχανισμός σωτηρίας.

Τα γιαρτούματα, τα γιουχαίσματα, οι προπηλακισμοί, οι ξυλοδαρμοί δεν είναι πάρα ένα καλοστημένο σκηνικό. Θέλουν να μας πούνε ότι τα άτομα φταίνε για τα κακά και την παρακμή. Είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδηθεί η μάχη των εντυπώσεων. Ας γελάσουμε! Οι διάφοροι κύριοι που υπέστησαν την “οργή” του λαού είναι παρά το κομμάτι ένος μηχανισμού που δούλεψε καλά τα 35+1 χρόνια της μεταπολίτευσης αμβλύνοντας της κριτικές μας αντιδράσεις, θεσμοθετώντας το ψεύδος, τον κοινωνικό μιθριδατισμό, μετασχηματίζοντας την κοινωνία σε αγορά. Εναν μηχανισμό που εμείς τον στηρίξαμε αχρηστεύοντας τις ζωτικές λειτουργίες του λογικού υποκειμένου, όπως είναι η αίσθηση της πραγματικότητας, η διάκριση των σημαινόντων απο τα σημαινόμενα, του απλά επιθυμητού απο το ρεαλιστικό δεδομένο.

Αφήστε τα γιαούρτια. Δώστε τα σε καμιά γιαγιά ή τον παπού που τα 300 Ευρώ της σύνταξης τον έχουν φέρει στα όρια της πείνας. Σταθείτε εμπρός στον καθρέπτη και μουτζωθείιτε. Στις επόμενες εκλογές, πριν πάτε να ψηφίσετε ξαναστηθείτε μπρος στο καθρέπτη, και σκεφθείτε. Εγώ τους διαλέγω.......

Προσκλητήριο Ελλήνων στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2011 στο Σύνταγμα - Θα βροντοφωνάξουμε συνθήματα μαζί με τα Ο.Υ.Κ.!!!

Η Karissa Shannon μας κολάζει απίστευτα

Όταν βλέπεις μια τέτοια γυναίκα μπορείς να πεις πολλά;
Δε νομίζω...

Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Το τέλος του "μεσαίου χώρου"....


Ζούμε σήμερα στον καιρό ενός διαφορετικού είδους οργανικού όντος, αυτό του ανθρώπου του “μεσαίου χώρου” του μεσαίου ανθρώπου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος-έμπορος, ο μαζα-άνθρωπος, ο άνθρωπος καταναλωτικό αντικείμενο, ο άνθρωπος των υλικών αγαθών και ανέσεων προηγμένων σε τελικό στόχο και προοπτική. Ο άνθρωπος του «μεσαίου χώρου» δεν θέλει ρίξεις, δεν θέλει τομές, δεν θέλει φασαρίες. Θέλει μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν θέλει να πειραχθούν τίποτα απο εκείνα που τον βολεύουν. Το παρελθόν τού είναι βουβό . Το μέλλον δεν τον απασχολεί. Το παρόν του είναι το “βασίλειο του κανείς” των εμπορικών κέντρων που του χαρίζουν την ψευδαίσθηση της εντατικότητας και της πλησμονής. Οι αξίες έχουν μικρύνει. Η γη έχει στενέψει και πάνω της χοροπηδά ο μεσαίος άνθρωπος που τα μικραίνει όλα. Η ράτσα του είναι άφθαρτη, όπως του ψύλλου. Οι μεσαίοι άνθρωποι ειναι αυτοί που ζούνε πιό πολύ γιατί είναι αυτοί που διακινδυνεύουν λιγώτερο. Δεν μετράν την αξία της ζωής με την έντασή της αλλά με την διάρκειά της. Δεν αναρωτιόνται τι θα μπορούσαν να δώσουν στην ζωή, αλλά τι μπορούν να πάρουν απ’ αυτήν. Ξέρουν την τιμή των πάντων και την αξία του τίποτα. Ο κόσμος τους είναι ένας κόσμος χωρίς εντάσεις, είναι ένας κόσμος εκτός ιστορίας, γιατί είναι οι εντάσεις που υπάρχουν κατω από την εξέλιξη εκείνες που παράγουν τα γεγονότα. Είναι οι μετριότητες του Μοντερλάν, οι παλιάνθρωποι του Ζάν-Πώλ Σαρτρ, οι άχρηστοι του Θουκιδίδη, οι άνθρωποι-πυγμαίοι προσεχτικοί στο να προφυλακτούν απο κάθε συγκίνηση, απο κάθε μεγάλο πόνο και κάθε μεγάλη χαρά και απο τους συνδεδεμένους με τέτοια ύπαρξη κινδύνους. Είναι οι άνθρωποι του “δώστα όλα”. Είναι οι άνθρωποι της μνησικακίας, του παιγνιδιού των καμμάτων, της μικροπολιτικής, των συμβιβασμών, της περιορισμένης δυνατότητας.. Είναι οι άνθρωποι του “μεσαίου χώρου”, οι μεσαίοι, απολιτικοί, ηθικά και πνευματικά ανάπηροι. Εχουν μεταμορφωθεί σε σκουλήκια που όταν τους πατάνε ζαρώνουν και μετά παραπονοιούνται πώς τους ποδοπατούν.

Ο μεσαίος άνθρωπος ειρωνεύεται τα πράγματα που ξεφεύγουν από την φιλοδοξία του και την ευφυΐα του, οι οποίες είναι καθαρά και ουσιαστικά υπολογιστικές: “Αγάπη; Δημιουργία; Πάθος; Αγώνας; Ένταση; Ελπίδα; Απελπισία;...Τι είναι αυτά”; Έτσι ρωτά ο μεσαίος άνθρωπος και κλείνει πονηρά το μάτι ήσυχος, ασυνείδητος και ευτυχής. Εφεύρα την χαρά της ζωής κραυγάζει.

Εφεύραμε την χαρά μας λένε πρόεδροι, υπουργοί, πολιτικοί, όλοι χαμογελαστοί με τα επισκευασμένα και γυαλισμένα δόντια τους! Και όλοι με μιά νοικοκυρά στο πλευρό τους, όταν δεν είναι με παιδιά και εγγόνια. Μιλούν θρασύτατα για ελευθερία, δημοκρατία, ενώ προορίζουν την δουλεία για τον ηλίθιο λαό, εμπαίζουν ότι πιο ιερό και επιτίθενται οι μεν στους δε, κινούμενοι από ένα χέρι άπληστο, εγκληματικό, ισχυρό, οι άνθρωποι και οι απόψεις τους, σαν ματαιόδοξα αθύρματα. Σιχαμερές εικόνες μιάς ηλίθιας χαμέρπειας. Είναι οι νάνοι, που παριστάνουν δημόσια τον άθεο ή τον κοσμοπολίτη ή τον διεθνιστή και τεντώνονται να φθάσουν σε ύψος ώστε να φανούν γίγαντες. Στηρίζονται στην ευαρέσκεια του ανθρώπου του “μεσαίου χώρου”, το πιό βαλτωμένο, το πιο υποκριτικό κομμάτι της κοινωνίας. Δεν είναι “μεσαίος” ούτε “χώρος”. Είναι ένα αδρανές περιθώριο. Απεχθάνεται κάθε αναφορά σε ιδέες, προτάγματα, αξιακά πρότυπα. Δεν είναι κοινωνική κατηγορία. Δεν είναι πολιτική κατηγορία. Δεν είναι ιδεολογική κατηγορία. Είναι μία φούσκα που η γεμάτη φοβικά ανακλαστικά Νεά Δημοκρατία ανακάλυψε για να ακυρώσει όλες τις προηγούμενες ιδεολογίες, να αποιδεολογοποησεί την πολιτική στο όνομα του “μεσαίου χώρου”.

Οι προκλήσεις που έχουμε απέναντι του ίσως να είναι νέες. Τα εργαλεία με τα οποία τις αντιμετωπίζουμε μπορεί να είναι νέα.Όμως οι αξίες από τις οποίες εξαρτώνται οι επιτυχίες μας ―σκληρή δουλειά και εντιμότητα, θάρρος και δικαιοσύνη,ανεκτικότητα και φιλομάθεια, πίστη και πατριωτισμός― αυτά τα πράγματα είναι παλιά. Αυτά τα πράγματα είναι αληθινά.Αποτέλεσαν την αθόρυβη δύναμη της προόδου καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας μας. Αυτό που επιβάλλεται λοιπόν είναι μιαεπιστροφή σε αυτές τις αλήθειες. Αυτό που απαιτείται από εμάς τώρα είναι μια νέα εποχή υπευθυνότητας ―αναγνώριση, απτη μεριά του κάθε Έλληνα, Ελληνίδας και Ελληνόπουλο ότι έχουμε καθήκοντα απέναντι στον εαυτό μας, το έθνος μας, καιτον κόσμο, καθήκοντα που δεν αποδεχόμαστε κλαυθμηρίζοντας, αλλά τα οποία αδράττουμε με ευφροσύνη, βασιζόμενοι στηστέρεη γνώση ότι δεν υπάρχει τίποτα τόσο ικανοποιητικό για το πνεύμα, τόσο καθοριστικό για τον χαρακτήρα μας, όσο το ναδώσουμε το άπαν μας σε μια δύσκολη αποστολή. Οι Ελληνες, οι Ελληνίδες και τα Ελληνόπουλα ήταν, είναι και θα είναι πάντα έτοιμοι για πάλεμα για μάτωμα για την καινούργια γέννα.

Εξακολουθούμε να είμαστε ένα ιστορικό έθνος, όμως όπως λέει η Γραφή, ήρθε ο καιρός να αφήσουμε στην άκρητα τουνηπίουτου “μεσαίου χώρου”. Ήρθε ο καιρός να επιρρώσουμε το προαιώνιο πνεύμα μας· να αναδεχθούμε την πιο καλήιστορία μας· να προαγάγουμε το πολύτιμο αυτό δώρο, τούτη την ευγενή ιδέα, που πέρασε από γενιά σε γενιά: Η Ελλάδα θέλει να ζήσει και θα ζήσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μία ευκαιρία. ίσως την τελευταία, να εγκαταλήψει την ανοησία του “μεσαίου χώρου” να αφουγκραστεί την αγωνία της κοινωνίας, να ξανα ανακαλύψει την Πολιτική. Η οποία απαιτεί ιδεολογική ηγεμονία.

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP