Report dead links to pentaedron@gmail.com
Twingly BlogRank
I heart FeedBurner

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ο Πάσχων Μανδραβέλης αποφαίνεται....O Πάσχων Μαναδραβέλης έβγαλε συμπέρασμα “Κατ’ αρχήν οι παρελάσεις είναι αναχρονισμός” (καθημερινή 27/3/2012). Για όλα τα κακά που κτυπάν την Ελλάδα φταίνε οι παρελάσεις. Οι παρελάσεις μας εμποδίζουν να εκσυγχρονιστούμε. Κατα τον πάσχοντα Μανδραβέλη ο εκσυγχρονισμός περνάει μέσα απο την κατάργηση των παρελάσεων. Οι παρελάσεις είναι η αιτία για την κατάντια της παιδείας, των νοσκομείων, την κατάντια της χώρας. Η κατάργηση τους θα μας κάνει περισσότερο Ευρωπαίους. Η χώρα δια μαγείας θα απαλλαγεί απο το κοτσαμπάσικο πολιτικό σύστημα, η διαφθορά θα εξαφανιστεί και ξαφνικά θα ανθίσει και πάλι η φαιδρά πορτοκαλέα. Καημένε Μανδραβέλη.

Η Γαλλία που γιορτάζει την 14ην Ιουλίου με μεγάλη παρέλαση στα Ηλύσσια Παιδία είναι οπισθοδρομική. Η Ιταλία την 4η Νοεμβρίου με παρέλαση στα μουσολινικής εμπνευσης Fori Imperiali γιορταζει την νίκη στο Α΄παγκόσμιο πόλεμο τιμώντας τους πεσόντες χρειάζεται εκσυγχρονιχμό. Στην Αγγλια που ακόμη παρελαύνουν με κάθε ευκαιρία, την παρέλαση των Γρεναδιέρων στα ανάκτορα του Buckingham δεν θα την έχει υπόψη του, είναι ο λόγος που οι Άγγλοι είναι πισω απο τον ήλιο. Στην Τουρκία Zafer Bayrami για να μη μιλήσουμε για την παρέαση των Γενιτσάρων και την Mehter Band.

Στις ταλαίπωρες ΗΠΑ οι παρελάσεις είναι πράγματι ενα παλλαικο πολύχρωμο εορταστικό γεγονος, μια χαρούμενη εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των στρωμάτων, ομάδων, και παρατάξεων, αποχρώσεων της κοινωνίας που καταδειχνει ολη την δυναμικοτητα και παραγωγικότητα της χώρας. Ξεκινάν πάντα με τις σημαίες και τις μπάντες των πευζοναυτών Όλοι συμμετέχουν αλλά είναι ντροπή να μη συμμετέχεις αφού σε όλους δύνεται η ευκαρία. Χρειάζονται εκεί οι παρελάσεις όχι γιατί επιβάλλονται εκ των άνω αλλα ουσιαστικά τις θέλει ο κόσμος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τις θυσίες των προηγουμένων που τους επιτρέπουν τώρα να τρώνε το μπεικον τους με οποια συνταγη θέλουν... Και αυτο εκφράζουν οι παρελάσεις: τον δυναμισμό, την ζωντάνια, το δυναμικό, την αισιοδοξία για το μέλλον, την πίστη στις ρίζες του παρελθόντος, τον πατριωτισμό (ασε να μη το πιάσουμε αυτό θα σε ενοχλήσει).

Όλες αυτές οι χώρες και όχι μόνο δεν έχουν μοίρα στον ήλιο. ακολουθούν το παράδειγμα της Ελλάδας και έτσι με τις παρελάσεις τους δεν μπορούν να πάνε μπροστά. Κρίμα που δεν υπάρχει εκεί ένας Πάσχος Μανδραβέλης να τους ανοίξει τα μάτια και να μπορέσουν να δούν ότι ο εκσυγχρονισμός, η ανάπτυξη, η καλύτερη ζωή, η παιδεία, η υγεία περνάν μέσα απο την κατάργηση των παρελάσεων....

1 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ 28 Μαρτίου 2012 - 11:01 π.μ.  

Το να είναι υποχρεωμένος ένας δημοσιογράφος να γεμίζει καθημερινά μιά στήλη στην εφημερίδα που γράφει (βρέξει χιονίσει! ) καταντά κάτεργο.
Επιτρέπονται επομένως και αστοχίες..

Ο Γιώργος Φακίτσας κάνει τις αναλύσεις του για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα της χώρας μας στο...

Επισκεφτείτε το.!

Οι φίλοι μας. Επισκεφτείτε τους.!!

lavalife contatore visite website counter
Besucherzahler russian girls
website counter

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP